אילן וייס הי"ד. צילום: באדיבות המצלם

גופתו של החטוף אילן וייס הי"ד חולצה מרצועת עזה; שמו של חטוף נוסף טרם פורסם

גופתו של החטוף אילן וייס שנרצח על ידי מחבלי החמאס בעת שהלך לפתוח את הנשקייה בקיבוץ בארי בו התגורר, חולצה היום מרצועת עזה על ידי כוחות הביטחון. ממצאים של גופת חטוף נוסף חולצו והועברו לבדיקה, פרטיו טרם הותרו בפרסום

כתבות נוספות בנושא:

‏צה"ל ושב"כ חילצו מרצועת עזה את גופתו של החטוף אילן וייס הי"ד. וייס נרצח על ידי מחבלי החמאס ביום שמחת תורה לפני כשנתיים וגופתו נחטפה לרצועת עזה. אילן היה בן 55 והתגורר בקיבוץ בארי. הוא נרצח בעת שרץ לפתוח את הנשקייה בקיבוץ. אשתו שירי ובתו נגה של אילן נחטפו לעזה ושוחררו בעסקה הראשונה בתחילת המלחמה לאחר חמישים יום בשבי החמאס.

מבצע החילוץ המורכב, בוצע על ידי כוחות צה"ל בפיקוד הדרום בשילוב אמ"ן, שב"כ וכוחות מיוחדים. המבצע התאפשר הודות למודיעין מדויק של מפקדת החטופים, אגף המודיעין והשב"כ.

בנוסף, צה"ל חילץ ממצאים של חטוף נוסף שנרצח בידי מחבלי החמאס, אולם שמו טרם הותר בפרסום. אנשי המכון לרפואה משפטית עמלים על בירור הממצאים על מנת שההודעה תימסר למשפחתו בהקדם. מצה"ל נמסר כי הליך הזיהוי של החטוף הנוסף, במרכז הלאומי לרפואה משפטית, נמשך גם בשעה זו. צוות החטופים באגף כוח האדם, מסר את ההודעה למשפחה.

עם חילוצם של גופות שני החטופים עומד מספר החטופים המוחזקים בידי חמאס על 48, מהם בישראל מעריכים כי כעשרים עדיין בחיים. רוב החטופים הם יהודים שנחטפו ביום הטבח בעוטף עזה.

אילן וייס הי"ד, היה חבר קיבוץ בארי, שימש כסגן ראש צוות החירום היישובי של הקיבוץ, מנהל התשתיות של הקיבוץ וסיפק תמיכה לוגיסטית לכיתת הכוננות. עם חדירת המחבלים, יצא אילן לפתוח את הנשקייה בקיבוץ, ועקבותיו נעלמו. בחודש ינואר 2024 הודיע צה"ל למשפחה כי הוא נרצח על ידי המחבלים שטבחו בקיבוץ.

אילן הותיר אחריו את אשתו שירי ושלוש בנותיו: מיטל, מעין ונוגה.

הודעת קיבוץ בארי

"קיבוץ בארי משתתף בצערה הכבד של משפחתו של אילן וייס הי"ד, עם היוודע דבר השבתו לישראל מהשבי, ומבקש לחבק ולחזק את אשתו שירי, את שלוש בנותיו – מיטל, מעין ונוגה, ואת המשפחה כולה, ולקוות שיש נחמה בשעה הקשה והמורכבת הזאת, בכך שאילן יקבר באדמת בארי שכל כך אהב, ושעל הגנתה נפל.

עד היום ה-86 למלחמה, אילן הוגדר נעדר, אך בינואר 2024 התקבלה הבשורה הנוראה כי אילן נפל בשבעה באוקטובר. כמה ימים לאחר מכן, נודע לנו שגופתו נחטפה לעזה. היום, 692 ימים לאחר שנפל בהגנה על הקיבוץ, ונחטף – אנחנו מחכים להגיע לבכות על קברו.

