המתיחות בין רוסיה לאוקראינה נמשכת, למרות הכרזות על הפסקות אש משני הצדדים. מוסקבה הודיעה על הפסקת אש חד-צדדית במהלך סוף השבוע, לקראת חגיגות יום הניצחון, אך בקייב דחו את המהלך וטענו כי לא התקבלה כל פנייה רשמית בנושא.
במקביל, נשיא אוקראינה הכריז על הפסקת אש עצמאית שתיכנס לתוקף כבר מהלילה, ללא תאריך סיום, והבהיר כי אוקראינה תפעל בהתאם להתפתחויות בשטח.
ברקע הדברים, רוסיה צמצמה משמעותית את מצעד יום הניצחון במוסקבה, ולראשונה זה שנים הוא לא יכלול טנקים וטילים. ההחלטה התקבלה על רקע חשש גובר מפני מתקפות כטב"מים אוקראיניים בעומק המדינה.
בימים האחרונים נרשמו תקיפות הדדיות: באוקראינה דווח על הרוגים ונזק לתשתיות, בעוד ברוסיה דווח על יירוט מאות כטב"מים וניסיון פגיעה במתקן נפט מרכזי. בנוסף, כטב"ם פגע במגדל מגורים במוסקבה – ללא נפגעים.
במוסקבה אף הזהירו כי כל ניסיון לשבש את המצעד ייענה במתקפה רחבה על קייב, כולל פגיעה במרכז העיר. מנגד, באוקראינה לועגים לחשש הרוסי, וטוענים כי עצם השינויים במצעד מעידים על חולשה.
הלחימה בשטח נמשכת, ובשבועות האחרונים נרשמת האטה בהתקדמות הרוסית, כאשר לפי הערכות שונות אף נרשמה נסיגה מסוימת באזורים מסוימים.




















