היום 6 ימים לעומר

By Arlogan0 - English Wikipedia w:en:Image:Vegetable_cholent.jpg, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=86335714

טיפ אחד קטן ישדרג את הטשולנט שלכם מבינוני – לטעים במיוחד

הכנתם טשולט לכבוד שבת קודש, ולמרות ההשקעה הרבה – התוצאה לא ענתה על הציפיות? ייתכן והבעיה שלכם קטנה משחשבתם
  • בואו להרוויח מפירות מרקיבים

    תוכן מקודם

  • נחשף המדריך לגיוס כספים של המנטור העולמי

    תוכן מקודם

  • פסק הלכה: "יזכו להיכנס לחג הפסח בהרחבה ובשמחה"

    תוכן מקודם

  • המזגן נכבה בסעודת השבת? לדעת להכריע - בלי להזיע!

    תוכן מקודם

  • המשחק שיטריף את המשפחה שלכם על מנהגי הפסח המשפחתיים

    תוכן מקודם

  • "מדוע יש אנשים שמשקיעים בשעונים ועטי יוקרה ?

    תוכן מקודם

כתבות נוספות בנושא:

תוכן זה נכתב על ידי Bard

חמין, או טשולנט, הוא מנה יהודית קלאסית לכבוד שבת קודש, המשלבת בשר, קטניות, דגנים ותפוחי אדמה. בישול ארוך של כל המרכיבים הללו יחד יוצר מנה טעימה, חמה ומנחמת.

למרות זאת, לא תמיד ולא כל הטשולנט יוצאים כמו שרצינו. חלקם טעימים במיוחד, ואחרים שהם בינוניים או אפילו מאכזבים.

הסיבה לכך, היא עניין של מלח. חמין תפל או שאינו מתובל מספיק יהיה בהכרח פחות טעים. כדי לדעת אם שמתם מספיק מלח בחמין, יש להתייחס אליו כמו לאורז. כלומר, יש להוסיף מלח עד שהמים שבסיר יהיו מלוחים כמו מי ים.

אם טעמתם את המים לפני שהכנסתם אותם לסיר, והם היו מלוחים בדיוק, אל תתפתו להשאיר את המצב כמו שהוא. מהרו והוסיפו עוד מלח, כי המים הללו עדיין צריכים להיספג בכל הדגנים והקטניות שבסיר. לאחר שהם יספגים את המים, תגלו שהמלח לא היה מספיק, והטשולנט תפל ולא טעים.

מלח הוא תבלין חיוני, המאזן את הטעמים של המנה ומוסיף לה עומק ותבלון. עם קצת מלח, תוכלו להכין חמין טעים ומנחם, שכל המשפחה תאהב, לכבוד שבת.

המלצה חשובה נוספת היא להשתמש במלח גס במקום במלח דק. מלח גס מתמוסס לאט יותר, מה שמאפשר למלח להתפזר באופן אחיד יותר במים ובמרכיבים השונים.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

מה דעתך על הכתבה, עניין אותך?

21 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אתם לא רציניים
מה דעתכם על כתבה מאת בארד על חשיבות המלח בסלט או בצ’יפס
תפסיקו להשתמש בבינה מלאכותית בלי לבדוק מה היא כותבת.
זה לא מגניב
אני יכול להיכנס לבד לבארד או או בינג וכו’
ולקרוא כמה שאני רוצה בלי פרסומות על הרב סירוטה או קופת העיר.
אתר של עצלנים.

בווווווווווווז
מספיק כתבות מומצאות על ידי AI!!!!

איכס רק מלח ופלפל איפה כל התבלינים

רק לחשוב על התנועה האינסטטבית .
ישר כשאתה שם ביסון בגועל הזה…..
אייכסס ….

מתכון לטשולנט….

מלח. תפו”א. מי ים .שעועית .גריסים.
לחוטים…פלפל שחור …….

שחכת ליחה..

