באיראן ממשיכים לשגר איומים נגד ישראל בעקבות החשש שישראל תתקוף בשטחה אחרי שזו תקפה את ישראל באופן חסר תקדים. הצהריים (חמישי) מפקד בכיר במשמרות המהפכה של איראן אמר לסוכנות הידיעות האיראנית "תסנים" כי טהרן עשויה לבחון לבחון מחדש את "דוקטרינת הגרעין" שלה. יצוין כי ההתבטאות הזו סותרת את האמירות החוזרות ונשנות שנשמעו מטהראן במהלך השנים על כך שפרויקט הגרעין שלה הוא "למטרות שלום בלבד"
עוד הוא אמר כי "אם ישראל תעז לפגוע באתרי הגרעין שלנו – בוודאי שנפגע בחזרה". לדבריו, "אנחנו מוכנים לשגר טילים חזקים ומתקדמים כדי להרוס מטרות ייעודיות בישראל. ידינו על ההדק, המבנים הגרעיניים של ישראל זוהו". לדבריו, "מרכזי איראן הגרעיניים בטוחים לחלוטין. אם האויב ינסה לתקוף כל מרכז או מתקן גרעיני איראני – נגיב בנשק מתקדם".
אמיר עלי חאג'יזאדה, מפקד חיל האוויר של משמרות המהפכה, איים אף הוא: "תקפנו את ישראל בנשק מיושן ואמצעים מינימליים. אילצנו את ישראל ומחנה המערב להפעיל את האמצעים המקסימליים שלהם במינימום מאמץ מצידנו. יש לנו טילים חדשים שעוד לא עשינו בהם שימוש שיכולים לפגוע בישראל".
ההנהגה בטהראן מזהירה שוב ושוב בימים האחרונים כי במקרה של תקיפה ישראלית בשטח איראן, התגובה שלה תהיה מידית ונרחבת יותר מזו ביום שבת.
גורם אמריקאי בכיר אמר כי אנשי צבא "משמרות המהפכה" ומפקדים אחרים נמצאים בכוננות, כאשר חלקם בבתים בטוחים וחלקם מתחבאים במתקנים תת-קרקעיים. בחדשות ABC דווח לפי מקורות ישראלים כי האפשרויות שנשקלות כתגובה למתקפה האיראנית כוללות תקיפת סוכנים איראניים באזור ומתקפת סייבר.
בבלומברג דיווחו היום על כך שהספינה האיראנית "Behshad" שנמצאת באופן קבוע בים האדום ומשמשת מתקן ריגול איראני, עזבה את האזור לכיוון איראן מחשש שתהפוך למטרה ישראלית במסגרת תגובת הנגד שלה על התקיפה האיראנית בשטח ישראל. ספינת הריגול האיראנית משמשת בין היתר להעברת מידע מודיעיני לחות'ים.




















