בנגיוד להפחדות השמאל: סוכנות הדירוג הבין-לאומית פיץ' הודיעה היום (רביעי) שהיא לא משנה את דירוג האשראי של ישראל. משכך, הדירוג של ישראל בסוכנות נשאר A+ ולא ירד ל-A. עם זאת, בסוכנות אומרים: "לרפורמה עשויה להיות השלכה שלילית על פרופיל האשראי של ישראל".
לדברי הסוכנות, "בעבר רפורמות מוסדיות שפגעו במוסדות, פגעו במדד שבאמצעותו מודדים מדינות. לא ברור אם ההשפעה בישראל תהיה דומה. ההשלכה השלילית על פרופיל האשראי עלולה לקרות בין היתר בגלל אפשרות שהחלשת האיזונים המוסדיים תוביל להחלטות מדיניות גרועות יותר, או לסנטנימנט משקיעים שלילי".
בנוגע לניסיונות חברי הממשלה להגביל את עצמאותו של בנק ישראל כותבים בחברת הדירוג: "חלק מחברי הכנסת והממשלה הציעו לצמצם את עצמאותו של הבנק המרכזי ולהגביל את עליית הריבית על המשכנתאות. עד כה התנגדו למאמצים אלו ראש הממשלה ושר האוצר. על פי החברה אין מדובר בתרחיש הבסיס, אך היחלשות עצמאותו של הבנק המרכזי תוריד את האמינות של קובעי המדיניות בישראל, המהווה כיום נקודת חוזק בדירוג האשראי".
בנוגע לתקציב המדינה שאושר בממשלה, החברה צופה גידול בגירעון הממשלה של כ-1.8% מהתמ"ג בשנת 2023, כך שהגירעון יעמוד על 1.2% בעוד שהיעד בטיוטת תקציב הממשלה עומד על 1%, וגידול נוסף בשנת 2024 ל- 2.5%. זאת על רקע צפי לגידול מתון בלבד בהכנסות המדינה, עקב דעיכה של גורמים תומכים בשנת 2022 (רווחי הון, מיסוי עסקאות נדל"ן), ועלייה בהוצאות הממשלה הנובעת מהסכמים קואליציוניים והשקעה בתשתיות. עלייה בהוצאות עלולה להיגרם גם לאור הסכמי השכר במגזר הציבורי, כאשר מתנהל מו"מ על שכר לאחר מספר שנים בהם היה קפוא.




















