תוכן זה נכתב על ידי Bard
חמין, או טשולנט, הוא מנה יהודית קלאסית לכבוד שבת קודש, המשלבת בשר, קטניות, דגנים ותפוחי אדמה. בישול ארוך של כל המרכיבים הללו יחד יוצר מנה טעימה, חמה ומנחמת.
למרות זאת, לא תמיד ולא כל הטשולנט יוצאים כמו שרצינו. חלקם טעימים במיוחד, ואחרים שהם בינוניים או אפילו מאכזבים.
הסיבה לכך, היא עניין של מלח. חמין תפל או שאינו מתובל מספיק יהיה בהכרח פחות טעים. כדי לדעת אם שמתם מספיק מלח בחמין, יש להתייחס אליו כמו לאורז. כלומר, יש להוסיף מלח עד שהמים שבסיר יהיו מלוחים כמו מי ים.
אם טעמתם את המים לפני שהכנסתם אותם לסיר, והם היו מלוחים בדיוק, אל תתפתו להשאיר את המצב כמו שהוא. מהרו והוסיפו עוד מלח, כי המים הללו עדיין צריכים להיספג בכל הדגנים והקטניות שבסיר. לאחר שהם יספגים את המים, תגלו שהמלח לא היה מספיק, והטשולנט תפל ולא טעים.
מלח הוא תבלין חיוני, המאזן את הטעמים של המנה ומוסיף לה עומק ותבלון. עם קצת מלח, תוכלו להכין חמין טעים ומנחם, שכל המשפחה תאהב, לכבוד שבת.
המלצה חשובה נוספת היא להשתמש במלח גס במקום במלח דק. מלח גס מתמוסס לאט יותר, מה שמאפשר למלח להתפזר באופן אחיד יותר במים ובמרכיבים השונים.
אתם לא רציניים
מה דעתכם על כתבה מאת בארד על חשיבות המלח בסלט או בצ’יפס
תפסיקו להשתמש בבינה מלאכותית בלי לבדוק מה היא כותבת.
זה לא מגניב
אני יכול להיכנס לבד לבארד או או בינג וכו’
ולקרוא כמה שאני רוצה בלי פרסומות על הרב סירוטה או קופת העיר.
אתר של עצלנים.
בווווווווווווז
מספיק כתבות מומצאות על ידי AI!!!!
איכס רק מלח ופלפל איפה כל התבלינים
רק לחשוב על התנועה האינסטטבית .
ישר כשאתה שם ביסון בגועל הזה…..
אייכסס ….
מתכון לטשולנט….
מלח. תפו”א. מי ים .שעועית .גריסים.
לחוטים…פלפל שחור …….
שחכת ליחה..
שכחת*
שכחתם משהו שמאד מאד משדרג את הצולנט: סוכר, כו סוכר. לא במינון של ליפתן………….. וגם כמון! שבת שלום!
המתכון האמיתי שיהיה גם מתוק וגם מלוח:
לשים גם סילאן וגם מלח,כורכום, כמון,פלפל ש,
קצת פפריקה,רצוי להוסיף מעט קוקה קולה.
אהה כמובן גם להרתיח חצי שעה את הבשר לפני ולהוציא את הקצף שיוצא, עם מסננת קטנה או כף.
אם אין לכם סילאן אפשר סוכר,
אפשר גם להוסיף מעט אבקת מרק עוף.
אבל בתכלס’ מאכלים טובים זה רק מחנניה!!!
או פרג!! או כל חברה אחרת טובה,
ולא זבל של תבלינים כמו שמוכרים בחנויות,
ולא אכתוב כאן מה הם….שיהיה בתאבון!!
לא ידעתי שיש אנשים שמכינים טשולנט בלי מלח
בינה מלאכותית “יודעת” גם דברים שלא קיימים.
תת רמה של כתבה מבייש
כתבה מיועדת לאשכנזים בלבד
כתבה טיפשית. קחו מתכון טעים מאוד וקל:
2 כפות מרק עוף
2 כפות פפריקה
חצי כף כמון
2 כפות סילאן
שום ופלפל שחור
יוצא סוףףףףףף
לדאוג שהסיר יהיה מכוסה היטב עם מגבת, משאיר את הטעמים בפנים.
שטויות
יש לשים פלפל שחור כבר בשלב הטיגון של הבשר עם הבצל, הפלפל השחור, הטעם שלו נפתח הכי טוב כשהוא מתחמם בלי מים, נסו.
כתבה מוזרההה
המלחחחח
חחחח
וואו טשולנט חייב תיבול עסיסי מעבר למלח.
שילוב של חריף ומתוק- משביח ומשדרג.
הנה מתכון שלי-
3 כפות א. מרק בצל,
½ כף פפריקה חריפה,
½ כף תבלין גריל בשר,
כפית גדושה מלח,
כפית פלפל שחור או ¾ (תלוי בחריפות הרצויהל
1 כף רוטב ברביקיו,
או אם אין, אפשר סילאן במקום.
מוסיף גם 3 כדורי פלפל אנגלי
וטיפונת אגוז-מוסקט, אם יש..
זה מתכוןןןןןן.
מזה, מלח יעשה את הטשונט ????
הגזמתם
תכינו ותגלו תיבול יאמיייי של טשולנט עסיסי.
עוד משהו-
לשים שקית הקפאה לכסות התבשיל. מתחת למכסה
שומר שלא יתייבש- מומלץ ממש ! נסו.
וגוד שאבעס !
אחרי בישולל ממושך יורד ההטעם לכן צריך כמות יותר מהרגילת של מלח
רק תבקשו מבארד שיכתוב לכם כתבה על נזקי המלח שמזיק לבריאות בשורה ארוכה מאד של פרמטרים
“יש להוסיף מלח עד שהמים שבסיר יהיו מלוחים כמו מי ים. אם טעמתם את המים לפני שהכנסתם אותם לסיר, והם היו מלוחים בדיוק, אל תתפתו להשאיר את המצב כמו שהוא. מהרו והוסיפו עוד מלח”
תמסרו לבראד בשמי שהמאמר רדוד ביותר. ואפשר להכין טשולנט עם מעט מאד מלח, בתנאי שמתבלים נכון – בתחילת הבישול מוסיפים בצל ושום, ובתבלינים מוסיפים פפריקה, אבקת שום, כמון, פלפל שחור, כורכום.
ותזכרו שרוב הבשרים והעופות כבר מלוחים למדי בזכות מצות המליחה. לפעמים יותר ממה שצריך.
ולא לשכוח: אבקת מרק כבר מכילה הרבה מלח וכך גם אבקת גריל עוף ויתר התבלינים “המוכנים”.