ראש האופוזיציה יאיר לפיד תוקף בהודעה שפרסם הבוקר בערוץ הוואטסאפ שלו את ראש הממשלה ואת השרים בן גביר וסמוטריץ'. "במשך שנה וחודשיים אני אומר, "לא עושים עסקת חטופים מסיבות פוליטיות" וכולם עונים לי שזה לא יכול להיות, ומזעזע, ואיך אני יכול להגיד כזה דבר", כתב לפיד.
"היום בן גביר הוציא סרטון ואמר, למצלמה, בלי למצמץ, את האמת הנוראה: "בשנה האחרונה, באמצעות כוחנו הפוליטי, הצלחנו למנוע מהעסקה הזו לצאת לפועל, פעם אחר פעם".
גם ח"כ רון כץ מיש עתיד תוקף בחריפות את בן גביר ואומר: "צריך להיות בן אדם קטן מאוד כדי להתגאות בזה שבזכותך אנשים נמקים בגיהינום. אין מחילה למי שעשה את זה, ואין מחילה לראש הממשלה החלש שהתקפל".
מוקדם יותר הבוקר פרסמנו את דבריו של השר בן גביר שקורא לשר סמוטריץ' לחבור אליו על מנת להציב איום בפרישה מהממשלה ועל ידי כך לעצור את העסקה. בפוסט שפרסם בן גביר כתב בין היתר את הדברים הבאים: "בשנה האחרונה, באמצעות כוחנו הפוליטי, הצלחנו למנוע מהעסקה הזו לצאת לפועל, פעם אחר פעם. אלא שמאז נוספו לממשלה גורמים נוספים, שכעת תומכים בעסקה, ואיננו מהווים עוד לשון מאזניים. המשמעות היא שראש הממשלה יימנע מלחתום על העסקה רק אם הכח שיתייצב נגדה יהיה גדול מספיק, ולא יאפשר לו לעשות זאת. כוחה של עוצמה יהודית אינו מספיק בהרכבה הנוכחי של הממשלה כדי להוות מנוף לחץ למניעת העסקה, ופרישתנו לבד לא תמנע את הוצאתה לפועל".




















