יו"ר מפלגת הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ' מבהיר היום (שני) כי מפלגתו ממשיכה להתעקש על ביטול סעיף הנכד בחוק השבות, הנועד לאפשר עליית גויים על פי ההלכה לארץ ישראל.
בראיון ל-103 אמר: "אני חושב שיש הסכמה בשיחות שלי גם עם חברי בליכוד במו"מ, כולם מבינים שהמצב הנוכחי לא יכול להימשך. למעלה מ־70 אחוזים מהעולים בחודשים האחרונים אינם יהודים. בסופו של דבר נדמה לי שזה האיום הגדול ביותר על הזהות היהודית של המדינה, על מניעת ההתבוללות".
"שרדנו 2,000 שנה – לא כדי להתבולל. תראו מה קורה בארה"ב. אנחנו נתעקש על זה. אני לא שמעתי במו"מ שזה לא יקרה, להיפך. זה נמצא על השולחן, זו דרישה שלנו, ההסכמים עוד לא נחתמו, אנחנו מתעקשים על זה, זו אחת ההתעקשויות הצודקות ביותר".
בראיון אתמול לרשת החדשות האמריקנית NBC הבהיר נתניהו כי יתנגד לדרישת המפלגות הדתיות והחרדיות לשנות את סעיף הנכד בחוק השבות, ובכך למנוע עליית גויים לישראל – ולעצור את סכנת ההתבוללות.
נתניהו נשאל על ידי המראיין האם יסכים לבטל את סעיף הנכד בחוק השבות כפי שדורשות המפלגות הדתיות והחרדיות. נתניהו השיב נחרצות "לא" והוסיף "אני מעריך שיהיה על כך דיון מעמיק, אבל אני בספק רב אם נעשה איזשהו שינוי בחוק השבות".





















הכי חשוב בעולם ! למנוע "ייבוא" גויים לארץ הקודש שאין בינם לבין היהדות כלום ושום דבר. שירות צבאי לא הופך מישהו ליהודי. אין מה לנפנף בזה. מה לעשות שיש עשרות מדינות נוצריות-מערביות של "כל אזרחיה" ויש רק מדינה יהודית אחת קטנה בעולם. כשם שערכי היהדות נרמסים פה ברגל גסה גם ערכים דמוקרטיים "נעלים" ייאלצו להיפגע.
למה לא שומעים את הקול החרדי בעניין?