שימוש לפי סעיף 27א'
הפלסטינים דיווחו הערב על 4 ילדים שנהרגו וצעיר כבן 19 במחנה הפליטים בג'באליה. בעזה האשימו את צה"ל בירי לעבר חפים מפשע. אלא שמתיעוד פלסטיני מתברר כי האשמות שקריות שכן צה"ל לא תקף בג'באליה בשעות האחרונות. בנוסף, בתיעוד נראה בבירור כיצד הטיל משוגר מלב שכונת מגורים בג'באליה, סוטה ממסלולו ונופל בחזרה על בניין מגורים.
כאמור, מבדיקה ראשונית בחיל האוויר עולה כי לא נערכה תקיפה במתחם שבו נהרגו חמישה פלסטינים, בהם ארבעה ילדים. בנוסף, בפיקוד הדרום זיהו איכון של שיגור רקטות מהאזור שבו אירע הפיצוץ.
בהודעה שפרסם ראש מערך ההסברה הלאומי נכתב כי בניגוד לפרסומים הפלסטינים לגבי האירוע בג'באליה יש להבהיר: "יש בידינו סרטונים המוכיחים מעל לכל ספק שלא מדובר בתקיפה ישראלית. כוחות הביטחון הישראלים לא תקפו בג'באליה בשעות האחרונות".
"הוכח באופן חד-משמעי כי מדובר בשיגור כושל של רקטה ששוגרה על ידי הג'יהאד האסלאמי. עם פרסום הידיעות בתקשורת הפלסטינית והבינלאומית, התקיים תחקור כולל שהעלה באופן חד-משמעי כי לא מדובר בתקיפה ישראלית אלא בשיגור רקטה מהרצועה, שנפלה בלב ג'באליה.
"כל ירי של ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי הוא פשע מלחמה כפול. הוא יורה על אזרחים, ומשתמש בתושבי עזה כמגנים אנושיים. האירוע הזה הוא דוגמא לפגיעה של הג'יהאד האסלאמי בתושבי הרצועה. ישראל מצרה על כל פגיעה בחפים מפשע".





















חרבם תבוא בקירבם ישתבח שמו לעד
ימח שמם של כל הערבים שכל הטילים שאם משגרים עלינו יפלו בחזרה אליהים
אמוןןןןן
תודה לך אבא שבשמים ! רקטה אחת שנופלת בטעות שם הורגת 6 ופוצעת 20 וכאן נפלות עשרות (אלה שכיפת ברזל פיספסה) וברחמך הרבים לא קורה כלום.