פלאש 90, JDN

קיפקעס | מבוכת מפגיני השמאל, ההנהגה הליטאית, והבנש"ק שהתלונן במשטרה

מדוע הופעל לחץ על הרבי מתולדות אהרן? מי לא הגיע לדרעי? מי היחיד שגולדקנופף עוקב אחריו בטוויטר? מה היה בשיחה בין בן גביר לשבתאי? ומי איחר למועצת חכמי התורה? • יוסי שטארק עם כל הנושאים החמים שדנו עליהם ב'קיפקעס'

כתבות נוספות בנושא:

חשיפת 'קיפקעס': לחץ כבר הופעל על משב"קי ובני משפחת כ"ק האדמו"ר מתולדות אהרן, שלא ישתתף בהפגנה נגד הרכבת הקלה בבר אילן. לחץ שכלל שיחות טלפון וניסיונות להגיע להסכמות, אך הרבי החליט בכל זאת לצאת למחאה.

*

ב'קיפקעס' עקבו השבוע אחרי בר המצווה לנכדו של אריה דרעי, בן לבנו יענקי דרעי, שמונה השבוע על ידי יוליה מלינובסקי (בטעות) לרב הראשי הבא. היה מעניין לעקוב כיצד אותן תמונות מתפרשות אחרת על ידי עיתונאים שונים בשאלת התמיכה הש"סית בבחירות המוניציפליות הקרובות. מה שבטוח, האינטרסים חוגגים ועוד יהיה מעניין בכל הזירות, אם כי ראש העיר לסרי מוביל בכל הסקרים.

*

בהמשך לבר המצווה, בצל המירוץ על על תפקיד הרב הראשי הבא – הגר"ד יוסף הגיע למספר רגעים ומיד הלך – כאשר המועמד מולו, אחיו של סב החתן, הגר"י דרעי, דווקא לא נכח. מקורביו מיהרו להסביר שהרב שוהה בימים אלו בארה"ב. גם היעדרותו של מרן הראש"ל הגאון רבי יצחק יוסף בלטה.

*

היחסים החמים עם הגר"ד יוסף היו חמים לאורך כל השבוע, למרות ההשתתפות החפוזה בבר מצווה. הגר"ד וידידו הטוב אריה דרעי נצפו בסוד שיח בהנחת אבן הפינה לתת בני יוסף בבני ברק.

צילום: איתי קצב

חשיפת 'קיפקעס': הבנש"ק ר' דוד צבי מוסקוביץ סבל השבוע מהתנכלויות בשורה של חצרות אדמו"רים בירושלים ובבני ברק, והגיש כבר 3 תלונות למשטרה לאחר שנגנבו ממנו הבגדים והתפילין. בחסידות מפורסמת בבני ברק קיבל פתק: "תפנה את המקום מיידית, אחרת נלך בדרכי כח".

עם זאת, לאחר שנחבל בחצר חסידות בעיר הוא פנה לביתו של אחד מגדולי המשפיעים החסידים, שם קיבל דבר חיזוק במשך שעות ארוכות. כך גם אחד הרבנים שיגר שליח כדי לברר מה אפשר לעשות בנידון.

*

חשיפת 'קיפקעס': היסטוריה נרשמה השבוע כאשר לוועדת הרבנים המחודשת צורף נציג הפלג הירושלמי, בהוראת מרן ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש, ונציג העדה החרדית, לבקשת חסידות בעלזא.

*

בשולי הכינוס ההיסטורי הציג סופר 'הדרך' שמעון ליברטי לפני הגר"מ מאיה את הפרשן החרדי הבכיר ישראל כהן והסביר את עבודת הקודש שהוא עושה בתקשורת הכללית. בין היתר, הרב מאיה אמר שהפעילות הזאת חשובה מאוד והדריך את כהן איך להסביר את העמדה החרדית ולמנוע את ההסתה נגד הציבור החרדי, בה נופלים רבים מהמגזר הכללי.

חשיפת 'קיפקעס': אחד הרבנים החשובים בבני ברק אמר לאחד השואלים שהיום אפשר לבקש ברכות ממרן ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, אך מפאת הרגישות שבדבר, ביקש שלא לפרסם זאת.

