בית המשפט התיר הערב (חמישי) לפרסום כי קרוב משפחה של ראש שירות הביטחון הכללי, דוד זיני, חשוד בפרשה רחבת היקף של הברחת סחורות מישראל לרצועת עזה בשווי של מיליוני שקלים. בהחלטת בית המשפט הודגש במפורש כי לראש השב״כ אין כל נגיעה לחשדות המיוחסים לקרוב משפחתו.
על פי ההחלטה, “בשים לב לקרבה האמורה, חקירת החשוד מתבצעת על ידי משטרת ישראל ולא על ידי שירות הביטחון הכללי”. החשוד מצוי בשלב זה במעצר, וטרם התקבלה החלטה אם להגיש נגדו כתב אישום.
מוקדם יותר השבוע התיר בית משפט השלום באשקלון לפרסם כי מדובר בפרשה ביטחונית רבת־מעורבים, שבמרכזה חשד להברחות סחורות מישראל לעזה בעבור בצע כסף. החקירה מתנהלת בידי היחידה המרכזית (ימ״ר) של מחוז דרום, בשיתוף שב״כ – למעט חקירת קרוב המשפחה, שמטופלת בידי המשטרה בלבד.
היום הגישה המשטרה הצהרות תובע נגד 13 מהחשודים בפרשה, על כוונתה להגיש נגדם כתבי אישום בימים הקרובים. בעניינו של קרוב המשפחה של ראש השב״כ טרם התקבלה הכרעה, והוא נותר במעצר.
במערכת הביטחון הודו לאחרונה כי בשנה האחרונה הוברחו לרצועת עזה אלפי פריטים בדרכים שונות, חלקם אזרחיים אך בעלי פוטנציאל דו־שימושי. בין היתר מדובר בטבק – שאסור בהכנסה לרצועה ונחשב למוצר יקר – וכן במצברים וציוד אנרגיה, שחלקם הוכנסו באישורים הומניטריים וחלקם, על פי החשד, בדרכים אחרות, ועשויים לשמש את חמאס לתשתיות צבאיות.
אביו של ראש השב״כ, יוסף זיני, התייחס השבוע לפרשה וטען בקבוצת וואטסאפ סגורה כי “הכול שקר גס”, והכחיש כל קשר של בנו או המשפחה למעשים המיוחסים לחשוד. לדבריו, מדובר ב”עלילה שנועדה להזיק לחשוד ולמשפחתו”.
בדיון קבינט מדיני־ביטחוני שנערך לאחרונה, כך נמסר, התריע ראש השב״כ זיני עצמו מפני היקף ההברחות לרצועה, ואמר לשרים כי יש “בעיה קשה בנושא ההברחות” וכי יש להחמיר את סידורי הביטחון ולסתום את הפרצות הקיימות במעברים.
יצוין כי בחוות דעת “ועדת גרוניס”, שאישרה בספטמבר האחרון את מינויו של זיני לראש השב״כ, נבחנה סוגיית טוהר המידות וניגודי העניינים, ונקבע כי לא נמצא פגם בהתנהלותו. עם זאת, הודגש כי במקרה של מידע הנוגע לבני משפחה, על ראש השירות להימנע מכל עיסוק בנושא.





















בשהיל כסף עושים הכל
בסוף תגלו שזה היה פריטים עבור חיילים לוחמים