צילום: המשרד לביטחון פנים של ארה"ב

סוכן אמריקאי ירה למוות באזרח במינסוטה – מהומות פרצו במדינה

סוכן ארה"ב ירה למוות במפר סדר בשם אלכס פרטי, במהלך מבצע אכיפת הגירה במיניאפוליס. המושל טים וולז דורש להפסיק את המבצע ומאשים את הממשל הפדרלי ב"אלימות מאורגנת". זהו מקרה המוות האזרחי השני החודש

כתבות נוספות בנושא:

סוכן משמר הגבול האמריקאי ירה למוות בשבת האחרונה במפר סדר, אזרח אמריקאי בן 37 במיניאפוליס שבמינסוטה, בתקרית שהסלימה את המתיחות בין רשויות המדינה לממשל הפדרלי. המקרה השני מסוגו החודש עורר הפגנות אלימות ומחאות ברחבי ארצות הברית.

לפי דיווחי משרד ביטחון המולדת, סוכן משמר הגבול ירה מתוך הגנה עצמית לאחר שאיש ניגש אליו עם אקדח והתנגד באלימות לניסיונות לפרוק את נשקו. אולם סרטוני עדי ראייה שאומתו על ידי רויטרס מציגים תמונה שונה.

צילום: המשרד לביטחון פנים של ארה"ב

בסרטונים נראה אלכס פרטי, אח בטיפול נמרץ, מחזיק טלפון נייד בידו – ולא אקדח – בעת שהוא מפריע לפעילות של סוכני HSI באכיפת החוק, ומנסה לסייע למפגינים אחרים שנדחפו לקרקע על ידי הסוכנים. כאשר פרטי התקדם בין סוכן לאחת הנשים שהפרו את הסדר במקום, הסוכן ריסס אותו בגז פלפל. מספר סוכנים אחזו בפרטי, שהתנגד, והפילו אותו על ברכיו.

בהמשך נראה באחד הסרטונים כי סוכן מוציא אקדח מפרטי ומתרחק מהקבוצה. רגעים לאחר מכן, קצין עם אקדח מכוון לגבו של פרטי יורה בו ארבע יריות ברצף. מספר יריות נוספות נשמעות כאשר סוכן נוסף יורה לעברו.

ראש משטרת מיניאפוליס, בריאן או'הארה, אמר כי פרטי היה בעל רישיון נשק חוקי וללא עבר פלילי מעבר לדוחות תנועה.

התקרית עוררה זעם בקרב דמוקרטים ומאות מפגינים החלו להגיע לשכונה ולהתעמת עם הסוכנים החמושים, שפיזרו גז מדמיע ורימוני הלם. הפגנות פרצו גם בניו יורק, וושינגטון ובסן פרנסיסקו.

מושל המדינה: "הממשל הפדרלי לא אמין"

מושל מינסוטה, טים וולז, הטיל ספק בגרסה הפדרלית. "ראיתי את הווידאו ממספר זוויות וזה מחליא", אמר וולז. "אי אפשר לסמוך על הממשל הפדרלי לנהל את החקירה – המדינה תטפל בזה".

ראש לשכת החקירה הפלילית של מינסוטה, דרו אוונס, מסר כי סוכנים פדרליים חסמו את ניסיונות צוותו להתחיל בחקירה. וולז קרא להפסקה מיידית של מבצעי האכיפה הפדרליים. "כמה עוד תושבים, כמה עוד אמריקאים צריכים למות או להיפצע קשה כדי שהמבצע הזה ייפסק?" שאל ראש עיריית מיניאפוליס, ג'ייקוב פריי.

הנשיא דונלד טראמפ האשים את המושל וראש העיר בהסתה למרד. "ראש העיר והמושל מסיתים למרד, ברטוריקה המנופחת, המסוכנת והיהירה שלהם", כתב הנשיא הרפובליקני ברשתות החברתיות.

שרת ביטחון המולדת קריסטי נואם אמרה כי ההרוג תקף סוכנים במבצע הגירה, אך לא פירטה אם שלף את נשקו. "הוא לא היה שם כדי למחות בשלום. הוא היה שם כדי להנציח אלימות", אמרה נואם.

האקדח של החשוד שנורה. צילום: המשרד לביטחון הפנים בארה"ב

"אדם זה הופיע כדי להפריע לפעולת אכיפת חוק, ותקף את השוטרים שלנו. הם הגיבו בהתאם לאימונים שלהם… זוהי מהומה אלימה, כאשר יש מישהו שמופיע עם נשק, ומשתמש בו כדי לתקוף שוטרים", אמרה נואם.

עוד אמרה: "מושל מינסוטה וראש עיריית מיניאפוליס צריכים להסתכל במראה ברצינות. עליהם להעריך את הרטוריקה שלהם, את השיחות שלהם ואת עידודם לאלימות כזו נגד אזרחינו ונגד אנשי אכיפת החוק שלנו."