אילן היה אדם ערכי וצנוע, מעורב מאוד בפעילות הקיבוצית ומוערך מאוד על פועלו, הוא היה איש משפחה מסור, דואג ומטפח. שירי ונוגה, אשתו ובתו, נחטפו מביתן בקיבוץ בארי, והוחזרו בעסקה לאחר 50 ימים בשבי חמאס. קיבוץ בארי מבקש לא לסכן חיילים בחילוץ חטופים, ודורש להשיב את דרור אור, יוסי שרעבי, סהר ברוך ומני גודארד יחד עם כל החטופים החטופה – במסגרת הסכם".

הודעת ראש הממשלה

ראש הממשלה בנימין נתניהו בתגובה לחילוצו של אילן: "במבצע של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה, הושבה ארצה גופתו של אילן וייס ז"ל שהוחזקה בידי ארגון הטרור הרצחני חמאס. במבצע הושבו ממצאים של חטוף חלל נוסף ששמו טרם הותר לפרסום. הממצאים נמצאים כעת בהליך זיהוי במכון לרפואה משפטית".

"אילן וייס, גיבור החיל, היה איש צוות החירום היישובי (צח"י) של קיבוץ בארי. הוא נרצח ב-7 באוקטובר 2023 עת יצא להגן על הקיבוץ וגופתו נחטפה. רעייתו שירי ובתו נגה נחטפו ושוחררו מן השבי בנובמבר 2023".

"יחד עם כל אזרחי ישראל, רעייתי ואני מוסרים את תנחומינו מעומק הלב למשפחות היקרות ומשתתפים בצערן הכבד. אני מודה למפקדים וללוחמים שלנו על פעולה מוצלחת, על נחישותם ועל אומץ ליבם. המערכה להשבת החטופים נמשכת ברציפות, לא ננוח ולא נשקוט עד שנשיב את כל חטופינו הביתה – את החיים ואת החללים כאחד".

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "במבצע גבורה שהוביל צה"ל ביחד עם שב"כ הושבו ארצה גופתו של אילן וייס ז"ל, תושב הקיבוץ בארי שנרצח ונחטף בידי מרצחי חמאס ב־7 באוקטובר, וכן ממצאים של חטוף נוסף ששמו טרם הותר לפרסום. אילן ז"ל היה סגן ראש צוות החירום היישובי בבארי שניהל בגבורה את קרב הבלימה בקיבוץ ומנע אסון גדול יותר, לצד גיבורים נוספים".

"בשם מערכת הביטחון כולה אני שולח תנחומים עמוקים למשפחתו. אני מבקש להביע הערכה עמוקה ללוחמים הגיבורים שלנו שמחרפים את נפשם יום ולילה כדי להשיב את כל החטופים – החיים והחללים כאחד. לא ננוח ולא נשקוט עד שכולם ישובו הביתה – זאת המטרה המרכזית של התמרון המתקרב. יהי זכרו ברוך".

נשיא המדינה יצחק הרצוג: "אני מחבק את משפחת וייס וקהילת קיבוץ בארי, עם קבלת הבשורה על חילוץ גופתו של החטוף אילן וייס ז"ל. 692 ימים מאז שנחטף אילן ונחטפו גם אשתו שירי ובתו נגה – שחזרו בעסקת החטופים הראשונה – חולצה אתמול גופתו במבצע משותף של צה"ל ושב"כ. רגע של עצב עמוק, אך גם של התרת ספקות ונחמה".

עוד אמר הנשיא: "אילן ז"ל גילה גבורה ואצילות נפש כאשר יצא להלחם במחבלים בשבת השחורה. במותו ציווה חיים. זכיתי לפגוש מספר פעמים את אשתו ובנותיו, שבתוך הטרגדיה הגדולה הפגינו עוצמות מפעימות ונלחמו כלביאות למען השבתו לקבר ישראל. נמשיך לפעול בכל יכולתנו למימוש חובתנו להחזרתם של כל החטופים שלנו שמוחזקים בידי מרצחים – החיים לבתיהם ולשיקום והחללים לקבר ישראל – עד האחרון שבהם!"

