אירוע חריג התרחש היום במהלך פעילות מבצעית של חיל האוויר בדרום לבנון, כאשר מסוק שהגיע לפינוי פצועים נאלץ להישאר על הקרקע לאחר שלא הצליח להמריא מחדש בעקבות תקלה טכנית.
לפי הודעת צה״ל, המסוק נחת כמתוכנן במרחב החילוץ, אך בשלב ההמראה התגלתה תקלה שמנעה ממנו להמשיך בפעילות. בצבא הדגישו כי לא מדובר באירוע ביטחוני, וכי המסוק לא נפגע מאש אויב.
בעקבות התקלה, הוזנק באופן מיידי מסוק נוסף לאזור, שהצליח להשלים את משימת הפינוי ולהעביר את הפצועים לקבלת טיפול רפואי ללא עיכוב משמעותי.
במקביל, צוותים טכניים של חיל האוויר פעלו בשטח לתיקון התקלה במסוק המקורקע. לאחר זמן קצר יחסית, הצליחו הצוותים להשיב את המסוק לכשירות, והוא המריא בבטחה חזרה לבסיס.
בצה״ל מדגישים כי למרות המורכבות והרגישות של האירוע, כלל הפעולות בוצעו באופן מקצועי ומהיר, תוך שמירה על רציפות מבצעית ובטיחות הכוחות בשטח.





















הטייסים מלח הארץ וכל צהח
חייל מיקצועי יוצא דופן זה חיל האויר