המורדים החות'ים רואים כיצד "קמפיין ההרעבה" בעזה תופס תאוצה בעולם, עד כדי כך שהוא מצליח להכריח את ישראל להכניס סיוע מוגבר לרצועת עזה ולא מוכנים לעמוד מהצד ללא מעש.
דובר המורדים החות'ים יחיא סריע הודיע הלילה (שני) כי "לאור ההתפתחויות המהירות בפלסטין הכבושה, ובמיוחד ברצועת עזה, הכוללות המשך מלחמת השמדת עם, וההקרבה של אלפי בני עמנו הפלסטינים האחים כתוצאה מההתקפה והמצור המתמשך מזה חודשים, ובצל שתיקה ערבית, אסלאמית ובינלאומית מבישה", החליטו להגביר את הלחץ על ישראל ולהתחיל בתקיפת ספינות מסחר שקשורות בקשר כל שהוא לישראל, גם אם מדובר בקשר עקיף ורופף ממש.
בהודעה שפרסם הבהיר סריע כי "הכוחות המזוינים של תימן החליטו, להעלות את רמת הפעולות הצבאיות התומכות שלהם ולהתחיל בביצוע השלב הרביעי של המצור הימי על האויב, שלב זה כולל תקיפת כל הספינות השייכות לכל חברה שמתנהלת עם נמלי האויב הישראלי ללא קשר לאזרחות החברה, ובכל מקום שהכוחות המזוינים יוכלו להגיע אליו".
סריע הוסיף כי המורדים "מזהירים את כל החברות להפסיק את עסקיהן עם נמלי האויב הישראלי החל מהרגע שהודעה זו מתפרסמת, אחרת ספינותיהן, ללא קשר ליעדן, יותקפו בכל מקום שניתן להגיע אליו או שניתן לפגוע בו באמצעות הטילים והרחפנים שלנו".
עוד אמר: "הכוחות המזוינים של תימן קוראים לכל המדינות, אם הן רוצות להימנע מהסלמה זו, ללחוץ על האויב להפסיק את התקפותיו ולהסיר את המצור מעל רצועת עזה, אין אדם חופשי על פני האדמה שיכול לקבל את מה שקורה".




















