רגע התקיפה של מגדל אל-כות'ר לאחר אזהרת פינוי
צה"ל תקף לפני זמן קצר בניין בעיר עזה לאחר שהורה לתושבים להתפנות ממנו ולהתרחק מאזור התקיפה. בבניין שהותקף, הטמינו מחבלי ארגון הטרור חמאס עמדות תצפית, לצורך ביצוע מארבים, מעקב אחר מיקום כוחות צה"ל במרחב ולקידום מתווי טרור נגד מדינת ישראל וכוחות צה"ל.

בצה"ל מדגישים כי טרם התקיפה ננקטו צעדים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים ככל הניתן, לרבות אזהרת האוכלוסייה, שימוש בחימוש מדויק, תצפית מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף.
ארגוני הטרור ברצועה מפרים באופן שיטתי את הדין הבין לאומי, תוך ניצול אכזרי של מוסדות אזרחיים ופעילות בנוכחות האוכלוסייה במקום.
משרד התקשורת של חמאס בעזה, מכחיש כמובן את טענות צה"ל כי המגדלים שתקף הם בניינים שהוסבו לשימוש לצרכי טרור של מחבלי חמאס. בהודעה שפרסם חמאס נטען כי ישראל מבצעת פשעי מלחמה ורצח עם, זאת למרות הודעות הפינוי והאזהרה לפני כל תקיפה של מגדל דירות.






















