סערה בשמאל: הערב (חמישי) הוגשה הצעת החוק לתיקון פקודת המשטרה, המעגנת את סמכותו של השר לביטחון פנים המיועד בן גביר להתוות את מדיניות המשטרה. משטרת ישראל תהיה נתונה למרות הממשלה והמפכ"ל יהיה כפוף לשר. בשמאל מיהרו לתקוף את יו"ר עוצמה יהודית, כולל השר לביטחון פנים היוצא עמר בר-לב שטען שמדובר ב"הפיכת המפכ"ל לפיון".
בר-לב כתב: "בהנחה שהפרסום נכון, הרי שמדובר בפגיעה אנושה במשטרה, בהפיכת המפכ"ל לפיון ובדריסת הדמוקרטיה. משטרת ישראל תהפוך להיות משטרה פוליטית ובינונית שתופקר בידיים נעדרות ניסיון וחסרות אחריות; תאבד כל שארית של אמון ציבורי; ותחווה התדרדרות מקצועית, פגיעה ביכולתה להיאבק בפשיעה ובשחיתות ובריחה של קצינים מעולים שלא ירצו להיות שפוטים של פוליטיקאים. מאחורי הסיסמאות הריקות מתוכן של "חיזוק המשטרה" – מדובר צעדים שכל תכליתם לערער עוד יותר את סמכות הפיקוד הבכיר ואת מעמד המשטרה, ולעזאזל המדינה. את המחיר נשלם כולנו".
חברו למפלגה, חבר הכנסת גלעד קריב, הוסיף: "חוק בן גביר לשינוי פקודת המשטרה יוביל לפוליטיזציה של מערכת אכיפת החוק ולאיום משמעותי על עקרונות שלטון החוק והשוויון בפני החוק. זו עדות נוספת לאבדן בלמים מצדו של נתניהו ועל מכירת חיסול של האינטרס הציבורי".
ב'ישראל היום' הובאו ציטוטים מבכירי משטרה לשעבר. אחד ממפכ"לי המשטרה לשעבר התייחס לכוונה לתת לבן גביר כוח על חשבון המפכ"ל ואמר: "אין משטרה יותר, המפכ״ל מעתה חניך תורן. השר יקבע מדיניות של העמדה לדין בקיצור הוא גם ראש האגף לחקירות ומודיעין". מפכ"ל לשעבר אחר אמר: "לפי הצעת החוק המפכ"ל הופך לקצין ניהול וקצין אמל"ח".





















לא הבנתי את הבעיה זה בדיוק כמו שר הביטחון בצבא, למה הרמטכ"ל הוא פיון?
שהוא בצד הלא ”נכון”…