ברקע הפרישה מהממשלה בהוראת גדולי ישראל, לאחר שחוק הגיוס שהוצג על ידי יו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ יולי אדשלטיין לא ענה על הציפיות, ח"כ יעקב אשר טען בראיון סוער לבנימיני וגואטה ברשת ב' כי אדלשטיין 'רקד על כל החתונות' ומכר הבטחות שונות לחרדים ולמילואימניקים בנוגע לחוק המוצע.
"יולי אדלשטיין הצהיר שרוצה להביא פתרונות אבל רקד על כל החתונות, לחרדים מכר נוסח אחד ולמילואימניקים מכר נוסח אחר", הצהיר אשר. "הוא עסק בלרצות את כולם כדי שיוכל לחזור הביתה בשלום, ככה לא מביאים פתרון אמיתי לצרכי צה"ל, וככה מביאים לפירוק ממשלה".
מוקדם יותר היום אדלשטיין הציג מספר סעיפים בחוק שלדבריו "עליהם לא ניתן להתפשר", ביניהם סנקציות אישיות אפקטיביות, סנקציות מוסדיות במקרה של אי-עמידה ביעדים, והכללת יעדי גיוס מחייבים וברורים. "בלי אלה", הבהיר, "זה לא יהיה חוק גיוס – זה יהיה חוק בלוף". אדלשטיין גם פנה ישירות לחברי הכנסת מהסיעות החרדיות והצהיר: "זו לא העת לפירוק הממשלה. עתיד המדינה אינו יכול לשמש כלי משחק פוליטי, במיוחד מול אתגרים ביטחוניים ומדיניים חסרי תקדים".




















