המלחמה בין רוסיה לאוקראינה נמשכת כבר 11 ימים, אך עד כה ממשיך נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי לשהות בבירה קייב כשמדי פעם הוא אף מפיץ סרטונים לציבור ברשתות החברתיות – ונראה כי הוא אינו חושש. לפי דיווח הערב (ראשון) ב'חדשות 12', פוטין אינו מעוניין לפגוע בזלנסקי בשלב זה.
ההבנה שמתגבשת בירושלים, בקרב בכירי הממשלה ומשרד החוץ – הוא שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין אינו מעוניין כאמור לפגוע בינתיים ישירות בנשיא האוקראיני ולדימיר זלנסקי, והוא נמנע מפגיעה בו במכוון, למרות שהרוסים יודעים במדויק היכן שוהה זלנסקי בקייב ואיפה ממוקם הבונקר שלו.
במסרים שהועברו ממוסקבה לירושלים הובהר כי הרוסים יודעים איפה זלנסקי, איפה הוא מחליף את המיקומים שלו בבירה האוקראינית – אך כאמור נמנעים במכוון מלפגוע בו, כגון בהפצצה אווירית של חיל האוויר הרוסי. את המסר הזה קיבלו בישראל באמצעות צינורות דיפלומטיים.
לפי דיווח ברשת CNN, בארצות הברית ובאירופה מקיימים דיונים מה יקרה במידה והממשלה האוקראינית תיאלץ לגלות אל מחוץ למדינתם וכיצד יוכלו לתמוך בהם – כשהאפשרויות נעות בין תמיכה בזלנסקי במעבר פוטנציאלי ללבוב ועד להקמת ממשלה בגלות בפולין. עם זאת, דווח כי זלנסקי נחוש להישאר בקייב.




















