השר לעניינים אסטרטגים רון דרמר רמז במהלך סוף השבוע בריאיון לרשת הטלוויזיה הציבורית של ארצות הברית כי ישראל לא תתנגד לתוכנית גרעין סעודית כתנאי לנורמליזציה ואמר: "השטן נמצא בפרטים. אנחנו נצטרך להסתכל על מה בסופו של דבר יוסכם".
המגיש הקשה עליו: "אבל זה נשמע כאילו אתה לא נגד זה, וזו לא בהכרח המדיניות של ממשלת ישראל בעשורים האחרונים. יש מסורת ארוכה המתנגדת להתרחבות גרעינית באזור. פעם היא נודעה בתור 'דוקטרינת בגין', על שם רה"מ לשעבר מנחם בגין. הוא הפציץ כור גרעיני בעיראק כדי להוכיח את משנתו. האם ממשלת ישראל מאמינה שדוקטרינת בגין כבר לא חלה?". דרמר השיב: "לא, תורת בגין בהחלט עדיין חלה. יש לך מדינות באזור שיכול להיות להן כוח גרעיני אזרחי, וזה סיפור אחר מאשר תוכנית נשק גרעיני".
המגיש ציטט את ראש המל"ל לשעבר, מאיר בן שבת: "היועץ לביטחון לאומי לשעבר של נתניהו אמר כי 'הצטרפות סעודיה למועדון הגרעין תייצר התרחבות של הפצת הגרעין באזור. מדינות אחרות יפעלו לרכישת יכולות של העשרת אורניום בשטחן', אז מה ישראל רוצה בתמורה לגרעין הסעודי?".
דרמר: "אנחנו לא הולכים להסכים לשום תוכנית נשק גרעיני שתהיה בידי אף אחד מהשכנים שלנו. והשאלה תהיה, כאשר מדובר בפרטים הקטנים בהסכם, מהם אמצעי ההגנה שלנו? ומה קורה אם הסעודים הולכים בדרך אחרת, למשל אם ילכו עם הסינים או מישהו אחר? אנחנו צריכים לחשוב על כל העניין הזה".
יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד תקף בחריפות ומסר כי היא "אינה נכונה עובדתית ומסכנת את בטחון ישראל. המדינה היחידה במזרח התיכון שמעשירה אורניום כחלק מתוכנית גרעין היא איראן. אפשר להגיע להסכם שמחזק את הביטחון הלאומי שלנו בלי שישראל תהיה חתומה על העשרת אורניום במזרח התיכון".
דבריו של דרמר עוררו סערה, והצהריים (ראשון) לשכת ראש הממשלה פרסמה הודעת הבהרה: "השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר אמר בראיון לתקשורת האמריקנית: ״ישראל לא הסכימה לתוכנית גרעין של אף אחת מהמדינות השכנות שלה״. זאת הייתה ונשארה מדיניות ישראל. ראש הממשלה בנימין נתניהו הביא 4 הסכמי שלום היסטוריים שרק חיזקו את ביטחונה ומעמדה של מדינת ישראל – וכך ימשיך לעשות".





















כל ויתור בנושא ישבור את דוקטורינת הגרעין של בגין.
אסור בשום אופן להקריב דברים ארוכי טווח על מזבח של 'הישגים' קצרי טווח.