במהלך השבת התחוללה סערה תקשורתית סביב מעצרה של חשודה שזרקה חול על השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בעת שטייל ביום שישי עם משפחתו בחוף הים בתל אביב.
בליל שבת הוחלט במשטרה להותיר את הצעירה כבת 27 במעצר. המשפחה של החשודה פנתה לתקשורת והביעה זעזוע עמוק מכך שהחשודה בתקיפה פיזית של שר בממשלה הושארה במעצר לילה שלם.
התברר כי במשטרה החליטו להעביר את הצעירה במהלך השבת לכלא 'נווה תרצה' לנשים. במשפחה המודאגת לא ידעו במשך שעות להיכן "נעלמה" הצעירה שנעצרה.
ח״כ נעמה לזימי ממפלגת העבודה תקפה את המשטרה על התנהלותה כנגד החשודה בתקיפת השר וכתבה: "התנהלות המשטרה במקרה זה מזכירה התנהגות של ארגון פשע, כשעצורה נעלמת ואין שום מידע על מיקומה. זהו מצב בלתי נסבל שבו אף אחד – לא עורך דינה, לא הוריה, ולא אנשי קשר נוספים – יודעים היכן היא נמצאת. המשטרה מחזיקה אותה במעצר מבלי לספק כל הסבר, ומשאירה אותה שעות ארוכות באי ודאות מוחלט, כחסרת זכויות לגמרי".
"המצב חמור שבעתיים כשמדובר באישה החולה במחלה כרונית מסכנת חיים, ובכל זאת המשטרה מתכוונת להותיר אותה הלילה בבית הכלא. מדובר בעצורה ללא כל רקע פלילי – והדבר הנכון וההגיוני לעשות הוא לשחרר אותה בתנאים מגבילים, ולא להעמיד את חייה בסכנה מיותרת. המציאות הזו, בה המשטרה פועלת ללא רסן, פוגעת לא רק בזכויות העצורה אלא גם באמון הציבור כולו במערכת אכיפת החוק. אנחנו דורשים מהמשטרה לפעול בהתאם לחוק ולהתרכז בשמירה על הציבור."
במשטרה לא נותרו חייבים ובתגובה תקפו בחריפות את הביקורת שהוטחה כלפיהם ואמרו: "בעקבות מעצרה של החשודה בתקיפת השר בן גביר, החל משעות הלילה אנו עדים למסע הכפשות בוטה נגד המשטרה ושוטריה, הכולל פרסומים החוטאים לאמת ולעובדות, מצד גורמים אינטרסנטים המנסים לייצר תמונה מעוותת של המציאות ולפגוע בעבודת המשטרה".
לטענת המשטרה: "החשודה נעצרה ונכלאה בבית מעצר נווה תרצה בחשד לביצוע עבירות של תקיפת עובד ציבור, הפרת הסדר הציבורי וחשש לשיבוש הליכי חקירה. בקשה שהוגשה מטעם החשודה לקיום דיון לאלתר, נדחתה ע"י ביהמ"ש והחשודה נותרה במעצר על פי החלטת שופט, אשר קבע כי "בכוונת היחידה למצות את החקירה ולבצע פעולות נוספות שלדידה יש בהן חשש לשיבוש". החשודה תובא בפני בימ"ש במוצ"ש לדיון בעיניינה".
במשטרה התייחסו לדבריה של נעמה לזימי חברת הכנסת וכתבו בתגובה: "יש להצר על אמירתה של חברת הכנסת לזימי שבחרה להציג את התנהלות המשטרה כ"מאפיוזית". מצופה כי הפרסומים המכפישים והבלתי ראויים, לרבות מצד נבחרי ציבור יצמדו לעובדות. המשטרה רואה בחומרה רבה עבירה מסוג ׳תקיפת עובד ציבור׳ והיא תמשיך, ללא משוא פנים באופן הוגן ושוויוני, לאכוף את החוק".
