נערכים להלוויה ההמונית של מרן נשיא מועצת חכמי התורה זצוק"ל: לפי המסתמן, מסע הלווית חכם שלום זצוק"ל תעבור דרך הצירים המרכזיים בירושלים – מישיבת פורת יוסף ברחוב יוסף בן מתתיהו, דרך מלכי ישראל, ברנדס, ירמיהו, בר אילן, עד בית העלמין סנהדריה. מאות אלפים צפויים ללוות בדרכו האחרונה את מרן ראש ישיבת 'פורת יוסף' ונשיא מועצת חכמי התורה, שהלך לעולמו בגיל 91.
בתוך כך, גורמים במשטרה טוענים שמעבר מסלול הלוויה בבר אילן תהווה סכנת נפשות בשל העבודות הגדולות הנמצאות בשיאן לאורך הציר, ניסיון להסיט את המסלול דרך יחזקאל ושמואל הנביא לכיוון בית הקברות. על פי הנחיית ראש העיר ירושלים משה ליאון כל עבודות הרכבת הקלה בציר בר אילן יופסקו מהשעה עשר בבוקר עד לאחר הלוויה.
ממשטרת ישראל נמסר כי היא "נערכת בכוחות מתוגברים למסע לווית נשיא מועצת חכמי התורה זצ"ל. טקס הלוויה בהשתתפות אלפים רבים צפוי להתקיים היום (שני) החל מסביבות השעה 14:00 בצהריים. לקראת אחר הצהריים, יצא מסע הלוויה מישיבת פורת יוסף בשכונת גאולה ועד לבית העלמין סנהדריה בירושלים".
מאות שוטרי מחוז ירושלים וכוחות תגבור משטרתיים בפיקוד מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג׳מן, ייקחו חלק במשימות האבטחה, בשמירת הסדר הציבורי והכוונת תנועה, הכל על מנת לשמור על שלום הציבור ולאפשר את קיומו התקין של מסע הלוויה. בשל חסימות צירי התנועה הצפויים באזור מסע הלוויה ייתכנו עומסי תנועה והנהגים יופנו לדרכים חלופיות. ציבור הנהגים מתבקש להימנע מלהגיע לאזור משעות הצהריים ועד לשעות הערב שלא לצורך, ולהישמע להוראות השוטרים.
השינויים בהסדרי תנועה: החל משעות הצהריים המוקדמות (לקראת השעה 13:00), ייחסמו לתנועת כלי רכב הצירים הבאים: רחוב יוסף בן מתתיהו. רחוב מלכי ישראל. רחוב ברנדס. רחוב ירמיהו. רחוב בר אילן. רחוב שמואל הנביא מכיוון רחוב יחזקאל לכיוון בר אילן. רחוב לוי אשכול ייחסם בקטע שבין צומת בר אילן ועד צומת רחוב משמר הגבול. הצירים יפתחו לתנועה בהתאם להתקדמות מסע הלוויה ויתכנו שינויים במועד החסימות.
משטרת ישראל מסרה הנחיות לציבור: "לאור צפי הגעה של אלפים רבים המבקשים להשתתף במסע הלוויה, יש לנהוג בסבלנות ולהימנע מדחיפות וממצבי דוחק. אנו מבקשים מהציבור לנהוג באיפוק, באחריות ולהישמע להוראות השוטרים בכדי לאפשר את קיומו התקין של מסע הלוויה. חל איסור מוחלט לטפס על גדרות, מרפסות, עצים, מבנים וגגות או להתלות על רכב הנמצא בתנועה כולל רכבי חירום והצלה – ונשמרתם לנפשותיכם מאוד!. מומלץ להיעזר ביישומי הניווט שיעודכנו בדבר חסימות ושינויים בהסדרי התנועה. מומלץ להגיע לאזור בתחבורה ציבורית".
