בהודעת המשטרה נמסר כי אשד סיים את תפקידו משיקולים מקצועיים בלבד, ולא על רקע פוליטי. לדברי המשטרה, במהלך כהונתו נרשמו “ריבוי תקלות מבצעיות, חלקן חמורות, שאף עלו בחיי אדם”. עוד נמסר כי ההחלטות בעניינו התקבלו לאחר בחינה מעמיקה של תפקודו, וכי משטרת ישראל פועלת על פי שיקולים מקצועיים בלבד.
התגובה החריגה של המשטרה הגיעה לאחר שאשד תקף בחריפות את הנהגת המשטרה והשר לביטחון לאומי במהלך נאום שנשא בכנס של התנועה לאיכות השלטון. בנאומו טען אשד כי משטרת ישראל עוברת, לדבריו, תהליך של “פוליטיזציה מסוכנת”, והאשים את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ואת מפכ״ל המשטרה דני לוי בפגיעה בדמוקרטיה ובהפיכת המשטרה לכלי פוליטי.
אשד קשר את סיום תפקידו לשינויים שמוביל השר לביטחון לאומי, וטען כי המפכ״ל אינו מציב גבולות לדרג הנבחר. בדבריו התעלם מכך שהשר פועל מכוח סמכות חוקית וכי המפכ״ל מונה כדין על ידי הממשלה.
במתקפה חריפה במיוחד כינה אשד את המפכ״ל “עבד נרצע”, וטען לשיתוף פעולה עם מה שכינה “מהלך השתלטות פוליטי על המשטרה”. הדברים נאמרו ללא הצגת ראיות קונקרטיות, תוך שימוש בשפה חריפה ודימויים קיצוניים.
עוד טען אשד לאכיפה בררנית ולהבדלים בטיפול המשטרתי בהפגנות ובאירועים במגזרים שונים – טענות שמושמעות תדיר על ידי גורמים המתנגדים למדיניות הממשלה. זאת, על אף הצהרות חוזרות של השר לביטחון לאומי בדבר מחויבותו לאכיפה שוויונית ולחיזוק שלטון החוק.
בסביבת הקואליציה רואים בדבריו של אשד המשך ישיר לקו ביקורתי שמובילים גורמים מהשמאל נגד הממשלה ונגד ניסיונות לבצע רפורמות עומק במערכות האכיפה. לדבריהם, מדובר בניסיון להפעיל לחץ ציבורי ותקשורתי באמצעות נאומים דרמטיים, דווקא על רקע צעדים שנועדו לחזק את המשילות ואת ביטחון האזרחים.
נכון לעת הזו, מעבר להודעת דוברות המשטרה, לא נמסרה תגובה רשמית נוספת מטעם המשרד לביטחון לאומי או הנהגת המשטרה לדברים.





















הפודל של קפלן נובח
לפי מה שאני רואה היום במשטרה לא נעשים ארבה דברים מסיבה מקצועית גרידא