ראש הממשלה נתניהו הגיב על החלטת בג"ץ על פיה הממשלה והיועמשי"ת צריכים לגבש בקרוב פשרה בנושא הפיטורים של ראש השב"כ, וקרא לה 'החלטה תמוהה'. על פי ההחלטה רונן בר יישאר לעת עתה בתפקידו כראש השב"כ, עד למועד שנקבע לאחר הפסח.
"שופטי ההרכב חזרו ואמרו מספר פעמים בדיון שאין חולק על סמכותה של הממשלה להעביר את ראש השב"כ מכהונתו" הבהיר נתניהו בהודעה. "לכן תמוהה החלטת בג״ץ לדחות בעשרה ימים את מועד סיום כהונתו של ראש השב״כ".
ראש הממשלה הוסיף כי רוב הערות השופטים עסקו בפרוצדורה, כולל בטענה שהיה על הממשלה לאפשר לראש השב״כ היוצא שימוע בפני הועדה למינוי בכירים, כפי שטענה היועמ״שית. בעניין זה הבהיר נתניהו כי רק לפני תשעה חודשים, כאשר שר הבל״מ ביקש להעביר את המפכ״ל לפני מועד סיום כהונתו, לא העלתה היועצת את הצורך להביאו בפני הוועדה.
"מטרת היועצת לממשלה היא למנוע בכל דרך את פיטוריו של רונן בר לאורך זמן, בתירוץ שקיימת חקירה פעילה" הוסיף נתניהו.
בהתייחס לטענות המייחסות את הפיטורים לפרשיית קטרגייט, הצהיר ראש הממשלה: "אין להעלות על הדעת תוצאה שלפיה ממשלת ישראל תהיה מנועה מהעברת ראש שב״כ כושל מתפקידו רק בשל פתיחה בחקירה שאינה קשורה לאף אחד משרי הממשלה. להיפך – תוצאה כזו תאפשר לכל ראש שב״כ כושל שרוצה להישאר בתפקידו לפתוח בחקירה נגד כל אדם הקשור ללשכה של מי מהשרים, ובכך למנוע את פיטוריו".
לסיכום הודיע נתניהו כי ימשיך לראיין מועמדים לתפקיד ראש השב״כ.





















השופטים כן הסכימו לא הסכימו, שוב ושוב דיבורים דיבורים…ימין פסיבי תתחילו לשלוט או שאתם לא שם.
העליבות הכנועה שבה מקבלת הממשלה את היריקה בפרצופה מ-בג"ץ, מחייבת רק מקנה מעשית אחת: הממשלה הזו היא עלה תאנה קמל המסתיר את מבושי דיקטטורת השמאל. על הממשלה להתפטר לאלתר. במצב שנוצר, אין לה שום סמכות אמיתית לשלוט וכל האחריות – עליה.
העליבות הכנועה שבה מקבלת הממשלה את היריקה בפרצופה מ-בג”ץ, מחייבת רק מסקנה מעשית אחת: הממשלה הזו היא עלה תאנה קמל המסתיר את מבושי דיקטטורת השמאל. על הממשלה להתפטר לאלתר. במצב שנוצר, אין לה שום סמכות אמיתית לשלוט וכל האחריות – עליה.
בוט לא חכם שמאלני
ומה נרוויח מהצעתך המטופשת ?
פשוט כלום
רק את הרצון שלך ושל שאר חברך השמאלנים להפיל את הממשלהואז לעשות מחטף כמו בנט
פשוט עלוב
ביבי חכם, הוא לא רוצה לעשות משבר חוקתי כי אז באמת יהיה דם ברחובות, אבל הוא הולך הכי קרוב לשם.
מה שכן, הוא יכול להשאיר את רונן בר כראש השב"כ בתואר, אך בפועל להביא מישהו אחר, אותו לצרף לדיונים, ובפועל להתחיל לעבוד איתו, זה לא בעיה, כמו שהוא עשה עם דרעי, הוא לא שר אבל הוא יותר משר.