החל משעות הבוקר נערכים במגן דוד אדום לאבטח רפואית את מסע הלוויה שייצא היום (שני) בשעה 1400 מישיבת "פורת יוסף" שבראשה עמד לכיוון בית העלמין סנהדריה בירושלים. כוחות גדולים של מד"א הכוללים, ניידות טיפול נמרץ, אמבולנסים, אופנועי מד"א וחוליות רגליות של חובשים, יפרסו לאורך ציר מסע הלוויה ובבית העלמין.
כמו כן, בשל רחובות רבים הצפויים להסגר, מד"א מתגבר בכוחות רפואה את השכונות בירושלים, שם יוצבו מראש אמבולנסים ואופנועי חרום של מד"א שיוכלו לתת מענה רפואי מהיר לשיגרה בעת הצורך. במד"א פונים לציבור המגיע להשתתף בהלוויה, להצטייד במים לשתייה, להימנע מדוחק וצפיפות, להישמר ולא לטפס על גגות עמודים ומקומות מסוכנים. בכל צורך רפואי יש לחייג 101 למוקד החירום של מגן דוד אדום, או באמצעות יישומון "מד"א שלי"
גם צוותי הרפואה של איחוד הצלה יאבטחו היום רפואית את שלומם של משתתפי מסע הלוויית מרן הגאון חכם שלום כהן זצוקל"ל. באבטחת מסע ההלוויה שתצא מרחוב מלכי ישראל – כיכר השבת – רחוב יחזקאל עד שמואל הנביא – לבית העלמין סנהדריה ישתתפו גם אמבולנסים ואופנולנסים של הארגון.
אלי פולק מנכ"ל איחוד הצלה מסר: "חשוב לנקוט בכללי הבטיחות והזהירות בכדי למנוע פציעות קשות ואסונות כמו שקרו למרבה הצער בהלוויות קודמות. ברצוני לחדד את האזהרה מהלוויות קודמות כי ראוי להימנע מטיפוס על גגות ומרפסות שעקב עומס של בני אדם עלולות לקרוס ולגרום לאסונות ופציעות".
גלעד סלומון מנהל אגף מבצעים באיחוד הצלה הוסיף: "כהפקת לקחים מהלוויות קודמות שנאלצנו לטפל בעשרות נפגעים כתוצאה מנפילות מגובה וחבלות עקב הדוחק הרב, אנו קוראים לציבור הרחב לנקוט בכללי הבטיחות והזהירות בכדי למנוע פציעות קשות ואסונות מיותרים".
מיקי כהן מנהל מרחב ירושלים באיחוד הצלה סיפר: "אמבולנסים של איחוד הצלה בסיוע וליווי רפואי של רופאים פרמדיקים וחובשים מתנדבים באיחוד הצלה יאבטחו רפואית את שלומם של משתתפי מסע ההלוויה. המתנדבים ביחידת האופנועים של איחוד הצלה (אופנולנסים) ערוכים אף הם לתת מענה רפואי מהיר ומיידי גם במקרים רפואיים בצירים שייחסמו".
עידן אילוז דובר משטרת מחוז י-ם ב׳קול חי׳: "מפקד מחוז י-ם דורון תורג׳מן הוא זה שמפקד על ארגון הלוויה. סיימנו כעת את ישיבת ההיערכות, מאות שוטרים מתחילים להתפרס במתחם הלוויה. בשעה 13.00 כל הצמתים ייסגרו לתנועה. מבקשים לא להגיע עם רכבים, אנחנו נאלץ לגרור אותם. בישיבה הבוקר הוחלט שנוסיף עוד גדרות וחסימות באזורי העבודות. מתארגנים כרגע למוקדים לשם יגיעו האוטובוסים מכל הארץ".
בהנחיית ראש העיר משה ליאון מי שרכש כרטיסים לפעילות עולים לירושלים היום וישתתף בהלוויית מרן גדול הדור חכם שלום כהן זצ״ל יוכל לבוא ביום חמישי בחינם. כמו כן הפעילות היום תהיה ללא מוזיקה ועל המסכים יופיעו מראות חייו של מרן זצ״ל.





















ברוך דיין האמת