*

ב'קיפקע'ס שמו לב לשורה האחרונה במאמר ב'יתד נאמן' והבינו איך מנסים גורמים לקבוע את זהות המנהיג בציבור הליטאי.

ובאותו עניין. קופת העיר הציבה קופה בכניסה למעונו של מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו.

ב'קיקפעס' גם תהו האם יש כאלו שביצעו השחתה כדי לשמור על כבוד מרן הגרי"ג אדלשטיין זצ"ל, כאשר הושחתו מודעות רחוב בבני ברק עם מכתבו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש וחברי מועצת גדולי התורה נגד ניוד מספרים, כפי שפורסם לראשונה ב-JDN.

חשיפת 'קיפקעס': בחנות גלידות בעיר חרדית, פרסמו השבוע מודעות לילדי העיר להגיע לקנות גלידה. התמורה: ברכה מרב ידוע, שבכלל הגיע לקבוע מזוזות בסניף החדש.

*

חשיפת 'קיפקעס': חדי אוזן קלטו ויכוח שהתנהל בין השר בן גביר למפכ"ל שבתאי, במהלך טיסה במסוק מעל העיר ירושלים. "מה הקשר, מה הקשר?", נשמע שבתאי זועם, ובן גביר משיב לו "אני אומר.. אני לא קשור". המפכ"ל הוסיף: "תגיד שאתה לא קשור, אין בעיה. אין שום קשר. אם אתה עושה הפרדה עכשיו.. אני לא..", בן גביר סיים: "סבבה". הקוראים מוזמנים לנחש בתגובות על מה נסוב הוויכוח בין השניים.

play-rounded-fill
ב'קיפקעס' בעולם החסידות הופתעו לראות את המכתב של העסקן הדגול מביאלא, ר' אשר רוזנבך, בו הודיע על פרישה מהנהלת בית המדרש לאחר כעשור של עשייה ברוכה. ב'קיקפעס' איחלו לו הצלחה בכל אשר יפנה וילך.

ב'קיפקעס' סיפרו בהתרגשות כי הערב תיערך בירושלים חתונת הכלה לבית משפחת אנגלרד, ששני אחיה נספו באסון מירון. החתן הוא נין של כ"ק האדמו"ר מסטריקוב זצ"ל.

*

ב'קיפקעס' ראו את כ"ק האדמו"ר ממחנובקה בעלזא צופה במראות קודש של הרבי מליובאוויטש בחתונה בכפר חב"ד.

play-rounded-fill
בשעות האחרונות גם ראו ב'קיפקעס' את חברי מועצת חכמי התורה מגיעים להשתתף בכינוס הראשון מאז התרחבות המועצת. משום מה, שער החניון לא נפתח ואחד מחברי המועצת הוותיקים נאלץ ללכת רגלית את הדרך.

הגר"ש אלתר והמשפיע הראשי של מעייני ישראל וכולל 'צמח צדק' הגרח"ש דייטש, נפגשו בבית פרטי של מקורב לשניהם לרגל שמחה שערך. המפגש, בסמיכות לג' תמוז, הפך להתוועדות חסידית מרתקת.

מפכ"ל משטרת לונדון התקבל אצל הגאון רבי יוסף פאדווא, חבר הבד"ץ כדתיא לונדון, במסגרת סיור בקהילה החרדית של לונדון.

ב'קיפקעס' ראו את כ"ק האדמו"ר מפינסק קארלין צועד עם הרב מוטה פראנק בארה"ב, ומשוחח בעניינים העומדים ברומו של עולם.

play-rounded-fill

ראש ישיבת תולדות אהרן נצפה צועד ברחובות העיר אלעד.

הגרי"ד גרוסמן במסע חיזוק לברזיל, בירך את תלמידי הישיבה הצעירים בסאו פאולו.

play-rounded-fill
בהמשך בקיפקעס ראו את הרב פוצח בשירה ספונטנית של "איזהו גיבור הכובש את יצרו" ביחד עם התלמידים, בסיום תפילת שחרית.

play-rounded-fill
בחתונת בת הנגיד בערי ווייס בארה"ב ראו את הזמר והמלחין הצעיר בנצי שטיין כשהוא שר את לחנו של כ"ק מרן האדמו"ר מבעלזא "כי אנו עמך", עם הקדמה ייחודית.

play-rounded-fill
בשבע ברכות לבנו של הרב עידו ובר, והאח של עורך 'משפחה' אריה ארליך, ראו את כל 'המי והמי' מגיעים להראות נוכחות.

