החלפת התחנה. באדיבות המצלם
גל הטרור המדמם: בפיגוע הדריסה ביום שישי האחרון, התנגש המחבל עם רכבו באנשים ששהו באותו הזמן בתחנת אוטובוס בכניסה לשכונת רמות בירושלים. בפיגוע נרצחו שלושה אנשים, ביניהם הילדים יעקב ישראל הי"ד ואשר מנחם הי"ד ממשפחת פלאי. היום (ראשון) תועד רגעי החלפת תחנת האוטובוס שנפגעה במהלך הפיגוע, בתחנת אוטובוס חדשה.
התחנה עצמה נפגעה מההתנגשות של המחבל המתועב עם רכבו, שם הוא נעצר ולא הצליח להתקדם. אזרחים ששהו באזור, ביחד עם שוטר שלא היה באותו הזמן בתפקיד, שלפו את נשקם האישי והחלו לירות לעבר המחבל עד שהצליחו לחסלו בזירה. מספר קליעים פגעו בתחנת האוטובוס, והזכוכיות התנפצו לאחר הירי. התחנה אף התעקמה והתרוממה מעט באוויר.
בתיעוד מהמקום, נראים מספר פועלים שהגיעו לזירת הפיגוע ביחד עם משאית הובלה. המנוף הרים את התחנה השבורה, והניח במקומה תחנת אוטובוס חדשה. "זה כואב, הרגע הזה של ההחלפה. זה רק מראה לנו כמה השגרה חזקה מהכול. לפני יומיים נרצחים שם שני ילדים, היום כבר ממתינים שם ילדים אחרים לאוטובוס", סיפר ל'חדשות JDN' מצלם הסרטון.
לדבריו: "כל מי שהיה בזמן החלפת תחנת האוטובוס, עד כמה שזה נשמע סתם פריט דומם ולא חשוב, היה עם דמעות. אי אפשר שלא לדמיין את רגעי הפיגוע, איך יעקב ישראל ואשר מנחם המתינו בתחנה לאוטובוס שיגיע לקחת אותם, ואז הגיע המרצח השפל ודרס אותם למוות". עד כה העירייה לא טרחה להציב בטונדות בתחנה המסוכנת, בניגוד לתחנת אוטובוס אחרות שבעבר כן הוצבו שם בטונדות לאחר פיגועי דריסה.





















לא נתפססס משיח