קריסת מצוק התרחשה הבוקר (שני) בחוף עמק חפר, בגבול המוניציפלי שבין המועצה האזורית עמק חפר ונתניה, בעקבות הגשמים העזים שירדו באזור. בחסדי שמיים אין נפגעים באירוע.
בקריסה גלשו סלעי כורכר בפתאומיות מגובה רב אל החוף, שהיה ריק ממבקרים. מפקחים של המועצה האזורית עמק חפר הגיעו מיד למקום ושללו אפשרות של לכודים.
המועצה האזורית עמק חפר הדגישה כי נושא קריסת מצוקי החוף הוא תופעה ההולכת וגוברת בכל הארץ ומהווה סכנה גדולה שאף גבתה חיים בעבר.
גלית שאול, ראש המועצה האזורית עמק חפר, המכהנת גם כיו"ר פורום רשויות החוף, אמרה בעקבות אירוע הקריסה: "אנחנו מתריעים פעם אחר פעם על סכנת קריסת מצוקי החוף, והפעם זה קרה אצלנו אחרי אירועים קשים ברשויות השכנות. מצב מצוקי החוף בישראל הולך ומידרדר, וזוהי סוגיה לאומית שמחייבת פתרון דחוף".
שאול הוסיפה: "למרות ההבטחות, גם בתקציב המדינה החדש לא הוקצו כספים לטיפול בחיזוק המצוקים ומניעת קריסתם – לא בתקציב של המשרד להגנת הסביבה ולא בתקציב של משרד הפנים, כדי לאפשר לחברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף או לרשויות המקומיות לקדם את הטיפול".

"הכתובת על הקיר: קריסת המצוקים כבר גבתה חיים. למזלנו הפעם לא קרה אסון, אך במידה ונושא בהול זה לא יתוקצב ויטופל כראוי, האסונות הבאים הם רק עניין של זמן", הזהירה שאול. "אנו נמשיך לפעול ולדרוש מממשלת ישראל פתרון נרחב ודחוף של הסוגיה".
המועצה האזורית עמק חפר שבה ומזכירה לציבור: אל תתקרבו לשפת המצוקים, אל תשהו על החוף בקרבתם או בסמוך לסלעים שהתמוטטו, והישמעו להוראות השילוט הקיים במקום.




















