שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, שיגר היום (שני) אזהרה חריפה כלפי גרמניה, צרפת ובריטניה, במהלך כינוס מועצת המנהלים של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א). לדברי עראקצ'י, ההתנהלות של שלוש המדינות כלפי טהראן עלולה להוביל להסלמה חמורה.
במהלך נאומו טען עראקצ'י כי שלוש המעצמות האירופיות "נוקטות בגישה מוטה ולא בתום לב", והוסיף כי ההתנהלות הנוכחית מזכירה את "הטעויות שנעשו בשנת 2005 – טעויות שהובילו בפועל ללידת פרויקט העשרת האורניום באיראן".
לדבריו, לאחר שנים של שיתוף פעולה הדוק עם הסוכנות הבינלאומית, קיבלה איראן הכרה בתוכנית הגרעין שלה כ"שלווה". אך עתה, לטענתו, נפתח מחדש מסע האשמות חסר בסיס מצד המערב:
"במקום להמשיך בדרך של דיאלוג, שלוש המדינות החליטו לאמץ קו תוקפני ומזיק."
המסר האיראני לא הותיר מקום לספק: "האם שלוש המדינות הללו באמת לא למדו את הלקחים מהשנים האחרונות?" תהה עראקצ'י.
ולסיום שיגר איום ישיר: "זכרו את דבריי – איראן תגיב באופן נחרץ לכל הפרה של זכויותיה."
במקביל, בכירים איראנים שיגרו בימים האחרונים איומים ישירים גם כלפי ישראל, וטענו כי יחשפו "מידע חדש שיבהיר את הגבולות שישראל חצתה" – אמירה שנתפסה כהמשך ישיר למתיחות הגוברת גם בגזרה הזו.





















פשוט מתסכל לראות איך מוכר נעליים פרסי מסובב על הזרת כמה תיירים צרפתים ואנגלים אהבלים שלא מבינים מימינם לשמאלם.
הקליפה הפרסית הטמאה מלא שחץ וגאווה. צריך לאלף את החצוף ולהחזיר אותו למערה ממנה הוא בא. שרק יזכור שהאדומיים רעים ואכזריים הרבה יותר מהיהודים הרחמנים. הם כבר ילמדו אותו שיעור שלא ישכח