בבית המשפט העליון נערכו הלילה (בין רביעי לחמישי) התייעצויות חירום בעקבות החשיפה בחדשות 12 על כך ש-15 שופטי בג"ץ השלימו את פסק הדין בעתירות נגד חוק הסבירות – וכי על חודו של קול, ברוב של 8 מול 7, בית המשפט עומד לפסול לראשונה בתולדות המדינה חוק יסוד שאישרה הכנסת. 8 שופטים, בראשות הנשיאה בדימוס אסתר חיות, תמכו בפסילה ו-7 שופטים, ובהם השופט נעם סולברג, התנגדו.
לפי דיווח בוויינט הבוקר, שררה תדהמה בבג"ץ אחרי הדלפה מטיוטת פסק דין לעיתונאי עמית סגל – הדלפה שהיא חסרת תקדים מקום המדינה. ההערכה היא שגם אם איש משופטי העליון לא הדליף את הטיוטה ישירות, היא הועברה לפוליטיקאי שהעביר אותה לתקשורת במטרה להביך את בית המשפט ולסכל את ההחלטה לבטל לראשונה מאז קום המדינה חוק יסוד של הכנסת.
לפי הדיווח, ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון, עוזי פוגלמן, יקבל היום החלטה האם ואיך לפתוח בבדיקה של מקור הדלפת הטיוטה במסגרתה תיתכן חקירה פנימית של שופטי העליון והצוותים המשפטיים, כולל שימוש בפוליגרף, אם השופטים יסכימו להיבדק במכשיר. יצוין כי חקירה פלילית אינה באה בחשבון, שכן אין מדובר במסמך ביטחוני.
בתוך כך, חברת הכנסת טלי גוטליב (הליכוד) תקפה היום בחריפות את השופטים שעל פי החשיפה, מתכוונים להצביע בעד פסילת החוק, וטענה כי היא יודעת מי הדליף את הטיוטה. גוטליב צייצה בחשבון ה-X שלה: "אותו שופט בג"ץ שהדליף את טיוטת פסק הדין, וברור לי שזה שופט, שיהיה לו מספיק אומץ לא לחתום על פסק הדין ולדחות כך את פרסומו. אנחנו קוברים את חיילנו הגיבורים ובג"ץ כמו גנב בלילה מחזיר לשיח הציבורי את הפילוג והשיסוי. בושה".





















מדהים שרוצים לפסול חוק יסוד בגלל סיבה שאין לו רוב יחסי. והפסילה נעשית על חודו של קול של שופט.
אין יותר מטומטם מזה.
ועוד שתי שופטות בתהליך פרישה
בושה לערוץ 12. אין לכם אחריות??
המחטף הזה יפיל אותם והימין הקיצוני יעלה.קצנו בתומכי טרור תל אביבים
זה לא מזיז להם בכלל מה שאומרים וכותבים עליהם. תפסיקו להיות תמימים. עוד מסמר בארון הקבורה של האמון בבג"ץ
מי שחוקק את החוק, אפשר מראש לבגץ לפסול אותו.
האויב האמיתי הוא בנימין נתניהו!! ורק הוא!!!
העלה את חמאס, המליך את בג"ץ, מסמס את הרפורמה.
יותר גרוע מחיות וסנוואר ביחד
לדגק יש Iq של חתול
כמה טיפש/ה בין אדם יכול להיות…
במה עוד תאשימו אותו אולי במזג האויר???
אם נחזור בתשובה ה' ימשיך לעשות לנו ניסים…