ב'קיפקעס' גם ראו את כ"ק האדמו"ר מסקווירא ממריא לקליפורניה שם ישהה במשך שלושה שבועות לצורך מנוחה, אחרי חתונת הענק בשיכון עם הרבי מויזניץ.

play-rounded-fill
בסאטמר בוויליאמסבורג חגגו ב'קיפקעס' את שמחת הווארט ל'הויז בחור' המסור.

צילום: יעקב עפשטיין

הרב הראשי לישראל הגר"ד לאו והרב הראשי לרוסיה הגר"ב לאזר נפגשו בדרך לאוהל הרבי מליובאוויטש בג' תמוז.

את דובר עיריית בני ברק הנמרץ, קיווי הס, ראו ב'קיפקעס' מתווכח בלהט על סיבת פקקי הענק בעיר – בכל יום שישי מחדש, רק בגלל משאיות פינוי הזבל. הוויכוח נמשך עוד זמן רב, אך עורך המדור חס על הקוראים.

וכעת לזירה הפוליטית, ואיך אפשר בלי גולדקנופף? בדיקת 'קיפקעס' העלתה שהיחיד שזכה ששר השיכון יצחק גולדקנופף יעקב אחריו בטוויטר הוא לא אחר מאשר איש התקשורת ותומך נתניהו, ינון מגל.

play-rounded-fill
בהמשך ראו את גולדקנופף בריקוד סוער עם תלמידי הישיבה באביתר.

play-rounded-fill
ר"ע אלעד שרוליק פרוש התעלם מכל הדיווחים על נטישה אפשרות של העיר לקראת הבחירות המוניציפליות, והלך ללמוד חברותא עם תושב העיר, עורך 'כפר חב"ד' מנחם כהן, בליל ג' תמוז בבית מדרשו של הרבי, 770.

ב'קיפקעס' התענגו בשולחן שבת להתפלפל על הווארט של השר שלמה קרעי, שידוע ביכולותיו בגימטריאות – כמו רבו מרן הגר"מ מאזוז. "קרח ועדתו זה 794, גם יש עתיד זה 794". בקיפקעס בדקו והגימטריא נכונה.

play-rounded-fill
ח"כ משה סלומון שימש השבוע בתפקיד סנדק. דוברו, אלעזר גורדון, ניצל את האירוע לברכה.

אחרי שבוע סוער במיוחד, יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן לא הצליח להתאפק והגיע בליל שישי לטעום מהצ'ולנט של מסעדת אהרונוס בירושלים. עוד נצפו בקהל: איש התקשורת יוסל'ה ברגמן ויועצי התקשורת של בצלאל סמוטריץ'.

ב'קיפקעס' ראו את השר משה ארבל עושה מי שברך למלך מרוקו.

play-rounded-fill
בערב שבת ראו את בועז ביסמוט מהליכוד מתפנק עם חלה של ויז'ניץ.

ב'קיפקעס' שמו לב שמרוקו נהפכה ליעד פופולרי בקרב שרי הממשלה. אחרי מירי רגב, המריא למדינה האפריקאית השר אופיר אקוניס – שאף תועד מתפלל בבית הכנסת "בית א-ל".

וגם עולם המוזיקה נידון ב'קיפקעס'. שמילי אונגר ריגש את הרשת עם תיעוד מהפער העצום במשקלו – ויש לו גם מסר לצופים.

play-rounded-fill
הזמר אריק דביר, שניגן ושר באירוע של ישיבת "חברון" בגבעת מרדכי בליל שישי, התרגש לראות אחרי השעה 2 בלילה את היכל הישיבה עמוס תלמידים שעושים שטייגען.

play-rounded-fill
באולפן רדיו קול חי נבהלו לראות השבוע נחשים שהובאו לתוכנית מצולמת, ב'קיפקעס' יכולים להרגיע שאף אחד לא ננשך. צילום: שימי וורקר.

play-rounded-fill

יועץ התקשורת של השר מרגי – יוני אוחנה בסיור ליל שישי בשכונת מאה שערים עם הכתבים הפוליטיים נדב אלימלך ובנצי רובין ואבישי אלמליח, יועץ התקשורת של ח"כ אוהד טל.

