המיליארדר ארנון מילצ'ן נחשב מבחינת הפרקליטות לאחד מהעדים המבטיחים ביותר במשפט נתניהו, אלא שהערב (רביעי) דווח ב'חדשות 13' כי מילצ'ן מסרב להגיע לישראל ולהעיד נגד חברו לשעבר ראש האופוזיציה ויו"ר הליכוד ח"כ בנימין נתניהו, כי הוא נתן לו שוחד במאות אלפי שקלים.
מילצ'ן נחקר במסגרת תיק 1000, תיק בו נחשד המיליארדר היהודי כי העניק במשך שנים לבנימין ושרה נתניהו סיגרים, שמפניות ותכשיטים בשווי של מאות אלפי שקלים בתמורה לכך שנתניהו דאג לסייע למילצ'ן בקבלת ויזה ואישור כניסה לארצות הברית.
אלא שכאמור, הפרקלטות במשפט נתניהו בקושי התאוששו מהסערה הציבורית סביב תוכנות הריגול בהם נטען כי המשטרה עשתה שימוש בלתי חוקי כנגד מעורבים בתיקים, וכעת אחד העדים המבטיחים ארנון מילצ'ן 'לא מתלהב' מעדותו המתקרבת בבית המשפט המחוזי בירושלים.
מאז חקירותיו לא ביקר מילצ'ן כבר במשך מספר שנים בישראל, וכעת הוא העביר מסר לפרקליטות כי אינו מעוניין להגיע לארץ למסור את עדותו במשפט נתניהו. לטענת המיליארדר, הסיבה לסירובו להגיע לישראל ולמסור עדות בפני בית המשפט המחוזי בירושלים זה כי הוא חולה וחלש פיזית.
מילצ'ן טען כי מצבו הבריאותי אינו טוב וממילא יש לתביעה במשפט נתניהו מספיק חומרים וראיות כנגד נתניהו – אך בפרקליטות אומרים כי הם מאוד לא אוהבים את העניין הזה. בפרקליטות זעמו על כך שמילצ'ן הוא עד בתיק, וחובתו היא כמו כל עד להתייצב ולמסור עדות גם אם זה לא נוח.
עד לפני מספר חודשים מילצ'ן היה בקשר עם אחד מסנגוריו של נתניהו עצמו, ושוחח מספר פעמים טלפונית עם בנימין נתניהו עצמו. בפרקליטות לא יודעים האם יש קשר בין השיחות הללו לבין סירובו להופיע בבית המשפט ולהעיד, אך כולם יהיו במתח עד הרגע האחרון האם אכן יבוא העד המרכזי בתיק 1000 לבית המשפט המחוזי בירושלים.




















