אוכל

צילום: לאה קליין

מתכון לסופלה מעולה / לאה קליין

קוראים לזה סופלה, אנחנו קוראים לזה פונדנט, ושני השמות , אויה, לא נכונים! השם המדויק בתרגום לעיברית הוא: חצי אפוי, ותכלס, זה הכי מדוייק: אפיה קצרה בחום גבוה שאופה את החוץ לפני הפנים
  • מצפה לבשורות טובות? הקורס הזה בשבילך

    תוכן מקודם

  • נענים לבקשתו של עמוד התפילה הרב גלאי שליט"א!

    תוכן מקודם

  • מזעזע: חתונת בנו של הרב אבלסון זצ"ל היתה אמורה להתקיים ביום שני הקרוב

    תוכן מקודם

  • 7 יתומים נותרו לבד. לא שוכחים אותם!!!

    תוכן מקודם

כתבות נוספות בנושא:

קוראים לזה סופלה
אנחנו קוראים לזה פונדנט
ושני השמות , אויה, לא נכונים!
השם המדויק בתרגום לעברית הוא: חצי אפוי
ותכלס, זה הכי מדוייק:
אפיה קצרה בחום גבוה שאופה את החוץ לפני הפנים.
אז מה זה סופלה?
 קרם פטיסייר עם מלא ביצים שאופים אותו בתנור. 
הוא תופח ועולה באפיה וצונח מיד כשהוא מתקרר 
ולכן מקפידים להגיש אותו סמוך להכנתו.
הסופלה הוא לאאאאא רק שוקולד! 
הוא מגיע בטעמים מלוחים וגם מתוקים
ומה זה פונדנט?
עוגה עסיסית מאוד, דביקה ולחה אך ללא תוך נוזלי.
רגע, רגע, אחרי כל מה שאמרתי עכשיו,
למה אני קוראת לקינוח הזה סופלה ??
כי לפעמים,
 אל תהיה צודק, תהיה חכם!
והרי ביננו,
 מי יפתח את המתכון ויכין אם אקרא לו: "חצי אפוי"?

סופלה מעולה

240 גרם חמאה או מרגרינה
220 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ (60% ומעלה)
130 גרם סוכר
110 גרם קמח
400 גרם ביצים

הכנה 

1. מחממים תנור ל 190 מעלות, עוטפים תחתית של רינג אישי בנייר כסף (או קונים מ'צוקי כוסות סופלה זהב) משמנים את הרינגים בשמן עם מברשת סיליקון של צ'וקי, ומניחים אותם על תבנית תנור

2. בסיר קטן ממסים חמאה עד להמסה מלאה, מנמיכים אש.

3. מוסיפים את השוקולד לחמאה וממיסים את השוקולד תוך ערבוב תמידי במטריפה עד להמסה מלאה של השוקולד. מסירים את הסיר מהאש ומניחים לטמפרטורה לרדת מעט

4. טורפים את הביצים היטב בקערה

4. מערבבים את הסוכר והקמח בכלי אחר ומוסיפים אליהם את הביצים. מערבבים לבלילה אחידה.

5. יוצקים בהדרגה את תערובת השוקולד החמה אל תערובת הקמח והביצים תוך כדי טריפה מתמדת.

6. מעבירים את התערובת למד ליטר וממלאים את הרינגים או כוסיות הזהב עד הסוף.

7. אופים כ 5 דקות, מסובבים את התבנית בתנור ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים בצד לצינון. כשהסופלה מקבל קרום מלמעלה מוציאים אותו מייד.

8. מעבירים סכין בהקיף הכוס או הרינג ומשחררים את הסופלה על צלחת הגשה.

נמאס לך מחלות שנקרעות וטורטים צונחים? לחצו כאן

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

מה דעתך על הכתבה, עניין אותך?

מעניין

48 אהבו

לא מעניין

26לא אהבו

הכתבות המעניינות ביותר

הנופשים הופתעו: האורח המוזר נכנס לחדר שלהם בבית המלון • צפו
תיעוד דרמטי מהמסוק: ספינה נקלעה לסופה ושקעה במצולות • צפו
קומיקאי עזתי לועג לישראל: "חלום הרצל עומד לקרוס" • צפו
פלסטינים גנבו קטנועים ונמלטו; השוטרים עצרו אותם בתוך המנהרה • צפו
'מפעל הדף היומי בעיון' סיכומי שיטות הראשונים עד ההלכה למעשה • יבמות דף קכ
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ו' בתמוז ה'תשפ"ב
המפכ"ל יזהיר את חברי הכנסת: "בתוך שנה וחצי אין משטרה"
מסמך חושף: ראש ממשלת המעבר לפיד הוזהר מעיסוק בספרי רעייתו
ההתקרבות הישראלית לסעודיה לקראת ביקור ביידן: "תחילת פתיחתה של הדלת"
עם פצצות תאורה: כך פעלו כל הלילה לחילוץ מטייל ממדבר יהודה • צפו
חשד לפיגוע: ערבי דקר חרדי על הגשר בדרך לבני ברק; סריקות נרחבות אחרי הדוקר
הירשם לקבלת עדכונים
עדכן אותי על
7 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אפשר לתרגם לי את הכמויות מגרמים לכפות, כוסות, חבילה וכו'? אני עקרת בית פשוטה, לא מתוחכמת ולא שפית. תודה

ביצה שוקלת בערך 50 גרם

ממש מעצבן הגרמים,
אומנם נראה מתכון מוצלח על פי המלל ההתחלתי
אבל,
בלתי שימושי להחריד.
כדאי לתרגם לכוסות ומספר ביצים.
תודה!

אחד הגורמים הנפוצים לטעויות במתכון הוא שימוש בכוסות ולא במשקל. ולמה? דמייני שאת שוקלת כוס קמח כמה פעמים ברצף, לעולם לא תצליחי למלאות בדיוק את אותה כמות בכל פעם לפעמים את דוחסת יותר לפעמים פחות אפילו הכוסות מדידה שנמכרות בחנות משתנות בגודלן מחברה לחברה. דמייני עכשיו שגם הסוכר במתכון משתנה כך וגם הקורפנלור וגם… זה כאילו את מכינה כל יום מתכון חדש. עם זאת, נשתדל להוסיף כמויות בכוסות במתכונים הבאים כדי שגם מי שלא מסכים על חשיבות השקילה במאפים יוכל להינות.

לכל הקמצנים תקנו משקל מטבח .
מתכונים של כוסות לכפות זה לא לקונדטוריה.

400 גר ביצים?! אתה אמיתי???

8 ביצים. המתכון הזה אהוב מאוד ונוסה בהצלחה מלאא פעמים. מוזמנת גם!

המיוחדים

.
לו"ז הבחירות: מהפיצולים והפריימריז עד הגשת הרשימות והפסילות - כל התאריכים
Collage Maker-03-Jul-2022-05
עם עניבה, בלי השכלה: גיבור התרבות של תל אביב הפך לראש ממשלה
קריסת טריבונות בקולומביה וצביעות של מיקי לוי • עשרת הסרטונים הנצפים
Collage Maker-30-Jun-2022-12
עלה בטרמפ מימין, ירד בשמאל: אחרי עשור בפוליטיקה - בנט עוזב, בינתיים • סיכום

חדש באתר

‏‏לכידה
פלסטינים גנבו קטנועים ונמלטו; השוטרים עצרו אותם בתוך המנהרה • צפו
'מפעל הדף היומי בעיון' סיכומי שיטות הראשונים עד ההלכה למעשה • יבמות דף קכ
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ו' בתמוז ה'תשפ"ב

גלריות

דזיקוב ויז'ניץ חומש סעודה (20)
בֶּן חָמֵשׁ לַמִּקְרָא • חומש סעודה בתלמוד תורה בני נפתלי דזי'קוב ויז'ניץ
מונקאטש שחרית ראש חודש (10)
וּמוּסָפִים כְּהִלְכָתָם • האדמו"ר ממונקאטש בתפילת שחרית בראש חודש
ויז'ניץ ועידת מאירים (31)
וּמְאִירִים אֶת הָעוֹלָם • ועידת היסוד לתומכי איגוד מוסדות ויז'ניץ
שבע ברכות לבן הגר''ב שמואלי (6)
האדמו"ר מתולדות אהרון הגיע להשתתף בשמחת השבע ברכות לבן המקובל • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ו' בתמוז ה'תשפ"ב
Whatsapp Chat
7
0
מעניין אותנו מה אתה חושב, תוכל להגיב בבקשה?x
()
x

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

Hide picture