במהלך ניסוי של הצי האמריקאי מול חופי קליפורניה בחודש שעבר, שנועד להדגים את כלי השיט הימי־אוטונומיים המתקדמים ביותר של הפנטגון, אירעה תאונה חריגה כאשר כלי אחד נתקע במקום בשל תקלת תוכנה וכלי אחר התנגש בו, עלה על הסיפון והתרסק חזרה למים.
ברויטרס דווח כי המקרה מהווה חלק מסדרת תקלות המתרחשות לאחרונה במאמץ הצי לבנות צי של כלי שיט בלתי מאוישים.
באירוע אחר, כמה שבועות קודם לכן, כלי אוטונומי האיץ לפתע והפך סירת ליווי שגררה אותו. גורמים המעורים בפרטים ציינו כי הסיבות לשני המקרים היו שילוב של כשלים בתוכנה וטעויות אנוש, בעיקר בתקשורת בין מערכות פנימיות לתוכנות שליטה חיצוניות.
האירועים מתרחשים על רקע האצת המאמצים האמריקאיים לפתח נחילים של כלי טיס ושיט אוטונומיים, בהשראת השימוש הנרחב ברחפנים ובסירות בלתי מאוישות במלחמה באוקראינה. בעוד כלי אוקראיני כזה עולה כ־250 אלף דולר ומתופעל מרחוק, ארה״ב שואפת לפתח כלים אוטונומיים לחלוטין, היכולים לפעול ללא שליטה אנושית, בעלות של מיליוני דולרים ליחידה.




















