ירי בוצע היום (ראשון) לעבר שני בתי עסק ברהט. מהמשטרה נמסר כי אין דיווח על נפגעים ונפתחה חקירה לבירור הנסיבות. תיעוד האירוע פורסם ברשתות החברתיות, ובו נראים רעולי פנים כשהם אוחזים ברובי M16 ויורים לעבר בתי עסק.
על פי התיעוד, רעולי פנים יצאו מרכב לבן כשהם חמושים ברובים וירו לעבר חנויות לאור יום ולעיני אזרחים במקום. חלק מהקליעים שנורו הבוקר חדרו לבתים בסביבה.
מוקדם יותר, נערה בת 14 נפצעה בינוני מקליע תועה שחדר לביתה ברהט ופגע בבטנה בחילופי ירי. צוות מד"א העניק לה טיפול רפואי ופינה אותה לבית החולים סורוקה בבאר שבע. המשטרה פתחה בחקירה.
נחמידו, אימה של הנערה שנפצעה, סיפרה בבית החולים: "היו יריות כל הלילה. לא הייתה משטרה. התקשרנו ודיווחנו, ובכל פעם אמרו לנו שזה בטיפול. היא נפצעה ב-05:00 בתוך הבית. מתחילת הירי ועד שהגעתי לבית החולים לא ראיתי שום ניידת ברהט. רק אחרי שבבית החולים דיווחו להם שהיא נפצעה – הם באו. הירי נמשך עוד שעה אחרי שירו בה. אין ביטחון במדינה הזאת לערבים".
ראש עיריית רהט, פאיז אבו סהיבאן, אמר בראיון לכאן רשת ב: "יש עכשיו מלחמה, ירי ברחובות, יורים על עסקים. אנחנו במערב פרוע". ראש העיר קרא להכניס כוחות למקום. "שיביאו את כל הכוחות, היבשתיים והימיים, מסוקים, יחידות ורחפנים. אין משטרה. התקשרתי לסגן השר סגלוביץ' והוא אמר לי שמטפלים בזה. המשטרה עצרה שבעה חשודים, הם שוחררו למעצר בית כי לא היו ראיות ויצאו לירות".
התושבים ברהט מעידים על פחד וחרדה עקב הירי הרצוף שהחל כאמור כבר אתמול. בשעת לילה אף תועדו המבצעים יורים ברחוב, צועקים ומקללים. "הירי נמשך ללא הפסקה, זה מאוד מפחיד אותנו", סיפרה תושבת רהט. "כל המשפחה נכנסה לחדר אחד כי זה הכי בטוח, אחרת אולי ירצחו אותנו. אני מפחדת לשלוח את הילדים לקנות דברים מחשש שהם ייפגעו, הפושעים האלה לא דופקים חשבון לאף אחד".
תושבת אחרת אמרה: "זאת מלחמה, אני מרגישה כאילו אני בעיראק. למה אנחנו לא זוכים לקבל ביטחון אישי? המשטרה וכל המכובדים וחברי הכנסת נכשלו במיגור האלימות והפשיעה. זה מה שגורם לפושעים להתחזק ולהכניס עוד כלי נשק לעיר".
לפני שבועיים נפצעו באורח קשה שני צעירים ושלושה נוספים נפצעו באורח בינוני מירי ברהט. בעקבות הדיווחים ושמיעת קול היריות כוחות המשטרה הוזעקו למקום, בית קפה בשכונה 34 שבמרכז העיר, והותקפו באבנים על ידי התושבים. מהומות התלהטו באזור.
• כתבה זו מלווה בתיעודים המופצים ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעלי זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלמים ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected]. השימוש נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007





















תושבי רהט שלום וברכה
עקב זאת שמשטרת שיראל מאד מאד מפחדת מפושעים והיא יכולה רק על חלשים
וכן עקב זאת שראש הממשלה פחדן והוא יכל רק לאכול פיצה בטייק אווי…………
תאלצו להסתדר לבד !!!!!!!!!!!!!!1
עמכם הסליחה
וכן מדינת ישראל צער לנו אם הרובי M16 הללו יבאו לתוך המדינה אנחנו פשוט באמצע לאכול פיצה על חשבון משלם המיסי……………
עמכם הסליחה משפחת בנט והאורחים מהמשטרה.