משפחות חטופים מפורום תקווה בתגובה להודעה: "משפחות חטופים מפורום תקווה משתתפות בצערה של משפחת וייס עם שובו של אילן וייס הי"ד לקבר ישראל. אילן נרצח בשמחת תורה, 07/10/2023, בטבח הברברי והנאצי שבוצע על ידי ארגון הטרור החמאס. אנו מודים לכוחות הביטחון ולחיילי צה"ל על שפעלו להביא את אילן לקבורה בארץ ישראל. אנחנו איתכם בכאבכם, מחזקים אתכם ומלווים אתכם בימים קשים אלה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

הי"ד ונקם ישיב לצריו וכפר אדמתו עמו. אמן

כתבות חדשות באתר

כך תרתמו את שוק ההון כדי לחתן את הילדים, בלי לסכן את הכסף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מרן רה"י הגר"ד לנדו בקריאת מגילת איכה הערב
דריכות שיא במזרח התיכון: טראמפ מאיים ב"שערי גיהנום", באיראן מוכנים להבעיר את המפרץ
המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
 טראמפ מתחמם: על כל ספינה שתותקף בהורמוז נשמיד גשר או תחנת כוח באיראן
'בכל דור עומדים לכלותינו': יהודים הותקפו באכזריות במונטנגרו "הרגישו כמו בשואה"
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נקמה בצורר: הבית של היטלר ימ''ש באוסטריה הפך לתחנת משטרה 
''השב''ח שהתחזק'': נעצר שב''ח שהתחזה לחובש כיפה בעת שעבד במסעדה בחולון
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התנינים של בן גביר בדרך? החלו עבודות חפירה לתעלה באגף מחבלי הנוחבה
פרדס חנה כרכור: מסעדה עלתה בלהבות, לוחמי האש פועלים במקום, צפו

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות בכותל המערבי: עם ישראל מתאבל על חורבן בתי המקדש
תשעה באב תשפ"ו: לא רק להתאבל, להבין מדוע עדיין לא נגאלנו | 1958 שנים לחורבן הבית
רב העיר קם לכבוד התלמידים המיוחדים בכולל "אוצרות התורה" שנבחנו על דפי הגמרא
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
היסטוריה במוסדות ראש פינה - חלוקת מענק מיוחד לבין הזמנים למאות אברכים
הדרך לצום קל: המלצות מד''א לציבור לקראת צום ט' באב
לראשונה באסותא: צנתור אבחנתי מתקדם של דרכי הלימפה
''שיתהפכו לששון ולשמחה'': זמני כניסת ויציאת צום תשעה באב תשפ"ו
''ניצחון האור על החושך'': שורד השבי בר קופרשטיין שב לרעים ואמר 'שמע ישראל' עם תפילין
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-22 at 21.48
מרן רה"י הגר"ד לנדו בקריאת מגילת איכה הערב
WhatsApp Image 2026-07-20 at 20.15
דריכות שיא במזרח התיכון: טראמפ מאיים ב"שערי גיהנום", באיראן מוכנים להבעיר את המפרץ
.
רבבות בכותל המערבי: עם ישראל מתאבל על חורבן בתי המקדש
WhatsApp Image 2026-07-22 at 19.07
תשעה באב תשפ"ו: לא רק להתאבל, להבין מדוע עדיין לא נגאלנו | 1958 שנים לחורבן הבית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

ווארט בקוזמיר קאמרנא שבט הלוי צילום י פריד (1)
שמחת הווארט בחצרות קוזמיר - קאמרנא - שבט הלוי
WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום
דינר בוני המבצר לטובת ועד אסירי ציון צילום שמואל דריי (36)
דינר 'בוני המבצר' לטובת 'ועד אסירי ציון' העוסק בשחרור אסירי כלל מערכות הקודש
1000 חונכים התכנסו ליום העצמה וגיבוש בירושלים צילום יעקב כהן (1)
1000 חונכים התכנסו ליום העצמה וגיבוש בירושלים • גלריה

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture