בארגון הטרור חמאס מכחישים את טענות ישראל על הפרות שונות של ההסכם שהם ביצעו ברצועה. בין השאר אירעו מספר מקרים של מחבלים שיצאו מפירי מנהרה בימים האחרונים בשטח הנשלט על ידי צה"ל, והיום (ראשון) הם תקפו כלי הנדסה צה"לי ברפיח, בנוסף לחדירת מחבלים מעבר לקו הצהוב. בעקבות ההפרות ישראל תקפה היום מספר פעמים ברחבי הרצועה.
בכיר חמאס עזת א-רשק טען כי "תנועת חמאס מדגישה את מחויבותה להסכם הפסקת האש, ומדגישה כי הכיבוש הציוני הוא זה שממשיך להפר את ההסכם ולמצוא תירוצים שקריים להצדקת פשעיו".
"ניסיונותיו של נתניהו להתחמק ולהכחיש את מחויבויותיו נובעים מלחץ הקואליציה הטרוריסטית הקיצונית שלו, בניסיון להימלט מאחריותו כלפי המתווכים והערבים", טענו בארגון הטרור.
בנוסף התייחסו בחמאס להחלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו למנוע את פתיחת מעבר רפיח, בעקבות העיכובים במסירת החללים. דובר תנועת חמאס מסר כי החלטתו של נתניהו "עד להודעה חדשה" מהווה "הפרה בוטה של סעיפי הסכם הפסקת האש, והתכחשות להתחייבויות שלקח על עצמו בפני המתווכים והגורמים הערבים המובילים את ההסכם".
ארגון הטרור הדגיש כי מדובר ב"צעד מסוכן שמערער את המאמצים הבינלאומיים לייצוב המצב ההומניטרי ברצועת עזה", וקרא לגורמים הערבים והבינלאומיים להתערב באופן מיידי כדי להבטיח את קיום ההסכם.




















