קוראים לזה סופלה
אנחנו קוראים לזה פונדנט
ושני השמות , אויה, לא נכונים!
השם המדויק בתרגום לעברית הוא: חצי אפוי
ותכלס, זה הכי מדוייק:
אפיה קצרה בחום גבוה שאופה את החוץ לפני הפנים.
אז מה זה סופלה?
קרם פטיסייר עם מלא ביצים שאופים אותו בתנור.
הוא תופח ועולה באפיה וצונח מיד כשהוא מתקרר
ולכן מקפידים להגיש אותו סמוך להכנתו.
הסופלה הוא לאאאאא רק שוקולד!
הוא מגיע בטעמים מלוחים וגם מתוקים
ומה זה פונדנט?
עוגה עסיסית מאוד, דביקה ולחה אך ללא תוך נוזלי.
רגע, רגע, אחרי כל מה שאמרתי עכשיו,
למה אני קוראת לקינוח הזה סופלה ??
כי לפעמים,
אל תהיה צודק, תהיה חכם!
והרי ביננו,
מי יפתח את המתכון ויכין אם אקרא לו: “חצי אפוי”?
סופלה מעולה
240 גרם חמאה או מרגרינה
220 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ (60% ומעלה)
130 גרם סוכר
110 גרם קמח
400 גרם ביצים
הכנה
1. מחממים תנור ל 190 מעלות, עוטפים תחתית של רינג אישי בנייר כסף (או קונים מ’צוקי כוסות סופלה זהב) משמנים את הרינגים בשמן עם מברשת סיליקון של צ’וקי, ומניחים אותם על תבנית תנור
2. בסיר קטן ממסים חמאה עד להמסה מלאה, מנמיכים אש.
3. מוסיפים את השוקולד לחמאה וממיסים את השוקולד תוך ערבוב תמידי במטריפה עד להמסה מלאה של השוקולד. מסירים את הסיר מהאש ומניחים לטמפרטורה לרדת מעט
4. טורפים את הביצים היטב בקערה
4. מערבבים את הסוכר והקמח בכלי אחר ומוסיפים אליהם את הביצים. מערבבים לבלילה אחידה.
5. יוצקים בהדרגה את תערובת השוקולד החמה אל תערובת הקמח והביצים תוך כדי טריפה מתמדת.
6. מעבירים את התערובת למד ליטר וממלאים את הרינגים או כוסיות הזהב עד הסוף.
7. אופים כ 5 דקות, מסובבים את התבנית בתנור ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים בצד לצינון. כשהסופלה מקבל קרום מלמעלה מוציאים אותו מייד.
8. מעבירים סכין בהקיף הכוס או הרינג ומשחררים את הסופלה על צלחת הגשה.
נמאס לך מחלות שנקרעות וטורטים צונחים? לחצו כאן
אפשר לתרגם לי את הכמויות מגרמים לכפות, כוסות, חבילה וכו’? אני עקרת בית פשוטה, לא מתוחכמת ולא שפית. תודה
ביצה שוקלת בערך 50 גרם
ממש מעצבן הגרמים,
אומנם נראה מתכון מוצלח על פי המלל ההתחלתי
אבל,
בלתי שימושי להחריד.
כדאי לתרגם לכוסות ומספר ביצים.
תודה!
אחד הגורמים הנפוצים לטעויות במתכון הוא שימוש בכוסות ולא במשקל. ולמה? דמייני שאת שוקלת כוס קמח כמה פעמים ברצף, לעולם לא תצליחי למלאות בדיוק את אותה כמות בכל פעם לפעמים את דוחסת יותר לפעמים פחות אפילו הכוסות מדידה שנמכרות בחנות משתנות בגודלן מחברה לחברה. דמייני עכשיו שגם הסוכר במתכון משתנה כך וגם הקורפנלור וגם… זה כאילו את מכינה כל יום מתכון חדש. עם זאת, נשתדל להוסיף כמויות בכוסות במתכונים הבאים כדי שגם מי שלא מסכים על חשיבות השקילה במאפים יוכל להינות.
לכל הקמצנים תקנו משקל מטבח .
מתכונים של כוסות לכפות זה לא לקונדטוריה.
400 גר ביצים?! אתה אמיתי???
8 ביצים. המתכון הזה אהוב מאוד ונוסה בהצלחה מלאא פעמים. מוזמנת גם!
הכנתי יצא אחלה
מה הכמויות ?? או שהשתמשת במשקל