הפלסטינים טוענים כי צה"ל מקדם דחפורי D9 לעבר הכניסה הדרומית לבית החולים שיפא, משמעות הדיווח היא שבמידה ואכן דחפורים נכנסים למתחם, הרי שצה"ל סיים לעבוד עם פינטצה ולחפש מחט בערימת שחת, ובקרוב נראה פעילות משמעותית וכבדה במקום.
עוד טוענים הפלסטינים כי צה"ל מבצע מעצרים של טכנאי מעבדה ומכונות בבית החולים וחוקר אותם בשטח. הדבר פוגע בתפקוד בית החולים לטענתם.
בנוסף לאחר שדובר צה"ל חשף את כלי הנשק הרבים שנמצאו בחדר מכשיר ה-CT ובמכשיר ה-MRI במתחם בית חולים שיפא, ולאחר שהחיילים הביאו ציוד רפואי הכולל אינקובטורים לפגים ותרופות לבית החולים, כעת הם מאשימים את צה"ל בגרימת נזק למכשירים.
משרד הבריאות הפלסטיני פרסם הודעה בה נאמר: "במהלך חדירתו לבנייני מתחם שיפה השחית הכיבוש בכוונה את מכונות הרדיולוגיה ומכשירים רפואיים רבים הנמצאים במרתף בניין הכירורגיה המתמחה".
עוד אמרו בהודעתם כי: "הכיבוש עוצר שני צוותי בריאות הנדסיים, טכנאי מכונאי הגנרטור החשמלי היחיד וטכנאי תחנות החמצן היחיד שנוכח במתחם. מעצר זה מציב את המתחם בפני אתגרים רציניים, שכן הציוד הרפואי והטכני חשוף לתקלות רבות כתוצאה מההפצצה".





















זה, במקום להגיד תודה שלא הורידו עליהם פצצה.