נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי הודיע הערב (ראשון) כי החליט להדיח את שר ההגנה אולכסיי רזניקוב אחרי שורה של תחקירים וטענה לשחיתות. התחקירים שפורסמו נגד שר ההגנה האוקראיני מגיעים פחות משנה לפני הבחירות במדינה, אם יתקיימו בצל המלחמה במדינה.
בנאום היומי לאומה אמר זלנסקי: "שר ההגנה רזניקוב עבר יותר מ-550 ימים של מלחמה. אני מאמין שמשרד ההגנה זקוק לגישות חדשות ולפורמטים אחרים של אינטראקציה הן עם הצבא והן עם החברה כולה". במקומו של זלנסקי ימונה רוסטם אומרוב, שעומד בימים אלו בראש קרן הרכוש של אוקראינה. על פי דיווחים במדינה, רזניקוב עשוי להתמנות לשגריר אוקראינה בבריטניה.
בחודשים האחרונים פרסמו נגד רזניקוב מספר תחקירים שטענו כי פעל בניגוד לחוקי המדינה ורכש מוצרים צבאיים ממקורבים לו במחיר מופקע.
בתחקיר שפורסם בחודש שעבר נטען כי רזינקוב רכש מטורקיה מעילי הסוואה שסומנו למעשה כמעילים חורף ולכן תומחרו בסכום הגבוה פי שלושה משווים. עוד עולה מהתחקיר כי החברה הטורקית איתה חתם היא חברה המוחזקת בבעלות אחיין של חבר מפלגתו.




















