פלאש 90

מכת מדינה: ועדת הכלכלה דורשת להקים ועדה למלחמה ואכיפה בנגע התאונות בקורקינטים החשמליים

זעקה בוועדת הכלכלה נוכח הנתונים המבהילים: זינוק של 534% במספר הנפגעים מכלי רכב חשמליים מאז שנת תשע"ח • מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ הרב יעקב אשר: "לא נאפשר מצב שבו איש הישר בעיניו יעשה, מדובר בסכנת נפשות יומיומית" • עדויות קורעות לב בוועדה, בהן עדותה של בתו של ח"כ לשעבר הרב מנחם אליעזר מוזס שנפגע קשות: "מחריבים לאנשים מבוגרים את החיים ברגע אחד"

כתבות נוספות בנושא:

תמונת מצב מדאיגה ומחרידה, המוגדרת על ידי חברי הכנסת והמומחים כ"פיקוח נפש ממש", נחשפה הבוקר בדיון סוער ודחוף שקיימה ועדת הכלכלה של הכנסת. הדיון, שעסק בפערי האכיפה הקשים נגד פגיעות כלי רכב חשמליים קלים (אופניים וקורקינטים) ברשויות המקומיות ובצורך בהסדר ביטוחי לרוכבים, התקיים לבקשתו ובניהולו של ח"כ יעקב אשר, שמילא את מקומו של יו"ר הוועדה.

בפתח הדיון הציגה נציגת מרכז המחקר והמידע של הכנסת נתונים מבהילים, המצביעים על כך שמאז שנת תשע"ח (2018) נרשם זינוק מבהיל של פי 6 (534%) במספר הנפגעים מקורקינטים חשמליים. עוד עולה כי קיימת תופעה נרחבת של רכיבת קטינים מתחת לגיל המותר על פי חוק, ללא שום מורא. סמנכ"ל הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים הוסיף כי השנה החולפת (2025) הסתיימה באסון כבד של 25 הרוגים, והשנה הנוכחית כבר גבתה את חייהם של 11 בני אדם דמי ובראשם.

ח"כ יעקב אשר, אשר הוביל בעבר את המהלך המרכזי לחיוב התקנת לוחיות זיהוי על הכלים החשמליים, הביע תרעומת קשה על גרירת הרגליים של משרדי הממשלה והרשויות המקומיות ביישום החוק ואכיפתו.

"המהלך להצמדת לוחיות זיהוי נועד לתת כלי עבודה חדים לאכיפה, אבל כל יום שבו העסק הזה לא מוסדר בשטח הוא סכנת נפשות אמיתית", התריע ח"כ אשר בנאום נחרץ. "ישנן רשויות מקומיות שנראה שלא התחילו לאכוף בכלל. לא חלמתי שהאכיפה תתמצה רק במצלמות שינפקו לאזרח אחד עשרות דוחות רטרואקטיביים בסך עשרות אלפי שקלים בלי שידע בכלל – לזה לא התכוון המשורר. זו אכיפה שלא מייצרת הרתעה אלא קופה. משרד התחבורה חייב להוביל את האירוע, ואנו פה בוועדה נרחיב את חובת האכיפה על הרשויות. לא נאפשר מצב שאיש הישר בעיניו יעשה".

במהלך הדיון התברר גודל המחדל, כאשר נציג משרד התחבורה חשף כי עיריית תל אביב היא הרשות המקומית היחידה בארץ שהתחברה למערכת זיהוי הכלים של המשרד, וזאת למרות שעלות ההתחברות עומדת על סכום זעום של 2,400 שקלים בלבד לשלוש שנים. נציגת משרד הפנים הודתה כי המשרד לא היה ער לחלק מהדברים, ועל כך הגיב ח"כ אשר בחריפות: "זאת אותה מדינה ואותם משרדים, ומשרד הפנים הוא האחראי על הרשויות! מה היה קורה אם ראש רשות היה מודיע שהוא לא מפעיל את מערכת החינוך בעירו?".

הוועדה השתתקה כאשר נשמעו עדויות קורעות לב מצד בני משפחה של נפגעים, שהציגו את הפן האנושי המזעזע של ההפקרות המוטורית ברחובות.

מר מרדכי חסידים תיאר בכאב את הפגיעה הקשה באביו, ששבר את ידיו ורגליו ונותר ללא מענה רפואי וכלכלי הולם, מאחר שלכלי הפוגע לא היה מספר זיהוי והרוכב נעלם.

לאחר מכן נשמעה, בתו של חבר הכנסת לשעבר הרב מנחם אליעזר מוזס, אשר נפגע באורח קשה מפגיעת קורקינט. "אבא שלי, שהיה תמיד איש חזק וגבוה, נפגע לפני שמונה חודשים על המדרכה ממש ליד הבית", סיפרה בהתרגשות. "הרוכב פגע בו, אמר 'סליחה' וברח מהמקום. אבא עבר סדרה של ניתוחים מורכבים וכיום הוא פשוט חושש לצאת מהבית. ברגע אחד מחרבים לבן אדם בגיל שמונים את החיים".

בנוסף, הועלתה בדיון סוגיית "פריצת הכלים", כאשר נציג הרלב"ד ציין כי כ-85% מהכלים הנעים בשטח פרוצים באופן בלתי חוקי ומגיעים למהירויות מטורפות של 40–50 קמ"ש, בניגוד לחוק המגביל את המהירות ל-25 קמ"ש בלבד. כן נידונו המורכבויות המשפטיות של החלת ביטוח חובה על הכלים, מבלי להביא להקפצת יוקר המחיה.

בסיכום הדיון הטיל ח"כ יעקב אשר את כובד משקלה של הוועדה על משרדי הממשלה וקרא להקמת צוות בין-משרדי דחוף, בהשתתפות משרדי התחבורה, הפנים, הביטחון הלאומי, משטרת ישראל והשלטון המקומי, כדי לגבש תוכנית אופרטיבית לייעול האכיפה והפיקוח.

כמו כן תבעה הוועדה ממשרד הפנים לגבש מנגנון שיחייב את הרשויות המקומיות לבצע אכיפה אקטיבית ולא וולנטרית. הפסקת התופעה הפסולה של שליחת ערימות דוחות שהצטברו חודשים ארוכים במצלמות, דבר הפוגע בהרתעה ומרושש משפחות. התניית רישיון העסק של חנויות אופניים באיסור מוחלט על פריצת מהירות הכלים.

ח"כ אשר חתם את הישיבה בהצהרה כי הוועדה לא תרפה מהנושא, ותקיים בהקדם דיון מעקב מיוחד כדי לוודא שחיי אדם אינם מופקרים עוד.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

זה עבודה של חברות הביטוח שדוחפות לכך שיחייבו את הנהגים לשלם ביטוח על האופניים החשמליות. עד אז הם לא ירגעו !!!

כתבות חדשות באתר

היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture