יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, תקף בחריפות את ניהול המערכה בצפון ואת הדיבורים על אפשרות להפסקת אש. בדבריו, התייחס ליברמן למצב הביטחוני הרעוע ביישובי קו העימות, שחלקם נותרו ריקים מתושבים מזה תקופה ארוכה.
"זה צפון הארץ, עד לא מזמן זה היה חלק אינטגרלי של מדינת ישראל. אבל מה שעברנו היום זו השפלה לאומית", אמר ליברמן. לדבריו, כל הסדר מדיני שיוביל להפסקת אש עם ארגון הטרור חיזבאללה הוא למעשה "כניעה לטרור".
ליברמן הדגיש כי מדובר בדפוס פעולה שנועד לאפשר לארגון להשתקם: "ברור שהם ינצלו כל הפסקת אש להתעצם ולהתארגן מחדש, והמלחמה הבאה היא רק עניין של זמן".
חבר הכנסת קרא לממשלה להתנער מתפיסות העבר שקדמו למתקפת ה-7 באוקטובר, והזהיר מפני השלכות של היעדר הכרעה: "מספיק עם הקונספציה שהביאה אותנו לשבעה באוקטובר. בעימות הבא המחיר יהיה הרבה יותר כבד".
בסיכום דבריו, הציב ליברמן אלטרנטיבה חד-משמעית למדיניות הממשלה הנוכחית: "יש רק אלטרנטיבה אחת – הכרעה! חייבים לחסל את חיזבאללה".




