שכחת*

שכחתם משהו שמאד מאד משדרג את הצולנט: סוכר, כו סוכר. לא במינון של ליפתן………….. וגם כמון! שבת שלום!

המתכון האמיתי שיהיה גם מתוק וגם מלוח:
לשים גם סילאן וגם מלח,כורכום, כמון,פלפל ש,
קצת פפריקה,רצוי להוסיף מעט קוקה קולה.

אהה כמובן גם להרתיח חצי שעה את הבשר לפני ולהוציא את הקצף שיוצא, עם מסננת קטנה או כף.
אם אין לכם סילאן אפשר סוכר,
אפשר גם להוסיף מעט אבקת מרק עוף.

אבל בתכלס’ מאכלים טובים זה רק מחנניה!!!
או פרג!! או כל חברה אחרת טובה,
ולא זבל של תבלינים כמו שמוכרים בחנויות,
ולא אכתוב כאן מה הם….שיהיה בתאבון!!

לא ידעתי שיש אנשים שמכינים טשולנט בלי מלח

בינה מלאכותית “יודעת” גם דברים שלא קיימים.

תת רמה של כתבה מבייש

כתבה מיועדת לאשכנזים בלבד

כתבה טיפשית. קחו מתכון טעים מאוד וקל:
2 כפות מרק עוף
2 כפות פפריקה
חצי כף כמון
2 כפות סילאן
שום ופלפל שחור
יוצא סוףףףףףף

לדאוג שהסיר יהיה מכוסה היטב עם מגבת, משאיר את הטעמים בפנים.

שטויות

יש לשים פלפל שחור כבר בשלב הטיגון של הבשר עם הבצל, הפלפל השחור, הטעם שלו נפתח הכי טוב כשהוא מתחמם בלי מים, נסו.

כתבה מוזרההה
המלחחחח
חחחח
וואו טשולנט חייב תיבול עסיסי מעבר למלח.
שילוב של חריף ומתוק- משביח ומשדרג.
הנה מתכון שלי-
3 כפות א. מרק בצל,
½ כף פפריקה חריפה,
½ כף תבלין גריל בשר,
כפית גדושה מלח,
כפית פלפל שחור או ¾ (תלוי בחריפות הרצויהל
1 כף רוטב ברביקיו,
או אם אין, אפשר סילאן במקום.
מוסיף גם 3 כדורי פלפל אנגלי
וטיפונת אגוז-מוסקט, אם יש..
זה מתכוןןןןןן.
מזה, מלח יעשה את הטשונט ????
הגזמתם
תכינו ותגלו תיבול יאמיייי של טשולנט עסיסי.

עוד משהו-
לשים שקית הקפאה לכסות התבשיל. מתחת למכסה
שומר שלא יתייבש- מומלץ ממש ! נסו.
וגוד שאבעס !

אחרי בישולל ממושך יורד ההטעם לכן צריך כמות יותר מהרגילת של מלח

רק תבקשו מבארד שיכתוב לכם כתבה על נזקי המלח שמזיק לבריאות בשורה ארוכה מאד של פרמטרים
“יש להוסיף מלח עד שהמים שבסיר יהיו מלוחים כמו מי ים. אם טעמתם את המים לפני שהכנסתם אותם לסיר, והם היו מלוחים בדיוק, אל תתפתו להשאיר את המצב כמו שהוא. מהרו והוסיפו עוד מלח”
תמסרו לבראד בשמי שהמאמר רדוד ביותר. ואפשר להכין טשולנט עם מעט מאד מלח, בתנאי שמתבלים נכון – בתחילת הבישול מוסיפים בצל ושום, ובתבלינים מוסיפים פפריקה, אבקת שום, כמון, פלפל שחור, כורכום.
ותזכרו שרוב הבשרים והעופות כבר מלוחים למדי בזכות מצות המליחה. לפעמים יותר ממה שצריך.
ולא לשכוח: אבקת מרק כבר מכילה הרבה מלח וכך גם אבקת גריל עוף ויתר התבלינים “המוכנים”.