אות הנשיא הרב יוסי ערבליך יו"ר 'למענכם' נצפה מרצה בפני חברי "מסדר דורשי טוב" המאגד את בוגרי יחידת סיירת מטכ"ל, שהגיעו היום לביקור התרשמות במשרדי הארגון ושמעו סקירה על הייעוץ הרפואי שמוענק למטופלים, לצד מיזמים נוספים שמפעיל הארגון לטובת האוכלוסייה בישראל.

כוכב הרשת דניאל עמרם, שבין היתר זיהה השבוע את האישה שהתנפלה בשנאה על חרדי באוטובוס, הגיע לאוהל חב"ד והניח תפילין. קרדיט: עדכוני חב"ד.

כחלק מהמיזם של מנכ"ל הרה"ר לישראל, מר יהודה כהן, למפגש בלתי אמצעי עם הרבנים המקומיים, המועצות הדתיות, התעשיינים ובעלי העסקים השבוע ראינו את המנכ"ל בישיבת עבודה ראשונה עם הרב של העיר יבנה רבי דוד אבוחצירא.

ובקינוח, שוב פעם האמריקנים שולטים: העוגיות שחולקו בבית המדרש "לעילוי נשמת" הפכו להיות "עוגיות קדושות". אחד שחמד לצון הוסיף בכתב ידו: "נטבל במקווה".

• כתבה זו מלווה בתיעודים המופצים ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעלי זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלמים ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected]. השימוש נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

13 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

ומישהו ראה בקיפקעס איך מגיבים על המאמר ביתד, וראה איך מנסה קיפקעס לקבוע מי יהיה גדול הדור הבא.

יש משהו אחד שפספסתם בטור ביתד נאמן, מוזכר שם בפירוש ציטוט מ'מרן הגרב"מ אזרחי שליט"א', אז בסך הכל היו צריכים לאזן עם המשפט בשולי הטור…

חבל, זו היתה תגובה מדויקת
כדאי שתפרסמו אותה

אין, אתם אתר מהמם, איזו שקיפות!

זה לא רק שקיפות זה גם גאונות.
לדחוף משהו מהגר"ש אלתר כדי להעמיד פנים שאתם אובייקטיבים, ובכך להכשיר את הטריק הגאוני שלפני זה.
אכן המניעים שלכם שקופים לגמרי.

למה כל כך חשוב להיות אוביקטיבי? מה משובח בזה?
אתה "יהודי" אוביקטיבי? התורה לא אוביקטיבית, היהדות לא אוביקטיבית,
ועצם זה שקמת לזעוק על נקודה ספציפית שמגרדת לך, מראה שאינך אוביקטיבי.
וזה בסדר.
אם תרגיש טוב ונכון עם עצמך, יכאב לך פחות איך בוחרים אחרים לנהוג.

ברור שכשלוקחים את התורה ומשתמשים בה ככלי להשלטת אנשים מסוימים על אחרים שאינם חפצים בכך, ה'תורה' הזאת הופכת ללא אובייקטיבית.
כשאפשר בבוקר ללמוד לימוד יומי בהלכות לשון הרע כי מישהו אמר, ובערב להתעלל ביהודים חפים מפשע, לחטוף ילדים ולפרק משפחות, והכל בשם אותה 'תורה', שהפכה לכלי משחק רח"ל. ברור שאין אובייקטיביות בעולם.

ראיתי בחברה שיושבים עם רוטמן במסעדה כמה גערס , צ"ל בהכרח שהאישה שיושבת איתם שם היא לא אשתו של אחד מהם , בכה"ג מותר.

אולי אשתו של אחד מאלה החדשים המתקראים "גערס". אצלם ה-כ-ל מותר, וגם רצוי.

