מפקד המאמץ המודיעיני של תחום השבויים והנעדרים, אלוף (במיל') ניצן אלון, הציג לאחרונה בדיון אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו דוח קשה על מצב 115 החטופים שנמצאים עדיין בשבי ארגון הטרור חמאס בעזה, כך מדווח ירון אברהם בחדשות 12.
לפי הפרסום, בדוח המפורט שהציג אלון נכללה סקירה מיוחדת של כל מה שידוע עד כה בישראל על החטופים בעזה: מי מהם מת כבר בשביעי באוקטובר, מי נרצח בידי החמאס בשבי, ואף מי נהרג בהפצצות צה"ל.
באותו דוח נכתב כי "חלה הרעה מתמשכת בתנאי ההחזקה של החטופים: בידוד, תברואה ותרופות, בדגש על התנאים הקשים בתת-קרקע".
עוד נכתב: "ככל שעובר הזמן, החטופים ניצבים בפני איומים משמעותיים לחייהם. בעקבות זאת, נכון לתת משקל להשפעה השלילית של משך הזמן בשבי על החטופים במסגרת המשא ומתן".
ניצן אלון הזהיר את ראש הממשלה על חייהם של החטופים שעדיין בחיים שעלולים למות בשבי: "בהתחשב בזה, צריך גם לדעת למצוא מקום של גמישות במסגרת המשא ומתן".
עוד נאמר בדיווח בחדשות 12 כי "הכאוס שנוצר בשטח בשל מצבו הקשה של חמאס עובד לא רק לטובת ישראל; הוא מקשה את תנאי החטופים ועל היכולת שלנו לדעת מה מצבם ומה יעלה בגורלם".
בלשכת רה"מ הכחישו את הדיווח ומסרו:" ניצן אלון לא הגיש שום מסמך לראש הממשלה. ראש הממשלה בנימין נתניהו נתן לצוות המשא-ומתן מנדט שסוכם על דעת כל ראשי מערכת הביטחון וצוות המשא-ומתן"





















ניצן אלון הוא אחד ממובלי ההתנתקות
וכל השאר כבר מובן
אז גם מצב האסירים צריך להדרדר. ככה עובדים עם חיות. אבל דם יהודי אינו הפקר, דן יהודי נשפך לנקות. השטח. ולהרוג יותר ויותר חיות פרא. ובסוף אנחנו נשיב השוח והרוצחים המתועבים. זה אסון יותר גרוע מה7/10 כי הרי מטרתם להמשיך עוד כאלה אירועים. ואנחנו בשביל לכבוש אבדנו כל כך הרבה חיילים.
וכל הסיפורים שישגיחו הרי אין להם אינטרס ולא את היכולת לשמור שם. זה בדיחה. חוץ מההפקרות הגדולה על שאר החטופים שדינם נחרץ.
צריך חיתן מכת מחץ. שיבינו שאם עם לא מתחילים עם הוא כובש הוא חזק.ולשחרר את כל החטופים. בעונש וביד חזקה.