"האדם הזה הגיע עם נשק ועשרות כדורים ותקף אותם." "אל תתנו למנהיגים פוליטיים מושחתים שמנסים רק לכסות על גניבת כספי משלם המסים האמריקאי לנסות להסיח את דעתכם מעובדות המצב."

סגן הנשיא ג'יי די ואנס התייחס לתקרית וכתב: "כשביקרתי במינסוטה, מה שסוכני ICE רצו יותר מכל היה לעבוד עם רשויות אכיפת החוק המקומיות כדי שהמצב בשטח לא יצא משליטה. ההנהגה המקומית במינסוטה סירבה עד כה להיענות לבקשות אלה".

המשרד לביטחון פנים תיאר כך את האירוע: בשעה 9:05 בבוקר שעון מרכז ארה"ב, בזמן ששוטרי אכיפת החוק של ה-DHS ביצעו פעולה ממוקדת במיניאפוליס נגד שוהה בלתי חוקי המבוקש בגין תקיפה אלימה, ניגש אדם לשוטרים של משמר הגבול האמריקאי עם אקדח חצי אוטומטי בקוטר 9 מ"מ, כפי שנראה כאן.

השוטרים ניסו לנטרל את החשוד מנשקו אך החשוד החמוש התנגד באלימות. פרטים נוספים על המאבק המזוין יפורסמו בקרוב.

מחשש לחייו ולחייהם ולבטיחותם של חבריו השוטרים, ירה סוכן יריות הגנה. צוותי רפואה שהגיעו למקום העניקו מיד סיוע רפואי לנפגע, אך מותו נקבע במקום.

לחשוד היו גם שני מחסניות ולא היו תעודות זהות – זה נראה כמו מצב שבו אדם רצה לגרום נזק מקסימלי ולבצע טבח באנשי אכיפת החוק.

כ-200 מפגינים הגיעו למקום והחלו להפריע ולתקוף את כוחות אכיפת החוק במקום, אמצעי פיזור הפגנות ננקטו למען בטיחות הציבור וכוחות אכיפת החוק.

החשוד שנהרג מחזיק בידו טלפון. פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

תקרית שנייה החודש

האירוע הגביר את המתיחות בין גורמים מדינתיים לפדרליים, שכבר נמצאים במחלוקת בעקבות ירי באזרחית אמריקאית נוספת, רנה גוד, ב־7 בינואר. גורמים פדרליים סירבו לאפשר לגורמים מקומיים להשתתף בחקירת האירוע.

לפני הירי של שבת, תושבים כבר כעסו על מספר אירועים, כולל הריגתה של גוד, מעצרו של אזרח אמריקאי שנלקח מביתו כשהוא אינו לבוש כראוי, ומעצר מהגרים ילדי בית ספר כולל ילד בן חמש.

ממשל טראמפ הציף את מינסוטה בלמעלה מ־3,000 סוכנים במסע בן שבועות שמשרד ביטחון המולדת תיאר כמבצע הגדול בהיסטוריה שלו, במטרה לעקור הגירה בלתי חוקית בעקבות שערוריית הונאת רווחה שהעמידה את הקהילה הסומלית של המדינה באור הזרקורים.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צבא בקונספציה: טענות כלפי המתיישבים שלא תיאמו את הסיור
נתניהו כינס ההתייעצות הביטחונית: "נפעל בעוצמה נגד המחבלים ושולחיהם"
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תיעוד מטורף: החיילים מסרבים לירות, המחבל חוטף את הנשק • צפו
עדות מהזירה: "הקיפו אותנו מכל עבר; החיילים לא ירו עד שנחטף הנשק"
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ברוך דיין האמת: בניהו מלט הי"ד הוא הנרצח בפיגוע הירי הקשה בשומרון
הרמטכ"ל הנחה לתגבר כוחות בשומרון; חוסל המחבל שביצע את הפיגוע
המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו רוצה אותו דבר, אבל הפוך; מארבע יוצא אחד | גלגל חוזר
טראמפ מאיים להחרים כספים של איראן; שר החוץ עראקצ'י נלחץ והגיב

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
ברוך דיין האמת: רבה הספרדי של מגדל העמק, הגאון רבי אברהם מנחם זצ"ל
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אכילה לפני קריאת שמע ותפילת ערבית • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
אזהרה: גל מסרונים מזויפים מתחזה לחברת החשמל ומבטיח החזר כספי
היום השני לחיפושים אחר יובל בן ה-4: מאות ממשיכים לסרוק את החוף
וואטסאפ

חדש באתר

Gemini_Generated_Image_rhmskprhmskprhms
מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
WhatsApp Image 2026-07-24 at 14.25
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
WhatsApp Image 2026-07-24 at 10.37
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
909a665b-2de8-4bee-9e48-407d15d45881 (1)
צבא בקונספציה: טענות כלפי המתיישבים שלא תיאמו את הסיור

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-24 at 09.39
אלפי חסידי גור חגגו את שחרורו של תלמיד הישיבה מהכלא הצבאי | תיעוד מסכם
גאב''ד מאקאווא שליט''א
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
IMG-20260723-WA0035
"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture