נכון לשעת חצות הלילה הקדוש, כאן באתרא קדישא מירון הכל זורם על מי מנוחות פחות או יותר לכבוד התנא הקדוש.
נכון שהדרך לכאן הייתה קשה מאוד, החל מרכישת הכרטיס שהיה כישלון אחר כישלון אך לבסוף ברוך השם הישגנו כרטיסים לפחות לחלק מהמשפחה דרך צפת, הדרך לצפת לקחה למעלה מארבע שעות, והדרך מצפת ועד למירון לקחה שעה וחצי (!) כולל צפיפות נוראה בתערובת, סתם כי איזה שוטר החליט שכך יהיה, חוק בלי טעם.
ונכון שהייתה גם התערבות משטרתית מיותרת, כגון החלטה שרירותית לסגור את שער ט' (ליד קלרסבורג) בערב החג, שוב פעם בלי הסבר ובלי נימוקים, הדבר גרר התמרמרות מהקהל שנאלץ לעשות סיבוב ארוך כדי להגיע.
והיו עוד בעיות פה ושם כי כל דבר יכול להיות יותר מושלם ועוד יותר טוב, אך בעיקרון הדברים התנהלו בערך כפי התכניות ובאמת לא היה צפוף מידי בשום מקום והייתה הרגשה של מבוגר אחראי ששולט בעניינים, יישר כח לרב פרוש וצוותו.
אך לא רק האחראים אלא הציבור החרדי בכללותו הוכיח בגרות והתנהלות מופתית, צוות של מאות סדרנים מכל החוגים מכוונים את הרבבות מכל החוגים, כולם אהובים וכולם נשמעים בחן ובחסד.
מאות אוהלי חסד שבכל אחד מהם נותנים משהו, ברוחניות ובגשמיות, יהודים שתורמים מעצמם למען הכלל בלי שום היכרות ולא על בסיס חוג זה או אחר, כל דיכפין ייתי ויהנה, אשריכם ישראל.
כן, אנו יכולים ברוך השם לעמוד במשימה ולנהל את עצמנו, אין לנו מה להתבייש ומה לחשוש, השם ישמור צאתנו ובואנו מעתה ועד עולם – בזכות אדוננו בר יוחאי.





















אני בד"כ מסכים עם דבריך. במקרה הזה אני נאלץ לחלוק. אם לאחר כל התיאורים. זה נקרא הצלחה. מה זה כשלון?
גם בשנת הקורונה לא היתה קריסה של מערך הנסיעות. פשוט כי לא היתה הילולא. אז גם השנה לאנשים רבים לא היתה הילולא. כשצבאו על אתרי רכישת הכרטיסים וחזרו כלעומת שבאו.
מה שבטוח, שפרוש ומשפחתו יכולים לספר בגאווה שהם לא פספסו שום שנה במירון. גם בשנים שנוכחותם לא היתה מחוייבת כמו בשנת הקורונה או שנה שעברה במלחמה ישראל פרוש נצפה חוגג במירון (כנראה הם חסינים להדבקות או לטילים)
קצת "עמו אנכי בצרה" לא יזיק.
נסעתי עם דרך החיים מירושלים הגעתי לחניון כחל תוך שעתיים, משם לקח שלש וחצי שעות בטילטולים עד להגעה למירון, עם דחף נוראי לשאטלים שהיו בקושי, וריצות משאטל לשאטל, האם כך צריך להיות ? אני לא יודע במי זה תלוי אבל זה בזיון שכך היה!.
נסעתי עם דרך החיים מירושלים הגעתי לחניון כחל תוך שעתיים, משם לקח שלש וחצי שעות בטילטולים עד להגעה למירון, עם דחף נוראי לשאטלים שהיו בקושי, וריצות משאטל לשאטל, האם כך צריך להיות ? אני לא יודע במי זה תלוי אבל זה בזיון שכך היה!.
למה אתה מדבר ככה