צילום: שוקי לרר

ביוזמת המועצה הדתית אשדוד: טמנו את גניזת הסת"ם באתר גניזה מיוחד

כמידי שנה בערב חג השבועות התקיים מעמד נרגש של קבורת ספרי תורה תפילין ומזוזות פסולין במעמד הרבנים הראשיים הגה"צ רבי חיים פינטו והרה"ג רבי יוסף שיינין ובהשתתפות יו"ר המועצה הדתית הרב עובדיה דהן ורבני המועצה הדתית.

כתבות נוספות בנושא:

הרבנים התאספו בחלקת קבורת סת"ם בסמוך לקברו של המרא דאתרא הרה"ג רבי ישראל אליזרע זצ"ל, שם נכרה בור גדול להטמנת כדי החרס שבהם מוטמנים סת"ם שנפסלו ונאטמו בטיט כהלכה.

בתחילה נשא דברים הרב הראשי הגה"צ רבי חיים פינטו שציין לשבח את המעלה הגדולה של יו"ר המועה"ד הרב עובדיה דהן עם יד ימינו הרב חיים בן חמו אשר במשך שנים רבות שומרים על המסורת במצוה גדולה ויקרה זו של חשיבות וקדושת גניזת כתבי הקודש וסת"ם, ואמר שבכדים הללו מוטמנים גוילים של ספרי תורה, אבל אותיות פורחות באוויר ויש בהן קדושה. דיבר במעלת חג השבועות חג מתן תורתנו והזכיר שהיום נקרא "יום המיוחס" וזו זכות גדולה להשתתף במעמד חשוב שכזה.

הרה"ג ר' יוסף שיינין דיבר על קדושת ומעלת שברי הלוחות שיש להם קדושה גבוהה. גם ספרי תורה פסולין חל עליהם קדושה כמו ספר תורה כשר והם מביאים שמירה על העיר והזכיר את דברי הרמב"ם בחשיבות לגנוז את דברי הקודש הללו ושיבח את יו"ר המועה"ד הרב דהן והרב בן חמו העושים עבודת קודש בכל ענין בדיקת סת"ם לתושבי העיר והשימור על קדושת הגניזה.

הרב עובדיה דהן יו"ר המועצה הדתית הזכיר את מבצע בדיקת תפילין ומזוזות "חינם" מידי חודש בחודשו במועצה לתושבי העיר שיש בעירנו, שיש בכך התעוררות גדולה, מעמד זה הינו מרגש במיוחד דווקא השנה היות שיש כאן סיפור מיוחד עם הטמנת ספר תורה שלם שנפסל, מדובר בס"ת שהוכנס לבית הכנסת "אם הבנים" באשקלון לפני עשרות בשנים, ולאחר שנפסל, הועבר ע"י בן משפחה לקנדה, שם תוקן ושוב נפסל לאחר מס' שנים ונשמר שם והועבר לבית הכנסת ליוצאי בוכארה בארה"ב  ומאז נעלמו עקבותיו, בני המשפחה מספרים שאביהם ז"ל הגיע  אליהם בחלום מס' פעמים כשאמר להם "הספר" כשהוא בצער גדול, עד שבשלב מסויים הגיע בחלום בליל שבת לביתו ואמר שהספר תורה גורם לו צער גדול ואז הובנה בקשתו שיביאו את הספר תורה לקבורה בארץ ישראל, וכך לאחר שנים רבות של טלטולים יצרו קשר איתנו ונתתי הוראה לקנות כד חרס מיוחד לפי מידות הספר תורה וכעת אנו מביאים אותו לגניזת הקודש.  במעמד זה אנו מגלים את ההערכה הגדולה שלנו לתורה הק' ובפרט שאנו נמצאים ימים ספורים לפני חג מתן תורה.

עוד נשאו דברים בנושא חשיבות וקדושת הגניזה הרה"ג ר' חיים קלמנוביץ חבר לשכת הרבנות, רב שכונה ורב מחלקת עירובין והרה"ג ר' חיים בן-חמו, בדבריהם ציינו את החביבות של התורה כשאנו עוסקים בכבוד ומשמרים את כתבי הקודש שנפסלו שדינם כתורה ממש, וחיזקו את ידיו של יו"ר המועה"ד הרב דהן המחזק מצוה יקרה זו מידי שנה.

בסיום הדברים, הרב הראשי הגר"ח פינטו והגר"י שיינין עם הרב עובדיה דהן נטלו את כדי החרס אשר לתוכם הוכנסו יריעות של ספרי תורה ופרשיות תפילין ומזוזות שנפסלו, והגישו לרב בן-חמו שירד לבור הגניזה והטמין את הכדים בזה אחר זה, לאחר מכן הרבנים והמשתתפים כיסו  בעפר את הבור.

לאחר מכן ציבור המשתתפים ערך ברכות לכבוד המעמד. הרב דהן פנה למשתתפים, וביקש כי חשוב לציין לציבור הרחב בכל בית כנסת וקהילה: "לאחרונה יש ריבוי עלונים וחוברות המגיעים לבתי הכנסת, יש להתבונן היטב ולראות מה מביאים לגניזה, לא כל עיתון פרסומי הוא ראוי לגניזה, בנוסף, יש להניח בשקיות רק את כתבי קודש, כדי לשמור על קדושת שמות הקודש ומאידך להביא את הגניזה בכבוד שלא יתבזו ולהכניסם בתיבה הפנימית, כדי שלא יעופו ברוח ויתגוללו על הארץ בבזיון".

 

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סגירת חשבון: חוסל המחבל שחטף את דניאל פרץ והחזיק בשלושה חטופים שנורו בשוגג
טהרן אבלה: אלפים משתתפים בטקסי הפרידה והלוויה של עלי ח'אמינאי
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אחרי הלינץ' בחסידים: לוחמי דובדבן עצרו שמונה מחבלים במוחמאס
חייל נעצר בחשד לסחר באמל"ח; בביתו נתפסו קלצ'ניקוב ורובה צלפים
לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"לא אכפת לכם שהילדים שלנו מתים"; דרישה מלפיד: חזור בך מההסתה והתנצל מיד!
לוחם מילואים נפצע קשה בהיתקלות עם מחבל חיזבאללה בדרום לבנון

הכתבות המעניינות ביותר

המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"
בצפת נערכים למחאה וזעקה נגד הפעלת קווי אוטובוס לפני צאת השבת
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
נטילת ידיים לתפילת מנחה וערבית או היוצא מחדר תפילה אחד לאחר • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-03 at 14.54
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
2c7804a1-9826-4436-9cfe-d981d8d10896
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
WhatsApp Image 2026-07-03 at 12.29
המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
IMG-20260703-WA0068
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מסיבת חומש בת''ת ייטב לב - סאטמאר - בני ברק צילום שוקי לרר (3)
וּתְגַדְלֵם בְּתוֹרָתֶךָ • 'חומש סעודה' בת"ת ייטב לב סאטמאר ב"ב
פדיון הבן לנין הרשלצי''ם צילום דוד ארזני
מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה • מעמד פדיון הבן לנין הראשלצי''ם
איריסון של נינת רבי יעקב מאיר שכטער צילום יחיאל רייכמאן (5)
שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
ABR55749_2
תיעוד מסכם: עצרת "זעקת התורה" של חסידי ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture