מעל 100 מפגינים רעולי פנים יחד עם סטודנטים פרו פלסטינים התפרעו הלילה בספריית אוניברסיטת קולומביה בניו יורק. מאבטחי הקמפוס לא הצליחו להשתלט על המהומה והמשטרה הוזעקה למקום על מנת לסייע בהשלטת סדר באוניברסיטה.
משטרת ניו יורק מסרה כי השוטרים ביצעו מעצרים של יותר מ-80 מתפרעים, בפוקס ניוז דווח כי מחלקת ההגירה נכנסה לתמונה והשוטרים לוקחים מהעצורים טביעות אצבעות על מנת לברר את מעמדם כמהגרים מחוץ לארה"ב.
מזכיר המדינה והיועץ לביטחון לאומי מרקו רוביו אמר כי נעשה מאמץ לגרש מארה"ב את מי מבין הפורעים שמעמדו לא מוסדר בחוק. בחשבון ה-X שלו כתב רוביו: "אנו בודקים את סטטוס הוויזה של הפולשים והוונדלים שהשתלטו על ספריית אוניברסיטת קולומביה. בריונים פרו-חמאס אינם רצויים עוד בארצנו הגדולה".

גם משרד החוץ שיגר הודעות לסטודנטים באוניברסיטה בהם נכתב: "אם תעברו על החוק או תתמכו בטרור במדינתנו, נבטל את הוויזה שלכם. ממשל זה לא יסבול אנשים שאינם אזרחים שגורמים לכאוס בקמפוסים שלנו."
ההתפרעות האלימה שכללה השחתת רכוש והרס רב, מתרחשת כאות תמיכה במחמוד חליל, מהגר פרו פלסטיני שעמד בראש ההפגנות נגד ישראל ונעצר בחודש שעבר בדירתו בניו יורק, שבבעלות האוניברסיטה, על ידי אנשי החקירות לביטחון המולדת של המחלקה לאכיפת מכס והגירה של ארה"ב, שם הודיעו לו שהם מבטלים את וויזת הגרין קארד ואת אשרת הסטודנט שלו, הוא מוחזק כעת במתקן מעצר בלואיזיאנה.
פליירים שהופצו מראים כי המפגינים שינו את שם ספריית באטלר ל"אוניברסיטה הפופולרית של באזל אל-ערג'", כמו גם את שם אזור השחרור.




















