מדינת ישראל לוקה בחוסר מדתיות ובאכיפה בררנית, כך נראה משלל הפרשיות החמורות המתפרסמות לאחרונה בישראל. הבוקר נכנסת לכלא פעילה חברתי מדרום תל אביב לאחר שהואשמה בבית המשפט כי ריססה כתובות גרפיטי על קירות במרחב הציבורי בדרום תל אביב.
שפי פז, צפויה לרצות עונש מאסר בפועל של 45 יום בכלא בגלל אישום על ריסוס כתובות גרפיטי. עשרות האנרכיסטים בהפגנות קלפן ובהפגנות ברחוב עזה בירושלים שהציתו שריפות וריססו כתובות גרפיטי ענקיות על הכבישים ועל מבנים ציבוריים לא עמדו לדין ולא נשפטו עד כה.
בטרם כניסתה לכלא הבוקר נשאלה שפי פז האם המאסר עלול לשבור את רוחה. בתגובה אמרה לערוץ 7 כי "אם המאסר הזה יעשה לי משהו זה רק יחזק אותי. אני אצא מפה חזרה לרחובות, חזרה לשטח, למאבק. אני מקווה שיהיה לי הרבה יותר כח אחרי זה. צריכים עוד כמה אנשים עם אומץ שיעזו לצד נגד המערכת".
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר כתב הבוקר: "כניסתה למאסר הבוקר של שפי פז, היא אות קין על מצחה של פרקליטות המדינה, על מצחו של בית המשפט, ותמרור אזהרה אדום למצב הדמוקרטיה. כתב האישום שהוגש נגד שפי לפני מספר שנים והמאסר בפועל שהוטל עליה בגין מעשים חמורים הרבה פחות ממה שמפגיני קפלן עושים בשגרה באין מפריע בחסות היועמ״שית, הם ההמחשה הטובה ביותר למה שחולה במערכת המשפט שלנו".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס אף הוא למעצרה של שפי פז וכתב: "אכיפה בררנית זה רשע. יש ציבורים שמידי יום שופכים צבע על כבישים, ומבעירים את איילון והבוקר הזה שפי פז נכנסת לכלא על גרפיטי. זה עצוב, זה מקומם וזה לא צודק. לא נתייאש. נתקן. – כי אין לנו ארץ אחרת".
אמש פורסמו התנאים הקשים בהם מוחזקים החשודים בפרשות הנחקרות בסביבת לשכת ראש הממשלה בחשד להדלפת מסמכים לתקשורת הזה והוצאת שלא בסמכות מצה"ל ואמ"ן.
על פי פרסום של נטעאל בנדל, העצורים בפרשה מוחזקים בתנאי מעצר קשים ביותר, תנאים בהם עושים שימוש במעצרים של מחבלים המוגדרים "פצצה מתקתקת" במתקני שב"כ.
החשודים מוחזקים בבידוד כל אחד בתא נפרד. אין ברשותם חומר קריאה או כל דבר היכול לשמש בעיסוק להפגת השעמום העצום בבידוד. כמו"כ האסירים אינם מורשים לצאת החוצה לחצר לראות אור יום. בשעה שהם מובלים לחקירה עיניהם נקשרות ומכוסות בבד שחור.
עוד פרסם בנדל באתר ynet כי קצין באמ"ן העביר לראש הממשלה מסמך מודיעיני חסוי נוסף. המסמך עוסק בפעולות של גורמים במזרח התיכון בתקופות המלחמה בעזה וניתן לחשוד כי הן מופנות כלפי ישראל. גם המסמך הזה הועבר שלא בסמכות לידי אלי פלדשטיין, כך על פי החשד מתוך כוונה של הקצין שראש הממשלה יהיה חשוף למידע.
התנהלות השב"כ בפרשה יותר מתמוהה לאור העובדה כי לטענת עורך דינם של אחד החשודים הוא לא נחקר יותר משלוש פעמים מתחילת השבוע כאשר כל חקירה ארכה בין עשר דקות לרבע שעה.
אמש קיבל בית המשפט באופן חלקי ביותר את בקשת המשטרה להאריך את מעצרם של החשודים. מעצרו של אלי פלדשטיין הוארך ביממה בלבד לעומת בקשת המשטרה לקבל הארכה של שמונה ימים.





















ה' ירחמנו ויזכנו בקרוב לנבואת צפניה:
"רני בת ציון הריעו ישראל שמחי ועלזי בכל לב בת ירושלים, הסיר ה' משפטיך פינה אויבך" – אגלי ה' דייני שקרא מגוויך.
ה' יזכנו לראות בקרוב ממש בביעור קליפת המשפט אויבת ישראל הנוראית הזו מן הארץ. אמן כן יהי רצון.