משרד האוצר ומשרד הפנים הודיעו על מתווה פיצויים לרשויות המקומיות בעקבות ההשלכות הכלכליות של מבצע "שאגת הארי", במטרה לאפשר את המשך פעילותן התקינה בתקופת הלחימה.
לפי ההסכם, הרשויות יקבלו כ-100 מיליון שקל עבור חודש מרץ 2026. בנוסף, במקרה שהלחימה תימשך לאחר חג הפסח, יוקצה סכום נוסף של כ-50 מיליון שקל בהתאם לצרכים שיעלו מהשטח.
המתווה כולל מענק בסיסי לרשויות, תגבור מערכי החירום, הפעלת מסגרות חינוך חלופיות וכיסוי הוצאות תפעול שונות שנוצרו בעקבות המצב הביטחוני.
במקביל, גובש מנגנון שיפוי לצהרונים, שיבטיח את המשך העסקת הצוותים גם בתקופות של השבתה. עבור ההורים נקבע החזר של כ-85% מהתשלום עבור פעילות שלא התקיימה.
רשויות שנפגעו באופן משמעותי יותר יקבלו סיוע נוסף בהתאם להיקף הפגיעה. לרשויות קו העימות בצפון הוקצו כ-60 מיליון שקל ייעודיים, שייועדו לחיזוק התשתיות הקהילתיות, תמיכה בתושבים והגברת החוסן המקומי.
במשרד האוצר הדגישו כי המדינה מחויבת להמשך תפקוד הרשויות גם בתנאי חירום, וציינו כי ימשיכו להעמיד את המשאבים הנדרשים בהתאם להתפתחויות.




















