נשיא לבנון ג'וזף עאון נפגש היום (שני) עם שר ההגנה שלו, האלוף מישל מנסי, ודן עמו במצב הביטחוני בלבנון, בדגש על יישום פירוק חיזבאללה מנשקו בדרום לבנון, התחייבות שמדינת לבנון הבטיחה לבצע בשטח שמדרום לליטאני.
על פי הודעת לשכת נשיא לבנון, עאון סקר את הנתונים של ההישגים והעמידה ביעדי פירוז השטח על ידי צבא לבנון.
בימים הקרובים צפויה ממשלת לבנון להתכנס ולהכריז כי "השלימה וסיימה בהצלחה" את המשימה של פירוק חיזבאללה מנשקו ופירוז השטח שמדרום לליטאני.
בישראל לא רואים את הדברים עין בעין עם ממשלת לבנון. גורמים בישראל אומרים כי אמנם עצם העובדה שמדינת לבנון לקחה על עצמה את המשימה של פירוז השטח שמדרום לליטאני, היא עובדה ראויה לציון, זו מציאות שאיש לא דמיין שתקרה לפני שנה וחודש בעיצומו של מבצע "חיצי הצפון".
אולם חרף שביעות הרצון מהירתמות הצבא הלבנוני בהנחיית הממשלה שלו לפירוק חיזבאללה, בישראל סבורים כי ניתן היה להגיע לתוצאה טובה יותר לו מדינת לבנון הייתה מתאמצת לחשוב מעט מחוץ לקופסה.
נקודת המחלוקת המרכזית בין ישראל ללבנון נוגעת לפירוק תשתיות טרור של חיזבאללה בתוך בתים פרטיים במרחב. מדינת לבנון תטען ובמידה מסוימת של צדק, כי סיימה לפרק את כל תשתיות חיזבאללה שמדרום לליטאני במידה ואלה לא הוקמו במרחבים פרטיים.
בישראל לעומתם, דורשים שמדינת לבנון תפעל גם אל מול התשתיות שמצויות בתוך בתים פרטיים. הטענה היא שלו מדינת לבנון הייתה באמת רוצה, היו נמצאים הפתרונות למורכבות המשפטית של הפעלת כוחות צבא לבנון בתוך בתים פרטיים.
לסיכום: מדינת לבנון עומדת להכריז שסימה לפרק את חיזבאללה מנשקו מדרום לליטאני. ישראל לעומתה, תטען כי מרכיב הבתים הפרטיים, מרכיב לא זניח בכלל במערכה, כלל לא טופל וממילא ההסכם לא קוים במלואו.
האם הוויכוח הזה יגרום ליציאה של צה"ל למערכה נוספת בלבנון? ימים יגידו.




















