במליאת רשות החשמל שברו את הראש בשבועות האחרונים איך למתן את התייקרות מחירי החשמל. אך בסופו של דבר הגיעו להכרעה על עליית מחירי החשמל בחודש הבא בשיעור של 9%.
ההחלטה על כך צפויה להתקבל בתחילת השבוע הבא. בתחילה צפוי היה לעלות מחיר החשמל בשיעור גבוה יותר, 16% בגלל זינוק של יותר מ-160% במחיר הפחם שמשמש לחלק מייצור החשמל בישראל מאז עדכון התעריף האחרון.
אך כאמור, ברשות החשמל החליטו אמש (רביעי) על ההעלאה פחותה יותר שתיפרס לאורך זמן גבוה יותר. כך שגם במקרה שמקורות האנרגיה יוזלו והפקת החשמל תוזל, הצרכן לא ירגיש זאת עד שנת 2026 כיוון שעדיין יצטרכו לגשר על הפער של ההוזלה שמתרחשת כעת.
נציין כי לממשלת המעבר בראשות יאיר לפיד מאוד לא נוח שמחיר החשמל יעלה לפני הבחירות, אולם בהתאם לחוק רשות החשמל היא עצמאית לחלוטין ואסור לממשלה להכתיב לה מחירים. ישראל עדיין מייצרת 23% מהחשמל שלה באמצעות פחם, ועל פי התוכנית שכבר אושרה, השימוש בפחם יופסק לגמרי בשנת 2025.
בנוסף, מחירי הביצים יתייקרו מחר (שישי) ביותר מ-6% ומחיר ביצה בגודל לארג' תעבור את מחיר השקל ליחידה. לטענת סגן שר הביטחון אלון שוסטר שכיהן בעבר כשר החקלאות, ההחלטה על העלאת מחיר הביצים התקבלה לפני יותר משנה וכעת מממשים את ההחלטה.
במסגרת הסכם עם המגדלים הוחלט על שורת צעדים שמטרתם קידום הענף, לשם שמירה על בריאות הציבור, רווחת בעלי החיים וחיזוק ביטחון המזון הלאומי. במסגרת זו, סוכם כי התכנון בענף הביצים יסתיים בעוד כעשור; המכסות החדשות שיינתנו מהשנה לא יזכו בפיצוי; אושרו התקנות המעגנות את המעבר המלא ללולים ללא כלובים עד שנת 2037; המכס על ייבוא ביצים יופחת באופן מידי בכ-50%; משרד החקלאות יתמוך במגדלים שיבחרו להישאר בענף בהיקף של כ-380 מיליון ₪. לצד זאת, מגדלים שיבחרו לצאת מהענף יקבלו פדיון שלא יעלה על 150 מיליון ₪, בהתאם למספר הביצים במכסה.




















