שר החוץ יאיר לפיד שוחח עם שגריר ישראל באוקראינה מיכאל ברודסקי וצוות השגרירות שהגיע לפני זמן קצר לעיר לבוב. לפיד הדגיש כי בראש סדר העדיפויות של מדינת ישראל עומדים השמירה על חייהם של שליחי המדינה ושל אזרחי ישראל הנמצאים באוקראינה וכן לקהילה היהודית הגדולה במדינה.
השר לפיד הודה לשגריר ברודסקי ולכל צוות השגרירות ומטה משרד החוץ על הערכות וביצוע מדויק ובצורה חלקה של הליך הפינוי. צוות השגרירות הצטרף לצוות המשרד הקונסולרי הזמני, שהוקם בעיר לבוב בשבוע שעבר וימשיך להעניק סיוע לישראלים הזקוקים לעזרה.
בחיתוך מצב שנערך הבוקר במשרד החוץ בראשות השר לפיד, הביע לפיד את הערכתו לשכנותיה של אוקראינה, פולין, הונגריה, רומניה, סלובקיה ומולדובה על ההיענות לבקשת ישראל לאפשר מעבר אזרחים ישראלים במקרה הצורך במעברי הגבול היבשתיים. משרד החוץ שב וקורא לכל אזרחי ישראל לעזוב את אוקראינה מיד.
ברק רביד חושף מאחורי הקלעים של פינוי השגרירות: באוקראינה לא אהבו את ההחלטה הישראלית. במקביל, ראש אגף אירו-אסיה במשרד החוץ גרי קורן עדכן את רוסיה על מיקום הנציגות הישראלית החדשה, על מנת שלא יפגעו בה.
הפרשן המדיני חושף עוד באתר וואלה! כי ההכנות לפינוי אפשרי של השגרירות החלו כבר לפני כמה ימים, וכי חומרים מסווגים הושמדו וציוד רגיש הועבר מקייב למקומות אחרים.
הפינוי יצא לדרך בצורה מהירה יותר, בעקבות הנאום הלוחמני של פוטין הלילה. בסך הכול עזבו את קייב במהלך הלילה כ-40 דיפלומטים ושליחים ישראלים. הם עזבו בכמה שיירות שנסעו במסלולים נפרדים ועשו את הנסיעה שנמשכת כשמונה שעות.




