ח"כ לזימי לא נשארה חייבת וכתבה בתגובה: "העובדות הן שהמשטרה בחרה לשקר לכל גורם שניסה לברר היכן נמצאת נועה והעלימו כל מידע לגבי הימצאה משך כמה שעות, החל מעורך הדין שלה ועד לעיתונאים וחברי כנסת. מעשה מאפיוזי לחלוטין".
"משטרה שעוסקת בליל שישי בלשקר ולפזר סיפורי בדיה על מיקומה של עצורה שאינה מסכנת את שלום הציבור, ללא רקע פלילי ועם מחלה כרונית כאשר כולם מודאגים – היא משטרה בשירות שלטון ולא מדינה. במקום לעסוק בלסמן חברי אופוזיציה מתנגדי שלטון (ולא בפעם הראשונה) כבעיה של המשטרה, הייתי מציעה שיתחילו לנהוג באופן ראוי כמשרתי ציבור ולא כעושי דברו של השר הממונה. שיתנגדו לנורמות האנטי דמוקרטיות שבן גביר מחדיר אל עומק מערכת אכיפת החוק בישראל".
פעיל הימין אלישע ירד זעם על תגובת השמאל למעצר התוקפת וכתב עם צאת השבת: "נחשף באיחור לפסטיבל ההזוי שהלך כאן בשבת על מעצר ימים שגרתי של אישה שתקפה פיזית את השר בן גביר, ומתקשה להתעלם מההבנה הברורה שבאופן רשמי יש כאן 2 מעמדות במדינה. כל נער בן 14 אצלנו אשכרה חווה מעצרי שווא באמת, ועל דיווח של מיקום המעצר יכולנו רק לחלום..
"כשאתם נכנסים לטנטרום על מעצר של "נערה" בת 27 שתקפה לעיני המצלמות, אחרי ששתקתם כשבלשים פשוט משכו לרכב את אחי כשהיה בן 13 באשמה הזויה של "הפרת צו שטח צבאי סגור" שהוטל מסיבות פוליטיות כנגד ההתיישבות ואפילו לא טרחו לעדכן את ההורים שלי, אתם לא רק צבועים אלא ממחישים במו פיכם את הניתוק והתחושה שהמדינה שייכת לאבא שלכם".
אשתו של השר איתמר בן גביר הגיבה גם היא לסערה שחוללו אנשי השמאל מכך שהמשטרה העזה לעצור אישה החשודה בתקיפה של שר בישראל וכתבה: "שמעתי שבשבת הפכה אנרכיסטית מופרעת ל'קדושה מעונה'. העובדות הן אחרות כמובן… היינו בביקור משפחתי אצל ידידת משפחה שמתגוררת סמוך לים, אורי בן השש הסתכל על הים ומשך את אבא שלו בחולצה – "אבא אבא אני רוצה ים". חשוב לציין כי הוא לא ראה את אבא ברוב החופש כי "אבא עובד". בהחלטה של רגע החלטנו איתמר ואני שהגיע הזמן. איתמר עדכן את המאבטחים הנפלאים שלנו מיחידת מגן ויצאנו לחוף כדי שאורי ושאר הילדים יראו ים".
"חייבת לציין שהופתעתי מכמות התמיכה והאהבה של תושבי תל אביב, אבל כן, היו גם כאלה שלא אהבו, מחו, צעקו – זכותם, זאת דמוקרטיה. ההבדל הוא שהבחורה הזאת באה עם גוש בוץ גדול, זרקה אותו בכוונה לפגוע ופגעה באיתמר, באחד המאבטחים ובילדים שהלכו לידו, ואז חזרה למים בדילוגים שמחים ועם חיוך ניצחון זוהר כאילו הרגע זכתה בלוטו. מסתבר שמדינת ישראל עדיין נשארה מדינת חוק, למרות שכמה קפלניסטים חושבים שדמם כחול ומותר להם לתקוף כרצונם. מי שתוקף- דינו מעצר".
