עבדאללה קורשי, בן 30 מדוסברי שבלונדון, הואשם בתקיפת שלושה חרדים וגזר דינו צפוי להתקבל בחודש הבא.
על פי כתב האישום, קורשי נסע לצפון לונדון ותקף שלושה חרדים בסדרת תקיפות שהתפרסו על פני כשעתיים בסטמפורד היל ב-18 באוגוסט האחרון. אחד הקורבנות שלו היה ילד בן 14 שהיה בדרכו ללימודים.
לבית משפט השלום בסטרטפורד אמר קורשי כי "זה היה רק צירוף מקרים", אולם התביעה הוכיחה שלקורשי יש שנאה נגד יהודים, והוא כינה יהודים "רשעים" ו"אויבים". קורשי נמצא אשם בגרימת חבלה חמורה בפשע שנאה, ובשתי עבירות של תקיפה בנסיבות מחמירות.
השופט המחוזי, ג'ון לאו, אמר: "שלושת המתלוננים לא רק היו יהודים אורתודוקסים אלא היו מזוהים בבירור ככאלה, אני מגיע למסקנה הבלתי נמנעת שבחירתם על ידי הנאשם לא הייתה מקרית". קורשי, ששוחרר בערבות בתנאי שלא ייכנס לרובע האקני בלונדון, ישמע את גזר דינו בבית המשפט ב-8 בדצמבר.
אחד מקורבנותיו טען שהוא היה בשיחת טלפון כשקורשי היכה אותו בראשו עם בקבוק "בגלל שהוא היה יהודי". לאחר מכן המשיך התוקף במסע השנאה והיכה ילד חרדי בדרכו ללימודים. הקורבן השלישי שלו, יעקב ליפשיץ, נחבט בקיר והוכה נמרצות בדרך לבית כנסת.
בראיון לתקשורת המקומית, סיפר אחד הקרבנות כי הוא איבד את הכרתו ושבר את קרסולו לאחר שספג אגרוף עוצמתי בפניו. משפחתו חשבה תחילה כי לקה באירוע לבבי או משהו דומה, עד שאחד מנכדיו בדק את מצלמת האבטחה של בית הכנסת הסמוך וגילה את הזוועה.
כאמור, בחודש הבא צפוי להתקבל גזר דינו של התוקף האנטישמי ובקהילה היהודית מקווים כי יהיה בגזר הדין מסר שיעביר את חומרת המעשים.





















שוחרר בערבות למה? שישאר במעצר הרי הוא ודאי לא חף מפשע.