אין עליך בעולם – יוסי שטארק היקררררררררררררררר

מה הסיפור המלא של דוד צבי מוסקוביץ?

אויבער חכם חולני.
לובש בגדי אדמורים ומתפלל עם מזרחיסטים ביום העצמאות כולל הלל, עולה להר הבית. ובכל נושא יש לו דעה הפוך מכל מה שמקובל. מתיר איסורים חמורים ביותר ואכמ"ל.

תודה על המענה.
על אלו איסורים מדובר? רק עליה להר הבית?

כתבות חדשות באתר

דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השוטר שתועד בועט במפגין חרדי נחקר במח"ש ושוחרר
דיווח: משמרות המהפכה הקימו מתחם תת-קרקעי ענק להגנת ח'אמנאי
מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוזרים לשגרה בשמיים: קבוצת לופטהנזה מגדילה את מספר הטיסות לישראל
השופט דחה את בקשת הפרקליטות: אוריך לא יורחק מלשכת ראש הממשלה
נחשף הסוד של מועדון הצרכנות המוביל בציבור החרדי: כך אלפי משפחות חוסכות מאות שקלים בחודש!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אזהרת בכיר ב-FBI: רחפני התקיפה החדשים יוכלו להגיע מכל מקום בעולם
מוות מסתורי בלטביה: העיתונאי שחשף פרטים על פוטין נמצא ללא רוח חיים
גדולי הפוסקים מעוררים את עמלי התורה: "ראוי לראות את הנולד"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משבר המים בטורקיה: מאות בולענים מאיימים על אזור החקלאות המרכזי
נשיאת ונצואלה: לפחות 164 נהרגו ברעידת האדמה, 971 נפצעו

הכתבות המעניינות ביותר

משרד הבריאות מטיל מגבלות על רשת זול ובגדול: איסור מכירת מזון בסניפים בירושלים
לאחר חודשים של עבודות: החלו עבודות שדרוג פני רחוב חזון איש בבני ברק
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
מעמד נדיר: גדו''י יכתירו מחר את הרה''ג ר' אליעזר רוט שליט''א לרב שכונת "כרם ישראל"
לראשונה בישראל: רחוב - הבבא חאקי זצוק״ל
''נכד ראש הישיבה'': החמרה במצב האב הטרי שעות לפני ברית בנו בכורו
"טראמפ, תציל אותנו": מיצג הסברה בינלאומי הוצב מול כלא 10
משה דוד וייסמאנדל, מקהלת נשמה ויענקי לנדאו ב"מחרוזת ריקודים" חדשה
מחאה בצפת: המונים יתכנסו השבת נגד הפעלת תחבורה ציבורית בעיר
וואטסאפ

חדש באתר

MIDEAST ISRAEL ECONOMY
משרד הבריאות מטיל מגבלות על רשת זול ובגדול: איסור מכירת מזון בסניפים בירושלים
A man wearing tallit is waiting to cross the street
לאחר חודשים של עבודות: החלו עבודות שדרוג פני רחוב חזון איש בבני ברק
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
הגר''א רוט והגר''א גרבוז מזמינים את מנהיג הדור למעמד ההכתרה
מעמד נדיר: גדו''י יכתירו מחר את הרה''ג ר' אליעזר רוט שליט''א לרב שכונת "כרם ישראל"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

שבת התאחדות עם תלמידי המתיבתא במחנה דברי יואל קרעדיט שלמה ב
האדמו"ר מסאטמאר בשבת 'בצל כנפיך' עם תלמידי המתיבתא
WhatsApp Image 2026-06-25 at 08.26
אלפי רכבים רבבות משתתפים ולב אחד | גלריית ענק מסכמת משיירת הרכבים
המשפיע רבי שמעון זאב מייזליש בביקור בקהילת סאטמאר בב''ב צילום א
הגה"צ רבי שמעון זאב מייזליש רב ביהמ"ד ישמח משה בקרית יואל מונורו בביקור בקהילת סאטמאר בב"ב
רבי יעקב מאיר שכטער בשמחת הברית לנינו של האדמו''ר ממשכנות הרועים צילום יחיאל רייכמאן (13)
מרן הגרי"מ שכטר בשמחת הברית לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture