מהומה התרחשה היום (שלישי) במהלך דיון דחוף עם מנהלי האגף לרישוי כלי ירייה במשרדו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. הדיון התקיים במטרה לפתוח את צוואר הבקבוק ולאפשר מתן רישיונות נשק ל-17 אלף אזרחים שהגישו בקשות ומחכים לראיונות עם פקידי הרישוי.
לפי דיווח בחדשות 12, בדיון, נציגי האגף טענו שאין ביכולתם לעמוד בדרישתו, ובתגובה השר קטע את הישיבה והודיע שאם לא יימצא פתרון לסוגייה עד מחר בבוקר הוא יסגור את האגף.
במהלך הישיבה ציין בן גביר: "הפיגוע בנווה יעקב הסתיים בתוצאה כה טרגית היות ולא היו אזרחים עם נשק, אך מאידך, הפיגוע יום למחרת בעיר דוד הסתיים ללא אבדות רק משום שהאזרחים במקום נשאו נשק וחתרו למגע עם המחבל".
למרות דרישת בן גביר, נציגי האגף טענו כי הם אינם לעמוד בדרישתו להרחיב את שעות הקבלה, שעומדות היום על ארבע שעות ביום וקבלת שלושה אנשים בשעה לריאיון של כחמש דקות לכל מועמד לקבלת הרישיון. בן גביר דרש מנציגי האגף להרחיב את שעות העבודה ליום עבודה מלא ולקבל לפחות שמונה אנשים בשעה, במקום שלושה. בעקבות כך, כאמור, בן גביר עצר את הדיון ואיים כי יסגור את האגף.
לדברי גורמים שנכחו בישיבה, בן גביר אמר לאנשי האגף: "אנחנו במצב חירום וחייבים לשחרר את צוואר הבקבוק. אנחנו חייבים להגן על הילדים שלנו ולתת לאזרחים את האפשרות להגן על עצמו. אם האגף לא יודע לספק נשקים למי שמורשים לשאת אותם – נסגור אותו ונפתח רשות שיודעת לתת מענה לאזרחים".
מלשכת השר בן גביר נמסר בתגובה: "איננו מתייחסים לפגישות סגורות שמתנהלות במשרד".





















אפשר לחשוב!
חיכיתי ל"ראיון" לקבלת נשק חצי שנה, והוא נערך בעמידה במשך חצי דקה!!!
אז על מה הם מתלוננים שם במשרד הפנים? שיתחילו לעבוד כמו שצריך, וצודק כבוד השר!
סוף סוף
לעצור את הבירוקרטיה, מייד.
גבר !
שילך איתם עד הסוף ככה יראה משילות כ"כ במגרש שלו