כתבות חדשות באתר

מה ליפא לא מצא בשום פינה בבדיקת חמץ?
ערב החג: השר גלנט שולח 5 מתיישבים למעצר מנהלי ממושך; בהתיישבות זועמים
כוחות אוגדה 99 החלו במשימות ההגנה וההתקפה ברצועת עזה • צפו
שטר השידוכים': גזירת בית הדין שפועל ישועות ומסיר את כל העיכובים בדרך להקמת בית נאמן
אילון מאסק שיתף סרטון שהזהיר מטרוריסטים שייצאו מאירופה - וחולל סערה
סמוטריץ' מאיים על נתניהו: "לממשלה בראשותך לא תהיה זכות קיום"
משחק טריוויה דיגיטלי משפחתי על מנהגי הפסח
הרב שמואל אליהו: זאת התפילה שיש לומר בעת חסימת הסיוע לעזה
אחרי שנפצע בתאונה: דרישה לפתיחה בחקירה פלילית נגד בן גביר
רבה של באר שבע בבקשה אישית: "אין לו דברים בסיסיים כדי להתחתן"
"עסקה שלא כוללת את כל החטופים תסכן את חייהם של עשרות חטופים שיאבדו את הסיכוי"
קן הטרור של ה'עבסנים': איך הסתיים שבוע מארבים אחד בחיסול 54 מחבלים?

הכתבות המעניינות ביותר

עריכת השולה"ט לכבוד הרגל בחצה"ק שבט הלוי
הקבלת פני רבו ולחיים טיש בחצה"ק קאמרנא
המונים בהקבלת פני רבו למרן הראשל"צ הגר"י יוסף • גלריה
בפעם ה24: מעמד אדיר של אלפי תשב"ר באמירת שיר השירים בירושלים
'ליל הסדר התימני' נערך לראשונה בבית שמש • סיקור ותיעוד
המונים בהילולת בבא מאיר זיע"א במחיצת בנו האדמו"ר רבי רפאל אבוחצירא
טען עוד כתבות >

המיוחדים

WhatsApp Image 2024-04-26 at 08.35
המטה, הטעות, העזיבה והאיומים: רונן צור עונה על כל השאלות הקשות | ראיון בלעדי
WhatsApp Image 2024-04-24 at 11.03
"כשיותם נחטף גיליתי את הכוח באמונה": איריס חיים בשיחה על חוסן ועוצמה
WhatsApp Image 2024-04-25 at 11.16
המקובל הצעיר שסוחף ומדהים את ציבור ה'מבקשים' ושוחרי ה'מויפתים' | שיחה
WhatsApp Image 2024-04-25 at 10.59
מיוחד: כל מה שרציתם לשאול את שי גראוכר • ראיון נטול כפפות

חדש באתר

DOCZAHI@GMAIL
עריכת השולה"ט לכבוד הרגל בחצה"ק שבט הלוי
 פסח תשפד (4)
הקבלת פני רבו ולחיים טיש בחצה"ק קאמרנא
''י יוסף הקבלת פני רבו (23)
המונים בהקבלת פני רבו למרן הראשל"צ הגר"י יוסף • גלריה
 השירים מעמד ילדי ישראל פסח פד (4)
בפעם ה24: מעמד אדיר של אלפי תשב"ר באמירת שיר השירים בירושלים

גלריות

DOCZAHI@GMAIL
עריכת השולה"ט לכבוד הרגל בחצה"ק שבט הלוי
 פסח תשפד (4)
הקבלת פני רבו ולחיים טיש בחצה"ק קאמרנא
''י יוסף הקבלת פני רבו (23)
המונים בהקבלת פני רבו למרן הראשל"צ הגר"י יוסף • גלריה
 השירים מעמד ילדי ישראל פסח פד (4)
בפעם ה24: מעמד אדיר של אלפי תשב"ר באמירת שיר השירים בירושלים

עיתוני היום

F090331NS01-1024x683
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ז בניסן ה’תשפ”ד

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
דילוג לתוכן Hide picture