צבא אוקראינה מדווח כי במהלך הלילה שיגרה רוסיה 45 טילים ומעל 400 כטב"מים לעבר אוקראינה. חיל האוויר של אוקראינה מעדכן כי הצליח ליירט 235 מהאיומים ששיגרה רוסיה לעבר שטח אוקראינה.

בין היתר יירט חיל האוויר האוקראיני 30 טילי שיוט מדגם Kh-101,
4 טילים בליסטיים מדגם Iskander-M
2 טילי שיוט מדגם Iskander-K
ו-199 כטב"מי נפץ איראניים מדגם שאהד.
בנוסף, חיל האוויר האוקראיני מדווח כי 169 כטב"מים נוספים ושני טילים בליסטיים לא פגעו במטרותיהם. בסך הכל שיגרו הרוסים הלילה 407 טילים וכלי טיס מסוגים שונים, מהם פגעו 32 בלבד.

כלי תקשורת באוקראינה דיווחו כי שלושה אנשי כוחות ההצלה נהרגו הלילה בקייב, תשעה נוספים נפצעו, חלקם באורח קשה. כמו כן חמישה אנשי כבאות נפצעו בעת כיבוי שריפה באזור טרנופול. מלבד זאת דווח על עוד מספר אזרחים שנפגעו במתקפה הרחבה.
באוקראינה מדווחים על נפילות ופגיעות ב-13 זירות וכן מדווח על עוד 19 זירות של נפילת רסיסים.

נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי כתב הבוקר: "רוסיה לא משנה את סגנונה. עוד תקיפה רחבת היקף על ערים וחיי היומיום. הם פגעו כמעט בכל רחבי אוקראינה: במחוזות וולין, לבוב, טרנופול, קייב, סומי, פולטבה, חמלניצקי, צ'רקאסי וצ'רניהיב. חלק מהטילים והרחפנים הופלו. תודה לחיילינו על הגנתם. אבל, למרבה הצער, לא כולם".

לדברי זלנסקי: "בסך הכל, יותר מ-400 רחפנים ויותר מ-40 טילים, כולל טילים בליסטיים, שימשו בתקיפה היום. 49 בני אדם נפצעו. לרוע המזל, המספר עשוי לעלות: אנשים מבקשים עזרה. נכון לעכשיו, ידוע על שלושה הרוגים. מדובר בעובדי שירות החירום הממלכתי של אוקראינה. תנחומיי הכנים לקרובי המשפחה. כל השירותים הדרושים פועלים כעת בשטח, מפנים את ההריסות, ופעולות חילוץ בעיצומן. אנו בהחלט נשחזר את כל הנזקים".

מוקדם יותר השבוע שוחח נשיא רוסיה פוטין עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ואמר לו כי הוא יהיה חייב להגיב על מתקפת הרחפנים המשפילה שאוקראינה ביצעה כנגד רוסיה ביום ראשון השבוע. במתקפה נפגעו עשרות מפציצים ומטוסי קרב של חיל האוויר הרוסי בעומק שטח רוסיה.
הרחפנים המריאו מעל מכולות שהוצבו על משאיות בעומק השטח הרוסי לאחר שהוברחו אל שטחה על ידי אנשי המודיעין של אוקראינה. המתקפה היוותה השפלה גדולה לרוסיה שכאמור הבטיחה לנקום.






















מה זה משנה כמה נהרגים שם כולם שונאים אותנו