מנהיג הרוב הרפובליקני הנבחר בסנאט ג'ון תון, הצפוי להיכנס לתפקידו עם חילופי הממשל בעוד כחודשיים, מביע כבר היום את דעתו על התנהלות בית הדין הבין לאומי בהאג בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים.
בציוץ שפרסם אמש בחשבון ה-X שלו כי "אם ה-ICC (בית הדין הבינ"ל) והתובע שלו לא יחזירו את פעולותיהם המקוממות והבלתי חוקיות לממש צווי מעצר נגד פקידים ישראלים, הסנאט צריך להעביר מיד חקיקת סנקציות, כפי שהבית כבר עשה על בסיס דו-מפלגתי".
תון אינו מסתפק באיום עתידי ומעורפל, כבר כיום הוא מבהיר כי "אם מנהיג הרוב (כעת) שומר לא יפעל, הרוב הרפובליקני בסנאט יעמוד לצד בעלת בריתנו המרכזית ישראל ויהפוך את זה – ולחקיקה תומכת אחרת – לעדיפות עליונה בקונגרס הבא".
אמירתו של ג'ון תון מגיעה לאחר הודעת בית הדין בהאג על הוצאת צווי מעצר כנגד בכירים ישראלים בגין ביצוע פשעי מלחמה במלחמה בעזה כביכול.





















לדעתי הרצון הטוב מופנה לכיוון הלא נכון. בית הדין לא יכול להרשות לעצמו פגיעה ביוקרתו ע"י הטיית הצדק (לשיטתו) בגלל סנקציות של מעצמה, מה גם שמראש בית הדין הזה מוטה נגד ארה"ב ובנות בריתה, אז עמידת נגדה מוסיפה לו כבוד. כלומר הסנקציות יובילו להטייה, רק בהפוכה.
את הסנקציות צריך לחוקק נגד מדינות שיעזו לאכוף את הצווים האלה.
אי אפשר למנוע פסיקת בית משפט ע"י סנקציה, אבל הוכח שאפשר להפוך צוים לריקים מתוכן.
כמה מדינות יעזו לאכוף את צו המעצר שתלוי ועומד נגד פוטין?
הם יכולים להכריז על "בית הדין" כארגון תומך טרור שפועל ללא כל שיקול משפטי אלא רק ממניעים אנטישמיים
ולחוקק שלאור זה ההתנהגות אליו יתהיה כמו מול ארגון טרור, כולל צווי מעצר של ארה"ב נגד כל אנשיו
כמה כבוד ויוקרה זה יוסיף ל"בית הדין" ??
ארה"ב יכולה גם להעביר בשקט את המסר הזה לראשי "בית הדין", כדי שישקלו את צעדיהם לפני החקיקה
פוטין לא יוצא מרוסיה
אם יצאו צווי מעצר הרבה מדינות יכבדו אותו, ולא יעזור סנקציות לאחר מעשה
וגם מדינות כמו בריטניה ואירופה שיגידו שלא יכבדו אם פתאום בית משפט מקומי יוציא צו לעצור את ביבי מה יהיה אז ?
בסופו של דבר בית הדין הבינלאומי כולו פוליטי והם מפחדים מארה”ב גם כי היא מממנת וגם אירופה הולכת אחריה ויש לזה משקל וכח
הסנקציות ההמריקאיות הם לא נגד בית הדין , אלא נגד התובעים והשופטים
אישית ומזה הם מאוד פוחדים .
תאמינו לי בממשל טרמאפ יש אנשים יותר פרו ציונים מאשר בממשל הרופס של ביבי השמאלן !