היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב מיארה, פנתה הבוקר לבית המשפט העליון בבקשה כי ימנע מהממשלה לקבל את ההחלטה להדיחה מתפקידה. את הבקשה הדחופה ששיגרה לבג"ץ כתבה לאחר שהשופט נועם סולברג שדן בעתירה קודמת למתן צו ביניים כנגד הדחתה הבהיר כי לא יוציא צו ביניים שימנע את קבלת ההחלטה על ידי הממשלה.
בבקשה שהעבירה הבוקר (ראשון) לבג"ץ כתבה היועמ"שית: "בית המשפט מתבקש להביא את ההחלטה לביקורת שיפוטית מוקדם ככל הניתן, ולא לאפשר לממשלה לקדם את המהלך הבלתי-חוקי לכדי דיון בממשלה, טרם הכרעת בית המשפט בשאלה היסודית בעניין חוקיות שינוי כללי הדחת היועץ המשפטי לממשלה".
בהרב מיארה טוענת כי "המצב שבו מזה חמישה שבועות מקדמת הממשלה, צעד אחר צעד, הליך סיום כהונה בלתי חוקי בעליל של יועץ משפטי לממשלה, מוביל לנזקים מוסדיים הולכים ומצטברים למוסד הייעוץ המשפטי לממשלה ולשירות הציבורי כולו. עצם התקדמות ההליך הבלתי חוקי, עד כדי דיון בממשלה על בסיס ההחלטה הפגומה, גם אם בסופו של דבר ההליך ותוצאותיו ייפסלו , נותנת משקל לטענות המייחסות לגיטימציה להליך".
עוד כתבה כי "אגב כך, ניתנת לגיטימציה לכך שהממשלה משנה, ולא בפעם הראשונה, את הכללים החלים עליה תוך כדי תנועה, כדי שיתאימו לצורך הרגעי שלה . קרי: פועלת ללא כללים לשם השגת תוצאה מסוימת. התנהלות זו פוגעת בערובות לעצמאותו ולממלכתיותו של כלל השירות הציבורי, ושל שומרי הסף ויכולת עמידתם בפרט, וגורמת לנזקים מידיים ומצטברים".
בבקשה טוענת היועמ"שית כי "מדובר בהחלטת ממשלה שהיא החלטה מינהלית סופית, לשנות באופן קבוע את הדין ביחס להעברת יועץ משפטי לממשלה מכהונתו. החלטה הגורמת לנזקים מיידיים ומצטברים, שנכון להביאה לביקורת שיפוטית באופן מיידי – במנותק מאופן יישומה".
ועדת השרים להדחת היועצת המשפטית לממשלה צפויה להצביע היום בעד הדחתה לאחר שביום חמישי החליטו להמליץ לממשלה להדיח אותה מתפקידה. היועצת המשפטית לממשלה סירבה להתייצב בפני ועדת השרים בשני מועדי השימוע שנקבעו עבורה. לטענתה חרף החלטת השופט סולברג כי ניתן לקיים את הליך השימוע ואף לקבל את ההחלטה להדיח אותה ורק לאחר מכן יחל הליך שיפוטי לבחינת ההחלטה, בהרב מיארה סבורה כי מדובר בהליך בלתי חוקי והביעה חוסר נכונות לכל שיתוף פעולה עם ההליך.
עם זאת, לצד פסיקתו כי ניתן לקיים את השימוע ליועמ"שית ואף להעביר החלטת ממשלה להדיח אותה, השופט סולברג קבע כי ההחלטה על הדחת היועמ"שית לא תכנס לתוקף מיד עם קבלתה על מנת לאפשר קיום הליך שיפוטי שיבחן את חוקיות ההחלטה.
כאמור, למרות פרק הזמן שהעניק השופט סולברג ליועמ"שית מרגע החלטת הממשלה להדיחה ועד להפיכת ההחלטה לביצועית וחוקית, היועמ"שית פונה הבוקר לבית המשפט בדרישה לעצור את הליך ההדחה שלה.
על מכתבה של היועצת המשפטית לממשלה לבג"ץ הבוקר, חתומים ארבעה עורכי דין של הפרקליטות. שרי הממשלה בתגובה לעתירה למתן צו ביניים למנוע את קיום השימוע בשבוע שעבר, העלו טענות קשות על השימוש שעושה היועצת המשפטית לממשלה במשאבים ציבוריים של הפרקליטות על מנת למנוע את פיטוריה תוך ניגוד עניינים מובהק ושימוש בכספי ציבור למטרות אישיות לכאורה של היועמ"שית.





















כב' השופט סולברג,
אתה משחק באש !!!
אם לא תפעל מיידית לעצור את הדחתי,
אפטר אותך מבג"ץ בשל ניגוד עניינים בלה בלה בלה
הליכוד ימשיכו לעבוד על כולם בעינים שמפטרים את היועמשית והיא תמשיך את ההצגה שלה לקבל עזרה מחבריה בשלטון הבגץ שתקבל בסוף. והכל ימשיך כרגיל.
מתי אנשים יבינו שלטון ליכוד = שלטון שמאל בתחפושת ימין. וכמובן כולם אשמים רק לא הם.
לא הבנתי אם המהלך לא חוקי
מה היא ממהרת לעצור את התהליך
ממה היא מפחדת
כנראה נופל לה האסימון שתם זמנה בתפקיד
צבועים! אחד אחד…..!!!!!!!!!!!!
יש חוק כולם כפופים לחוק במיוחד השופטים
זו דמוקרטיה? כשזה לא בצד שלהם, זו לא דמוקרטיה, כשזה טוב להם, זו דמוקרטיה. איך אנשים עוד מאמינים לחבורת ליצנים הזו..!?