"ולפני שאנשי השמאל יתבכיינו פה ומבלי להשוות בין הדברים – כי שם המעצר לא היה מוצדק – אני כאמא צעירה בשנת 2009 נעצרתי על זה שבהפגנה צעקתי; "די למעצרים. מנהליים", והוסעתי לכלא "נווה תרצה" עם תינוקת בת שנה.
"לא צעקתי 'רוצח' חלילה כמו שצעק איזה עבריין צעצוע בחוף הים אמש, ולא תקפתי אף אחד, ועדיין מלומדי התקשורת שחלקם עד היום בתפקיד – מעיזים להפוך את האנרכיסטית ל"קדושה מעונה" – הסבירו לי אז, בצדקנות שכך במדינת חוק. מעבירה הלאה את הבשורה: ככה זה במדינת חוק".
ח"כ אלמוג כהן הגיב לאירוע וכתב: "חלקי חול רטוב, קובבות, פירורי אצבעות חול, בוץ ואפילו אבק רטוב. כל כך הרבה מילים לנסות ולנרמל אלימות. מאחיי בשמאל אני מצפה לגינוי חד משמעי, מעשים כאלו עושים לכם עוול נוראי. אפשר ומולץ שלא להסכים אך בשום פנים ואופן לא לנהוג באלימות. אלימות, היא אלימות היא אלימות. זה ייגמר ברצח".
השר יצחק וסרלאוף כתב בתגובה לאירוע: "כשאישה דתייה אמרה ליועמ"ש "פרשת משפטים בושה", היא נלקחה בשבת למעצר! כשאדם זרק נעל על שופטת, הוא נשלח לכלא לשלוש שנות מאסר בפועל! בהתנתקות, נעצרו אימהות לילדים שקראו קריאות, נלקחו לנווה תרצה, ואיימו עליהם בהעברת הילדים לפקידות סעד".
"אבל לנסות לפגוע פיזית בשר בישראל באמצעות כדור בוץ? זה אחלה. אולי אפילו מגיעה לה תעודת הוקרה. גם אני אישית חווה את חציית הקווים. כששכנה מופרעת ניסתה למנוע מאשתי וילדיי כניסה למקלט במלחמה, זה עבר בשקט. כשמפגינים ניגשים לילדי הקטנים ואומרים להם "אבא שלך רוצח", זה קוצר מחמאות במחנה הנאור. שמאלנים יקרים, הזכות להפגין היא קריטית בדמוקרטיה, אבל אל תנרמלו אלימות. אל תגבו פגיעה במדינה ובביטחון. לא לאלימות, לא לסרבנות, לא לפגיעה בצה"ל. לא להרס מדינת ישראל".





















תחי האנדרלמוסיה. מוות לחוק.(כמובן. אם אתה בשמאל)
אני תוהה מה קרה לאבטחה? איך הצליחה בכלל לפגוע בו? ואם זה היה מחבל או שמאלני עם אבנים?
מותר מותר מותר, רק אני רוצה שבן גביר יצא בקריאה שמכאן מותר לכל אחד לעשות את זה לכולם!!!!!!!!!!
חולה כרונית שזורקת בוץ. בדיחה
פעם היה מישהו שזרק על שופטת נעל ושבר לה את המשקפיים ,הבן אדם קיבל על זה 3 שנות מאסר ,לא ראינו אז את השמאלנים מתלוננים על זה
לכל השמאלנים שמגינים על הפושעת תזכרו שעצרו אשה שומרת שבת בעיצומה של השבת, שכל עוונה היה שאמרה ל"מנדלבליט": פרשת משפטים -בושה.
השמאל מרגיש שהמדינה שייכת אך ורק להם ואסור לפגוע באף אחד מהם. שיבוא כבר המשיח ותתגלה מלכות שמים וכל אלה ייעלמו מכאן