בעקבות הסבל המתמשך של תושבי מודיעין עילית, יושב ראש ועדת הפנים של הכנסת, חבר הכנסת יעקב אשר, יקיים מחר (יום שני) בוועדה דיון מיוחד שמטרתו לקדם את אישור התוכניות להקמת כביש 4431 – כביש גישה חדש שיחבר בין העיר החרדית הנצורה לירושלים.
הפרויקט, אשר נמצא בשלבי תכנון במשך תקופה ארוכה, צפוי, במידה ויאושר, להביא למהפכה של ממש בתחום התחבורה באזור. הכביש החדש מתוכנן לספק מענה לצרכי התחבורה הגוברים של תושבי האזור ולשפר משמעותית את איכות חייהם.
על פי התוכניות, הכביש החדש צפוי להביא לשיפורים משמעותיים במספר היבטים מרכזיים: קיצור זמני הנסיעה והפחתת העומס בצירי התנועה הקיימים, שיפור רמת הבטיחות בדרכים עבור הנהגים והולכי הרגל, הגברת הנגישות התחבורתית בין היישובים באזור ושיפור משמעותי באיכות החיים של תושבי האזור.
הדיון מגיע לאחר זעם רב שנרשם בקרב תושבי מודיעין עילית שנאלצים פעם אחר פעם להיתקע בפקק בכביש 446. הסבל של תושבי העיר החרדית נתקל בחוסר היענות כמעט מוחלט של נציגי הציבור החרדים. בשבוע שעבר אלפי תושבים נתקעו בשל העברת קורות בטון עבור גשר שישתלבו בנתיבים החדשים. תושבי העיר תזמנו יותר משעה וחצי במקטע הדרך הקצר מצומת שילת עד הכניסה לעיר, והגיעו רק בשעת לילה מאוחרת לבתיהם.
נהגים רבים הביעו תסכול רב על כך שהעבודות החלו בשעה 22:00, בזמן שכל האולמות בעיר ומחוצה לה עמוסים והעיר שוקקת חיים. תושבים שעברו בכביש לאחר השעה 2:00 גילו כי העבודות להצבת הקורות הסתיימו ב-2:30 לפנות בוקר.
יחד עם זאת, התושבים בירכו על התקדמות העבודות ועל כך שבימים האחרונים נראה שכן יש תזוזה קלה, אך הביעו כאב על כך שמשרד התחבורה והרשויות אינם מתחשבים באורחות החיים של המגזר החרדי.
כביש 446, המחבר בין אזור מודיעין עילית ליישובים סמוכים בשומרון, חוה עומסי תנועה כבדה במיוחד בשעות הבוקר והערב. נהגים ותושבים באזורים מדווחים על עיכובים ממושכים ותחושת תסכול גוברת, כאשר חלקם טוענים כי הם נתקעו בפקק קרוב לשעתיים ללא כל פתרון נראה באופק. נציגי הציבור מבטיחים כי העבודות להרחבת הנתיבים יושלמו בסוף אפריל הקרוב, אך לפי קצב ההתקדמות האיטי נראה כי העבודות יסתיימו במועד מאוחר מהמשוער.
עומסי התנועה נגרמו בשל עבודות תשתית שנערכות בכביש, לצד תאונות דרכים שמשביתות את העיר החרדית השלישית בגדולה.





















[…] קרא עוד […]